Görüş Bildir
Haberler
İlhan Cavcav'ın Ölüm Yıldönümü! 5 Yıl Önce Aramızdan Ayrılan Türk Futbolunun Değerlisi İlhan Cavcav Kimdir?

İlhan Cavcav'ın Ölüm Yıldönümü! 5 Yıl Önce Aramızdan Ayrılan Türk Futbolunun Değerlisi İlhan Cavcav Kimdir?

Gençlerbirliği Spor Kulübü'nün 5 yıl önce vefat eden onursal başkanı İlhan Cavcav, altyapıya verdiği önem, büyük takımlara sattığı futbolcular, teknik direktör değişiklikleri ve basına verdiği demeçlerle Türk futbolunda iz bıraktı. Hal böyle olunca her yıl 22 Ocak günü ölüm yıldönümünde anılıyor. Unutulmayanlar arasında yer alan isim İlhan Cavcav'ın hayat hikayesi ve kariyeri de bir hayli merak edilenler arasında yer alıyor. İşte İlhan Cavcav'ın hayatı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden İlhan Cavcav için anma mesajı yayımladı. Türk futbolunun değerlisi olarak bilinen İlhan Cavcav, ölümünün 5. yıldönümünde sevenleri tarafından saygıyla anılıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu Anma Mesajı

Türkiye Futbol Federasyonu Anma Mesajı

TFF'nin internet sitesinden yapılan paylaşımda; 'Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden, Gençlerbirliği ve Kulüpler Birliği Vakfının Onursal Başkanı, adını Süper Lig'in 2017-2018 sezonuna vermekten onur duyduğumuz merhum İlhan Cavcav'ı aramızdan ayrılışının beşinci yılında saygı ve rahmetle anıyoruz.' ifadeleri yer aldı.

İlhan Cavcav Kimdir?

İlhan Cavcav Kimdir?

Kosova'nın başkenti Priştine'den 1910'da göç eden bir ailenin çocuğu olan Cavcav, 4 Ekim 1935'te Ankara Hamamönü'nde doğdu.

Öğrencilik yılları boyunca babasının işlettiği değirmende çalışan Cavcav, un sektöründe iş hayatına atıldı ve fabrikatörlüğe kadar ulaşan başarısını futbol sahalarına da taşıdı.

Kırmızı-siyahlı kulübün altyapısından yetişen ya da uygun maliyetle transfer ettiği futbolcuları Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'a yüksek bonservis bedelleriyle satan Cavcav, un tüccarlığının yanına 'futbol tüccarı' unvanını da ekledi.

Cavcav, transfer hikayeleri, teknik direktör değişiklikleri ve kendine has üslubuyla Türk futbol tarihinin 'nevi şahsına münhasır' simalarından biri oldu.

Kulüp başkanlarıyla yaptığı tartışmalar, gündeme dair ilginç çıkışlarıyla her zaman gündeme gelmeyi başaran Cavcav, oyuncu olarak girdiği futbol sektöründe yönetici olarak devam etti ve 37 yıl Gençlerbirliği Kulübünün başkanlığını yaptı.

İlk Başkanlık Tecrübesi

İlk Başkanlık Tecrübesi

Hayatında bir süre futbol da oynayan İlhan Cavcav, ilk başkanlık tecrübesini Hacettepe'de yaşadı.

İş insanı olarak Ankara'nın büyük sanayicileri arasına girmeyi başaran Cavcav, başkanlık kariyerine başladığı Hacettepe ile tekrar futbola döndü.

Doğduğu Hamamönü Mahallesi'nin mor-beyazlı takımının başına 1975'te geçen Cavcav, aynı yıl kulübün küme düşmesini engelleyemeyince görevini bıraktı.

Yahya Demirel'in 1977 yılında başkanlık yaptığı Gençlerbirliği Kulübünün yönetim kuruluna giren Cavcav, kırmızı-siyahlılarda 1978 yılında başkanlığa getirildi ancak dönemin yöneticileriyle anlaşmazlığa düşünce görevden ayrıldı. Efsane başkan İlhan Cavcav, Kulüpler Birliği Vakfının kurulmasına da öncülük etti.

Birliğe 2000-2002, 2004-2005 ve 2013-2014 yıllarında başkanlık eden Cavcav'a, Kulüpler Birliği Vakfı Onursal Başkanı unvanı da verildi.

Türk futboluna yön veren isimlerden Cavcav, yayın gelirlerinin kulüplere dağıtımında uygulanan 'havuz modeli'nin oluşturulmasında da önemli rol oynadı.

İlhan Cavcav'ın Ölümü

İlhan Cavcav'ın Ölümü

İlhan Cavcav, yaşamının son günlerinde sağlık problemleri yaşaması rağmen futboldan uzak kalmadı.

Doktorların uyarısına rağmen Cavcav, statlara gelerek battaniyeye sarılı şekilde maçları izlemeye devam etti.

Yaşlılığa bağlı hastalıkları da bulunan Cavcav, 22 Ocak 2017'de Ankara'da hayatını kaybetti.

Futbol kamuoyunun yoğun katılım gösterdiği cenaze töreninin ardından İlhan Cavcav'ın naaşı Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi. Ölümünden sonra Gençlerbirliği Kulübünde başkanlığa oğlu Murat Cavcav getirildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
SO_FAR_SO_GOOD

aralık 2001- gençlerbirliği-göztepe maçına gidecektik.göztepelilere 30tl bilet fiyatı belirlemişşti. biz de kıydık paraya girdik. o maçta rahmetliye ne küfür... Devamını Gör