Görüş Bildir
Haberler
Medeniyetten Uzakta: Dünyadaki En İlginç ve Gizemli 6 Ada

etiket Medeniyetten Uzakta: Dünyadaki En İlginç ve Gizemli 6 Ada

Dolores Haze
05.02.2016 - 22:13

İşte benzersiz özellikleriyle dünyadaki en ilginç 6 ada:

Kaynak: http://imgur.com/a/mWwcj
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sokotra Adası

1. Sokotra Adası
imgur.com

Hint Okyanusu'nda bulunan Sokotra Adası, Yemen'e bağlıdır. Afrika Boynuzu'nun 150 mil doğusunda ve Arap Yarımadası'nın 240 mil güneyinde yer alan ada, dünyadaki en tenha yerlerden biri.

imgur.com

Issızlığı ve sıcak ve kuru havasıyla dünyadaki en farklı yerlerden biri olan Sokotra Adası'nda yetişen bitkilerin üçte biri dünyanın başka hiçbir yerinde bulunmuyor.

imgur.com

2. Kuzey Sentinel Adası

2. Kuzey Sentinel Adası
imgur.com

Kuzey Sentinel Adası, Hindistan'a bağlı Andaman Takımadaları'nda bulunan bir ada.

imgur.com

Bu ada üzerinde yaşayan yerlilerden dolayı çok özel; çünkü Sentineller, yeryüzünde modern medeniyetle bir bağları olmayan son halklardan biri. Sentineller, diğer halklarla görüşmeyi reddediyor ve dışarıdan gelenlere karşı düşmanca bir tavır sergiliyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
imgur.com

2004'te Hint Okyanusu'nda gerçekleşen tsunamiden sonra, Hindistan hükümetine ait uçaklar kendilerine mızrak ve taşlarla karşılık veren insanları gözlemlemek için tüm ada boyuca uçtu. 2006 yılında ise botları adaya sürüklenen iki balıkçı Sentineller tarafından öldürülmüş ve cesetleri mercan kayalıklarına vurmuş halde bulunmuştu.

3. Bouvet Adası

3. Bouvet Adası
imgur.com

Subantarktik'te bulunan Bouvet Adası, Norveç'e bağlı bir adadır. Antarktika kıtasının 1100 mil uzağında bulunan ada, gezegendeki en ücra ada. Bouvet'ye en yakın kara parçası olan Güney Afrika, 1600 mil uzakta yer alıyor.

imgur.com

Ada, 1739'da adaya adını veren Fransız Jean-Baptiste Charles Bouvet de Lozier tarafından keşfedilmiş. Ancak koordinat bilgilerinin yanlış okunması sebebiyle 70 yıl sonraya kadar tekrar bulunamamış.

4. Pitcairn Adaları

4. Pitcairn Adaları
imgur.com

Pitcairn Adaları, Güney Pasifik Okyanusu'nda bulunan ve Büyük Britanya'ya bağlı olan ada grubu.

imgur.com

Pitcairn, dünyadaki en az nüfusa sahip hükümet. Adada yaşayan 56 kişi The Bounty gemisindeki isyancılar ve onlara eşlik eden Polinezyalıların torunlarından oluşuyor. HMS Bounty, 1789 yılında Güney Pasifik'te bitkibilimsel bir göreve çıkmış Kraliyet Donanması gemilerinden biriydi. Geminin kaptanı William Bligh, mürettebatı kendisine karşı bir isyan çıkardıktan sonra okyanusun ortasında bırakılmıştı. Bligh, mürettebatından kendisine sadık birkaç kişi ile birlikte, yanında hiçbir pusula ve harita olmadan Hollanda Doğu Hint Adaları'na 7 haftada ulaşmıştı. İsyancıların bir kısmı yakalanmaktan korktukları için  Pitcairn Adası'na yerleşmiş ve gemiyi de burada yakmışlardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Severnaya Zemlya (Kuzey Arsa) Adası

5. Severnaya Zemlya (Kuzey Arsa) Adası

Rus Yüksek Arktik'inde bulunan takımada.

Bu adalar, Rusya ana toprağına yakın olmasına rağmen ilk olarak 1913 yılında keşfedildi ve erken 1930'lara kadar kayda geçirilmedi. Bu takımada, dünyadaki en geç keşfedilen takımada olma özelliğini taşıyor.

Bu adalar yaz ayları da dahil olmak üzere çok soğuk.

6. Tanna Adası

6. Tanna Adası

Güney Pasifik Okyanusu'nda yer alan Tanna Adası, Vanuatu Cumhuriyeti'ne bağlı.

Adada, Edinburgh Dükü Prens Phillip'in tanrı olduğuna inanan Kastom halkı yaşıyor. Eski bir hikayeye göre, bir dağ perisinin soluk tenli oğlunun denizaşırı ülkelere giderek güçlü bir kadınla evleneceğine, ancak daha sonra adaya geri döneceğine inanıyorlarmış. Bu inancın, kraliyet üyelerinin 1974 yılında adaya yaptıkları bir ziyaret sırasında koloni temsilcilerinin Prens'e gösterdikleri saygıya şahit olmaları üzerine ortaya çıktığına inanılıyor. Bu efsaneden habersiz olan Prens Phillip, adadaki insanlara çeşitli resimler göndermiş ve onlar da karşılığında ona hediyeler yollamışlardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
314
158
72
42
29
26
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Anıl Göç

Çok kaliteli bir içerik olmuş, bize böyle şeylerle gelin işte. Alkışlıyoruz.

DoctorWhat

arada "kıymetimizi bilsinler" diyerek dandik galeriler katıyor olabilirler aslında

Anonim anonim

Bu ne böyle hepsi yeşillik. Verin bizimkilere de biraz traşlayıp beton döksünler. Gözümüz gönlümüz açılsın

michael-wazowski

Sentineller i kendi hallerine bırakmalarına sinir oluyorum. Her insan medeniyeti hak eder. Çok saçma yaptıkları.

mustafa abdulah

Bak beni ayar ettin akşam akşam sende de amerikan demokrasisi gibi her yere burnunu sokma mantığı var.Bırak adamları nasıl istiyorlarsa öyle yaşasınlar sanki... Devamını Gör