Görüş Bildir
Haberler
İddia: Erdoğan, Davutoğlu'nu Parti Kurmaktan Vazgeçirmek İçin Heyet Gönderdi

İddia: Erdoğan, Davutoğlu'nu Parti Kurmaktan Vazgeçirmek İçin Heyet Gönderdi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu yeni parti kurma çalışmalarından vazgeçirmek için bir heyet gönderdiği iddia edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Euronews Türkçe'nin yeni parti kurma çalışmalarını yürüten üst düzey bir yetkiliyi kaynak gösterdiği haberinde, geçtiğimiz perşembe günü İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevlendirdiği bir ekibin Davutoğlu'nu ziyaret ettiği iddia edildi.

Gazetecilerin de aralarında olduğu 7 kişilik bir heyet ziyaret etti

Gazetecilerin de aralarında olduğu 7 kişilik bir heyet ziyaret etti

Habere göre, yedi kişiden oluşan heyette AKP eski milletvekili Ekrem Eldem, eski Bağcılar belediye başkanı ve AKP İstanbul milletvekili Feyzullah Kıyıklık, AKP Ataşehir eski belediye başkan adayı İsmail Erdem, AKP 24,25 ve 26. dönem İstanbul milletvekili Harun Karaca, Yeni Şafak gazetesinin yayıncısı Ahmet Albayrak, Sabah Gazetesi yazarı ve SETA Direktörü Hasan Basri Yalçın ve AKP İstanbul eski milletvekili Ünal Kacır bulunuyordu.

Görüşme sırasında Davuotoğlu'nun yanında ise kurulması için sayılı gün kalan partisinin A takımından Coşkun Çakır, Selim Temurci, Mehmet Ali Pulcu, Abdullah Başçı ve Nedim Yamalı yer aldı. Selim Temurci, AKP İstanbul İl Başkanlığından Eylül 2019'da istifa edip Davutoğlu'nun partileşme sürecine katılmıştı. Nedim Yamalı ise Ankara eski il başkanlığını yürütmüştü. Abdullah Başçı ve Mehmet Ali Pulcu ise, AKP'den 26. dönem İstanbul milletvekilliği yapmışlardı. Coşkun Çakır ise, İstanbul Şehir Üniversitesi rektör yardımcısı.

Parti kurmaktan vazgeçirmeye çalıştılar

Parti kurmaktan vazgeçirmeye çalıştılar
İçeriğin Devamı Aşağıda

Üç-dört saat sürdüğü belirtilen görüşmede Erdoğan'ın görevlendirdiği AKP'li isimler iddiaya göre Davutoğlu'nu partisini kurmaktan vazgeçirmek için çabaladı. Davutoğlu ise, bu konudaki kararlılığını belirtip, AKP yetkililerine daha önceleri partinin gidişatı konusundaki itirazlarını dillendirdiklerini ancak herhangi bir geri bildirim alamadıkları için parti kurmaya yöneldiklerini kaydetti.

Bir gün sonra Erdoğan, Davutoğlu, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek'i hedef aldı👇

Cumhurbaşkanının izniyle geldiklerini belirten heyetin görüşmeden ayrılmasından bir gün sonra Erdoğan, Davutoğlu'nun yanı sıra kendileri de partileşme sürecinde olan Ali Babacan ve Mehmet Şimşek'i Halkbank'ı 'dolandırmakla' suçlayan bir konuşma gerçekleştirdi.

Davutoğlu ve Kurucular Kurulu ise, Parti kurulduğunda tüm malvarlıklarını açıklayacakları yönünde taahhüt vermiş, siyasette saydamlığın önemine vurgu yapmışlardı. Davutoğlu ayrıca ailesinin mal varlığının araştırılabileceğini de önermişti.

Feyzullah Kıyıklık ise görüşmeyi reddetti

Feyzullah Kıyıklık ise görüşmeyi reddetti

İddia, AKP 26. dönem milletvekili Feyzullah Kıyıklık'a Habertürk'te salı akşamı yapılan bir oturumda sorulduğunda kendisi, görüşmeyi reddetti, 'Biz siyasetle ilgili insanlar olarak fikirlerimizi söyleriz. Telkin ve vazgeçirme diye bir hukuksuzluğumuz, kanunsuzluğumuz, ahlaksızlığımız olamaz' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
125
16
11
9
9
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Majestic

Kurduk, kuracağız, kuruyoruz derken böyle gündemi meşgul edip birbirleri hakkında atıp tutmaya devam ederler. Bi zaman sonra kendilerine parti içinde kıymetl... Devamını Gör

question

Adamlar demokrasinin vucuda gelmis halini bulsalar tekme tokat dovecekler.

serhat akşahin

''hukuksuzluğumuz, kanunsuzluğumuz, ahlaksızlığımız olamaz" Diyen Feyzullah Kıyıklık Damadını yada bacanağını net hatırtlamıyorum Bağcılar Belediye başkanı ... Devamını Gör