Görüş Bildir
Haberler
İhmaller 6 Yaşında Bir Cana Mâl Oldu: Havuzda Boğularak Ölen Minik Atakan'ı Kimse Fark Etmedi

İhmaller 6 Yaşında Bir Cana Mâl Oldu: Havuzda Boğularak Ölen Minik Atakan'ı Kimse Fark Etmedi

Emre Ordu
30.08.2017 - 18:42 Son Güncelleme: 31.08.2017 - 12:33

6 yaşındaki Yiğit Atakan Arı, Antalya'nın Manavgat ilçesinde ailesiyle birlikte beş yıldızlı bir otelde tatil yaparken, otelin havuzunda boğularak can verdi. Oğlunun büyük bir ihmaller silsilesi neticesinde hayatını kaybettiğini belirten acılı baba Ersin Arı, oğluna müdahalede çok geç kalındığını, ayrıca otelde doktor ve oksijen tüpü bulunmadığını söyledi. Otelden şikayetçi olacağını söyleyen Arı, 'Benim oğlum geri gelmeyecek, ama başka canlar yanmasın' dedi. Atakan'ın boğulduğu ana ilişkin görüntüler de ortaya çıktı. Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde Atakan'ın boğulduğu sırada ne can kurtaranlar ne de çevresinde yüzenler tarafından fark edilmediği görüldü. 

Kurban Bayramı tatili için Manavgat’taki 5 yıldızlı otele giden Hatice ve Ersin Arı çiftinin iki çocuğundan büyüğü Yiğit Atakan Arı, güpe gündüz göz göre göre boğularak yaşamını yitirdi.

Adli Tıp’ta yapılan otopsinin ardından Yiğit Atakan Arı’nın cenazesi Antalya’dan Eskişehir’e getirildi. Yiğit için öğlen Uluönder Mahallesi’ndeki Tepebaşı Camii’nde tören düzenlendi.

"Havuz kenarında biri çarpmış"

"Havuz kenarında biri çarpmış"

Sürekli göz yaşı döken acılı baba Ersin Arı, cenaze töreni öncesinde de gazetecilere yaptığı açıklamada otelin ihmali olduğunu belirterek şunları söyledi:

'Tamamen otelin ihmali var. Oğlum havuz kenarında otururken ona birisi çarpmış, son görüntülerde var. Kimin çarptığı gözükmüyor. Ama oğlum çırpına çırpına büyük kaydırağın olduğu yere geliyor. Çırpınışlarını gördüm. Saniyeler kala kaydıraktan bir kız kayarak yanına düşüyor. O da oğlumun yüzdüğünü zannediyor. Ama yukarıdaki cankurtaran oğlumun çırpındığını görmüyor. Otel yalan söylüyor. Oğlumu çırpınırken çıkardığını söylüyor yalan. Vallahi çırpınırken değil. Oğlum havuzun içinde batıyor, 5-10 dakika. Şahitler görmüş. Cankurtaran ne yapacağını bilmiyor.

"Koskoca otelin doktoru yok"

"Koskoca otelin doktoru yok"

Otelde doktor olmadığını ve Atakan'a ilk müdahaleyi tatil için gelen bir doktorun yaptığını söyleyen Ersin Arı, 'Koskoca otelin doktoru yok. Oksijen tüpü yok, ekipman yok. Sağlık ekibi yok. Cankurtaran 112’yi kendisi aradığını söylüyor bu da yalan. 112’yi de ilk yardımı yapan otel müşterisi doktor arıyor. Otel hakkında şikayette bulunacağım. Elimden ne geliyorsa yapacağım. Benim oğlum geri gelmeyecek, ama başka canlar yanmasın. Havuzun olduğu yerde güvenlik kamerası yok. Oğlum kaydırağın karşısında çırpınıyor ama cankurtaran gelmiyor.

"Oksijen tüpü ve sağlık ekibi olsa oğlum yaşayacaktı"

"Oksijen tüpü ve sağlık ekibi olsa oğlum yaşayacaktı"

Baba Arı sözlerini şöyle sürdürdü:

Ben oğlumu ilk bıraktığım merdivenin orada arıyorum. Acaba dibe mi düştü diye bakıyorum. Oğlumu çıkarıp suni teneffüs ve kalp masajı yapıldı, oğlum kustu. Orada oksijen tüpü olsa, sağlık ekibi olsa oğlum yaşayacaktı. Cankurtaran ise yukarıda düdük çalıp kayanları seyrediyor. Bir tane de aşağıda cankurtaran olması gerekiyor. Ne olduysa bir dakika içerisinde oldu.'

Geçtiğimiz aylarda da Sakarya'da bir havuzda ihmal sonucu 3'ü çocuk 5 kişi hayatını kaybetmişti

Atakan'ın havuzda boğulduğu görüntüler ortaya çıktı

Atakan'ın havuzda boğulduğu görüntüler ortaya çıktı

Jandarmanın olaya ilişkin soruşturması sürerken Atakan'ın havuzda boğulduğu ana ilişkin, bir cep telefonuyla çekilen görüntüler ortaya çıktı.

Bir tatilcinin eş ve kızını havuzda oynarken cep telefonuyla kaydettiği görüntüler de jandarmaya teslim edilerek soruşturma dosyasına girdi.

Çevresindekiler boğulduğunu fark etmedi

Çevresindekiler boğulduğunu fark etmedi

Görüntülerde, babasının şezlongun yanına bırakıp terlik almaya gittiği çocuğun hemen önündeki havuzda, suyun yüzeyinde hareketsiz durduğu görülüyor. Atakan'ı bu sırada çevresindeki tatilcilerin fark etmediği dikkat çekiyor.

Simitsiz ve kolluksuz

Simitsiz ve kolluksuz

Su üzerinde hareketsiz yatan Atakan'ın çevresindeki diğer çocuklar havuza atlayıp yüzüyor, aileleri de onlarla oynuyor. Görüntüde, havuzdaki bir erkek tatilci, hemen yanındaki Atakan'ı görüyor, ancak daldığını ya da oynadığını düşünerek başka yöne doğru yüzmesine devam ediyor. Görüntülerde çocuğun kolluksuz ve simitsiz olduğu da görülüyor.

"Havuz ve deniz bölgesinde cankurtaran zorunluluğu var"

"Havuz ve deniz bölgesinde cankurtaran zorunluluğu var"

Atakan'ın ölümü 5 yıldızlı otellerde doktor bulundurma zorunluluğu olup olmadığı tartışmasını da beraberinde getirdi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, otellerin yasa gereği revirleri olması gerektiğini söyledi. Sağlık Bakanlığı'nın revirleri yasayla zorunlu kıldığını belirten Ayık, “Otelde tam zamanlı doktor bulundurmak gerekmiyor. Ancak havuz ve deniz bölgesinde cankurtaran zorunluluğu var. Bir de havuzlarda bayrak sistemi vardır. Bu bayraklar müşterilere 'sizi takip eden bir cankurtaran var' anlamını taşıyor. Eğer bu bayraklar bulunmuyorsa sorumluluk sizde demektir' dedi.

"500 yatağın üzerindeki oteller için doktor şartı bulunuyor"

"500 yatağın üzerindeki oteller için doktor şartı bulunuyor"

Antalya Tabip Odası Başkanı Adnan İş ise otellerde tam zamanlı doktor bulundurma zorunluluğunun, 2005 yılında yayımlanan 8948 sayılı yasa ile 500 yatağın üzerindeki işletmeler için geçerli olduğunu söyledi. 

İş, “Özellikle Antalya'da 'turizm hekimliği' adı altında bir hekimlik uygulaması var. Ancak bu uygulama bir zorunluluktan değil, otellerin müşterilerine sunduğu bir hizmet olarak değerlendiriliyor. Bildiğim kadarıyla da büyük otellerin tamamında doktor ofisi de bulunuyor' diye konuştu.

Atakan'ın hayatını kaybettiği otelin 1440 yatak kapasitesi bulunuyor.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

çocuğun yüzme bilmiyorsa havuzda tek başına bırakmayacaksın. neye güvendin de bıraktın çocuğu orda? biri iter düşer çocuklarla şakalaşır düşer. bunun şakası ... Devamını Gör

Bozkurt

Ben yarım saatliğine evden ayrılacağım zaman muhabbet kuşunu yalnız bırakırken iki defa düşünüyorum. Adamlar çocuğu havuzun kenarında tek başına bırakıyor. İ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

6 yasinda bir cocuk neden tek basina birakilir? anne-baba nerde? terlik almak neden bu kadar uzun suruyo? hadi terlik almaya gittin geri donunce sen niye kon... Devamını Gör

Sterilmikrop

bam bam bam yargilamak istemiyorum yaşayan bilir fakat cocuk yapma ehliyeti gibi biseyler olsa keske. hem boylece cocuklarimizin hayati daha degerli olabilir !