Görüş Bildir
Haberler
İhracatçıya İthalat Şartı: Arabistan, BAE, Pakistan ve Katar'a Gümrük Vergisi İndirimi!

İhracatçıya İthalat Şartı: Arabistan, BAE, Pakistan ve Katar'a Gümrük Vergisi İndirimi!

Gümrük tarifelerinde değişikliğe gidildi Bazı ürünlerde ihracat için ithalat şartı gelirken, gümrük vergisi indirilen ülkeler ve ürünler ise dikkat çekti. Tarımsal ürünlerde indirim yapılırken, bazı alkol ürünlerinde ise gümrük vergisi artırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gümrük vergisinde hangi ülkeler ve ürünlerde indirim yapıldı

Gümrük vergisinde hangi ülkeler ve ürünlerde indirim yapıldı

Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarda İthalat Rejimi'nde değişiklik yapıldı. Kararda 12 ülkeden yapılacak ve tarımsal ürün ağırlıklı 733 üründe gümrük vergisinin düşürüldüğü görüldü. 

Aykırı'nın aktardığına göre, gümrük vergisi indiriminin uygulanacağı ülkelerin arasında Bahreyn, Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Fas, İran, Katar, Kuveyt, Malezya, Pakistan, Suudi Arabistan, Umman ve Ürdün yer aldı.

Gümrük vergisindeki indirim oranı 0,3 ila 23,1 puan aralığında değişirken, en büyük indirimin yapıldığı kalem ise dikkat çekti. Gümrük Tarife Cetvelinde “Domuzun diğer parçalarından ayrılmış madde ve konserveler” başlığıyla yer alan ürünün ithalatında vergi oranı yüzde 121,5’ten yüzde 98,4’e indirildi.

Kararlar 15 gün sonra yürürlüğe girecek

Kararlar 15 gün sonra yürürlüğe girecek

Dünya'dan Hüseyin Gökçe'nin haberine göre, gümrük vergisi indirilen tarımsal ürünler içinde, peynir, yumurta, çiçek, kahve, nişasta, bitkisel yağlar da bulunurken, bazı ülke grupları için demir ve yassı mamullerin de bazılarında gümrük vergisi indirimi yapıldı.

Karadağ için ise bazı tarım ürünlerinde gümrüksüz ithal tarife kontenjanı açılırken, limitler de belirlendi. Karadağ'dan 5.000 ton buğday unu, 2.700 ton et, 150 ton et ve sakatat, 150 ton mantar, 300 ton şeftali, 350 ton yabanmersini ve 200 ton ahududu ithal edilecek.

Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonlu (GTİP) dökme etil alkolde gümrük vergisi yüzde 10'dan yüzde 25’e, yine GTİP’li ambalajlı etil alkolde de ise vergi oranı yüzde 15’ten yüzde 30’a artırıldı.

Biden, 570 kalem Rus malına gümrük tarifelerinin artırılmasını değerlendiriyor

Biden, 570 kalem Rus malına gümrük tarifelerinin artırılmasını değerlendiriyor

Beyaz Saray'dan bir yetkilinin verdiği bilgiye göre ABD Başkanı Biden 570 kalem Rus malının ithalatında gümrük tarifelerinin artırılmasını değerlendiriyor. 

Yapılan açıklamaya göre, gümrük tarifelerinin artırılması beklenen malların toplam tutarı 2,3 milyar dolar civarında. 

Yetkili, gümrük tarifelerinin yükseltilmesinin Amerikalı tüketiciler için maliyetleri artırmasının beklenmediğini de ifade etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın