Görüş Bildir
Haberler
İhmaller Zinciri ve Kararan Bir Hayat: 16 Yaşındaki Nurullah Yılmaz'a 'Bozuk Vinç' Çarptı

İhmaller Zinciri ve Kararan Bir Hayat: 16 Yaşındaki Nurullah Yılmaz'a 'Bozuk Vinç' Çarptı

Batuhan
19.02.2019 - 11:01

İstanbul Tuzla’da, 11 ay önce meydana gelen iş kazasına ilişkin bilirkişi raporu, ihmali gözler önüne serdi. Bilirkişi raporuna göre inşaatta kullanılan vincin operatör kabini günlerdir bozuk olmasına rağmen onarılmadı. Raporda vinç operatörünün, cihazı başka bir bloktan yönetirken, önünü görmediği için Nurullah Yılmaz’a çarptığı belirtilirken 18 metreden yere çakılıp felç kalan Yılmaz’ın 16 yaşında olmasına ve yasağa rağmen işe alındığı kaydedildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre raporda, sadece bir hafta önce işe giren Yılmaz’a eğitim ve emniyet kemeri verilmediği, inşaata ağ gerilmediği dile getirildi. Nurullah’ın ailesi ise tedavi için Ağrı’dan Kocaeli’ne göçtü. Nurullah şimdi, evinde kaptığı enfeksiyondan ötürü hastanede hayat mücadelesi veriyor.

"Vinç kulesi arızalıydı"

"Vinç kulesi arızalıydı"

Çatıda Yılmaz ile birlikte çalışan Cahit Yalnız, savcılık ifadesinde “Operatör, vinç kulesi arızalı olduğu için karşı bloktan kumanda ediyordu. Bizi görüş açısı yoktu. Operatöre işe başlarken söylemiştik. Ancak dediğimizi yapmadı. Vinçteki malzeme Nurullah’a çarptı ve düşürdü” dedi.

"Arıza giderilse böyle bir olay yaşanmazdı"

"Arıza giderilse böyle bir olay yaşanmazdı"

Raporda “Vinçteki arıza giderilmeli, operatörün vinci kuleden doğrudan kumanda etmesi sağlanmalıydı. Böyle bir durum olsaydı operatör Yılmaz’ı görür, olaya sebebiyet verilmezdi” denildi.

"16 yaşındaki bir genç çalıştırılamaz"

"16 yaşındaki bir genç çalıştırılamaz"

Yılmaz’ın 16 yaşında olduğu, Çocuk ve Genç İşçilerin Çalıştırılma Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik’e göre 18 yaşını doldurmamış işçinin inşaat ve imalatta çalıştırılamayacağı belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Solunum cihazına bağlı yaşıyor

Solunum cihazına bağlı yaşıyor

Yüzde 100 oranında felç kalıp bilincini kaybeden ve solunum cihazına bağlı yaşayan Nurullah’ın bakımını, işsiz babası Ahmet Yılmaz üstlendi. Baba Yılmaz, “16 yaşında çalışmasına neden izin verdiniz?” sorusuna “Fakirlikten verdik” diye yanıt verdi. Yılmaz, işverenlerin hiçbir sorumluluk almadıklarını, kendilerini yüzüstü bıraktıklarını vurguluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
89
58
15
3
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
deniz derya

hayatlarımız insafa kaldı

portside

Denetimsizliğin sonucu. Ülkede hiçbir şeyin denetimi yok. Bu ülkede önemli tek şey artık para. Afrika ülkesinden farkımız kalmadı artık. İnsan hayatı değil, ... Devamını Gör

birvatandaş

iş kazası diye bir şey yoktur ihmalkar işveren dikkatsiz işçi vardır bu sefer işveren ihmalkarlığı yüzünden bir can gitmiş Allah çaresizlik ve fakirlikten do... Devamını Gör