Görüş Bildir
Haberler
Hatipoğlu'na Ait Otelin Kaçak Olduğu Tescillendi

Hatipoğlu'na Ait Otelin Kaçak Olduğu Tescillendi

Ulaş
16.12.2014 - 18:50
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ramazan programlarında aldığı astronomik ücretlerle gündeme gelen Nihat Hatipoğlu’na ait Sultanahmet’teki Aya Sultan otelinin kaçak olduğu İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından doğrulandı.

Hatipoğlu’nun 4.5 milyon TL’ye satın aldığı binayı üç yıllık yenileme çalışmasının ardından hizmete açtığı ve yapılan inşaat çalışmalarının Koruma Kurulu’ndan izin alınmadan yapıldığı kısa süre önce basına yansımıştı.

Hatipoğlu ise ilk günden itibaren oteline dair iddiaların ‘iftira’ olduğunu öne sürmüştü.

Hatipoğlu son olarak ‘havuz medyası’ olarak adlandırılan Sabah’ta yayımlanan yazısında şöyle demişti: “Vicdanınız yok mu, bu iftiralardan ne beklersiniz diyoruz utanmadan sırıtıyorlar. Çünkü kendi iradeleriyle değil, talimatla saldırıyor ve çamur atıyorlar. Mahkeme-i Kübra’da bu iftiracıların imanına talip olacağım. Bu yalan ve iftira haberlerini yapan, yayan, vesile olan kim varsa, asla hakkımı helal etmeyeceğim.”

Radikal'den Ömer Erbil’in haberine göre İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bir bilgi notu göndererek Hatipoğlu’nun binayı Koruma Kurulu’ndan izin almadan yenilediğini ve 1/1000 ölçekli Tarihi Yarımada İmar Planı’na aykırı işlem yaptığını bildirdi.

Koruma Kurulu, binanın kentsel sit alanı içinde kaldığını, ancak binanın korunması gerekli kültür varlığı tescil kaydının yapılmadığını açıkladı.

Fatih Belediyesi’nin de kurula kesinlikle inşaatla ilgili bilgi vermediğine dikkat çekilen notta, güçlendirme faaliyetinin ancak ilgili belediye ve koruma kurulunca onay verildikten sonra yapılabileceği vurgulandı.

Bilgi notunda binanın bulunduğu alanın imar planında 2’nci derece koruma bölgesi olduğu belirtildi. Bu bölgede yükseklik izninin 12.5 metre olduğuna dikkat çekildi.

Hatipoğlu’nun izin alınmadan restore ettiği ve Aya Sultan adıyla hizmete açtığı binanın yüksekliği ise 15.5 metreye yükseltilmişti.

  • Cumhuriyet
Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/tu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0