Görüş Bildir
Haberler
İki Çocuğuna Cinsel İstismarda Bulunmaktan 35 Yıl 7 Ay Hapis Cezası Almıştı: Tahliye Edildi...

İki Çocuğuna Cinsel İstismarda Bulunmaktan 35 Yıl 7 Ay Hapis Cezası Almıştı: Tahliye Edildi...

Adana'da iki çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 35 yıl 7 ay hapis cezasına mahkum olan M.A.K.'nın cezası, Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozuldu. Çocukların ve annenin ifadelerinde çelişki gören mahkeme, başka tanık olmaması sebebiyle davanın bozulmasına karar verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adana'da 5 ve 7 yaşındaki çocuklarına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan M.A.K., 'müstehcen içerik üretmekte çocukların kullanılması’, ‘çocuğun görebileceği yerlerde müstehcenlik’ ve ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçlarından 35 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, çocukların pedagog eşliğinde ifadeleri alındı. Sanık M.A.K.’nın avukatı, çocukların iddiası sonrası tutuklu yargılanmasına itiraz etti. İtirazı değerlendiren Adana Bölge Adliye Mahkemesi 12. Ceza Dairesi kararı bozarak sanığın tahliyesine karar verdi.

Verilen kararda anne B.K’nin ifadelerinde çelişki olduğu belirtilerek, mahkemede çocuklara olayı anlatması için hakim tarafından sorulan soruların da ‘yönlendirmeye bağlı’ sorular olduğu belirtildi. Daire, mağdur çocukların ilk aşamada söylemediği bazı ifadeleri daha sonra bahsetmesine de kararda yer verdi.

'Tek görgü tanığı çocuklar'

'Tek görgü tanığı çocuklar'

Sanık babanın tüm suçlamaları reddettiğine değinilen kararda, 'mağdur çocuklar dışında başka görgü tanıklarının olmadığı', 'kalabalık ortamlarda sanığın ailesi ve diğer aile bireyleriyle bir arada oldukları fotoğraflarda çocukların gayet mutlu ve güler yüzlü oldukları', 'sanığın atılı cinsel istismar suçlarını işlediği yönünde aralarında evlilikleri boyunca sorunlar olduğu' ve 'mağdur çocukların velayeti konusunda M.A.K. ile aralarında çekişme ve husumet bulunan B.K.’nın ve mağdurların çelişkili ve hayatın olağan akışına aykırı beyanlarından başka delil bulunmamasına rağmen, beraat yerine mahkumiyet kararı verildiği' ifadeleri yer aldı.

Dosya kapsamında eksiklerin giderilip davanın yeniden görülmesine hükmeden daire, sanığın tutuklu kaldığı süreyi gerekçe gösterip, tahliyesine karar verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
109
32
16
8
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hazal kalender

Nasıl tanık olacak pardon? Şehir meydanına götürüp ulu orta mı istismar edecekti öz çocuğunu????

Art Ankara

Tahliye sebeplerine bakalım "başka görgü tanıklarının olmadığı" "fotoğraflarda çocukların gayet mutlu ve güler yüzlü oldukları" "evlilikleri boyunca sorunlar... Devamını Gör

pazartesi

aha buyrun, iki ucu boklu değneklerden biri daha. taciz etmediyse adamın hayatı kaydı üstelik hapiste yattı, taciz ettiyse çocuğun hayatı kaydı üstüne de ada... Devamını Gör

Zeynep Güvenç

Çok katılıyorum.