Görüş Bildir
Haberler
İlber Ortaylı: 'Ne Suriyeli Ne Afgan Ülkede Risk Yaratmaz, Afganlar, Ziraat Sektöründe Katkı Sağlarlar'

etiket İlber Ortaylı: 'Ne Suriyeli Ne Afgan Ülkede Risk Yaratmaz, Afganlar, Ziraat Sektöründe Katkı Sağlarlar'

Emre Ş.
07.09.2021 - 21:48

İçerik Devam Ediyor

Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına katılan Prof. Dr. İlber Ortaylı, son dönemlerin çokça tartışmalı konusu olan mülteci konusu hakkında konuştu. İlber Ortaylı, 'Afganlara ziraat sektöründe ihtiyaç var. Afganlar Türkiye'ye katkı sağlarlar' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlber Ortaylı ayrıca "Taliban geliyormuş. Gelenler içinde Taliban ajanları olabilir. E polisimiz var, istihbaratımız var. Bana göre Suriyeliler ve Afganlar dini ve demografik açıdan risk yaratmaz. Gelir oturur. Önce kendi arasında evlenir, sonra elalemle evlenir, sonra gider" dedi.

"Buraya lazım ve Afganlar bunu dolduruyor. Afganlar çok çalışkandır bakma sen. Buldu mu çalışır, bulmadı mı da çalışır. Şimdi daha çok gelecekler. Türkiye'de Afganlara ihtiyaç var. Bu kadar açık. Git köylülere sor, ben hiç şikayet edeni görmedim"

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
303
191
35
22
9
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Putler

Her konuda dedeler bir şey söylüyor, gençleri dinleyen yok. Afgan'ı Suri'si bunlarla biz yaşıycaz bi ömür boyu, önce bize sormanız lazım. İlber dede mesela; ... Devamını Gör

Resho

Göçmenler hakkında olumlu açıklamalar yapanlara tek tek bakın, çoğunun onlarla zerre alakası yok, yaşadıkları semtte, girdikleri ortamlarda denk gelmezler, y... Devamını Gör

o k

İlber hoca cahil cahil konuşmuş