Görüş Bildir
Haberler
İçiniz Kıpır Kıpır Olacak: Estetik Açıdan Müthiş Sahneleriyle Aklımızı Alan Dans Konulu En İyi Filmler

İçiniz Kıpır Kıpır Olacak: Estetik Açıdan Müthiş Sahneleriyle Aklımızı Alan Dans Konulu En İyi Filmler

Hepimiz dansa karşı tutkulu olmasak da iyi dans eden birini izleyince ya da coşkulu bir dansçıyı gördüğümüzde içimiz bir kıpır kıpır olur. Bazı filmlerde verilmeye çalışılan hüzün, tutku veya aşk duygusunu dans ile birleştirince içimize işler. Biz de sizler için dans ile ilgili harika sahneler içeren filmleri derledik. İyi seyirler. 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Birds of Paradise, 2021

21. Birds of Paradise, 2021

IMDb: 5.9 

Özet: Kate gelecek vadeden bir balerindir ve Paris'teki prestijli bir bale okulunda okumak için burs kazanır. Kardeşini yeni kaybetmiş Marine, okula yeni gelen Kate'in özgüvenini sınar. İlk başta zıtlaşsalar da Paris Opera Balesi'ne girebilme yolunda her şeylerini ortaya koyan ikili, hırs, yalanlar ve cinsel uyanışlarla dolu büyük bir duygusal değişim geçirirken birbirlerine destek olurlar. 

Oyuncular: Diana Silvers, Kristine Froseth, Jacqueline Bisset 

Yönetmen: Sarah Adina Smith

20. Dirty Dancing: Havana Nights, 2004

20. Dirty Dancing: Havana Nights, 2004

IMDb: 5.9 

Özet: Babasının aldığı iş teklifi sonucu, ailesiyle birlikte Küba'ya taşınmak zorunda kalan 18 yaşındaki Katey Miller, ilk başta babasının sıkıcı iş çevresine hapsolacağını düşünerek mutsuz olur. Ancak şehre gelir gelmez, garsonluk yaparak geçimini sağlayan Javier ile arkadaşlık kurar. Fazlasıyla iyi bir dansçı olan Javier ve onun temsil ettiği yaşam tarzına hayran olan Katey, kısa sürede genç adama gönlünü kaptırır ve tek arzusu, aşık olduğu adamla birlikte bir dans yarışmasına katılabilmektir.  

Oyuncular: Diego Luna, Romola Garai, Sela Ward 

Yönetmen: Guy Ferland

19. Magic Mike, 2012

19. Magic Mike, 2012

IMDb: 6.1 

Özet: Erkek striptizci olarak çalışanların dünyasında yaşadıklarını konu alacak filmde; Magic Mike, yeni başlamış bir dansçıya bu iş ile ilgili ince detayları öğretecek olan erkek striptizcinin hayatı konu alımaktadır. 

Oyuncular: Channing Tatum, Alex Pettyfer, Olivia Munn 

Yönetmen: Steven Soderbergh

18. Shall We Dance, 2004

18. Shall We Dance, 2004

IMDb: 6.2 

Özet: Bir emlak avukatı olan John Clark, işinde ve ailesinde oldukça huzurlu bir yaşam sürer. Ancak hayatında bir şeylerin eksik olduğunu düşünür. Her gün eve giderken, bir dans merkezinin penceresinin önünde aynı kızı görmeye başlar. Bu kızla tanışmak umuduyla dans derslerine başlayan John, ilk başlarda işlerin kötü gitmesiyle bir hata yaptığını düşünür. Dersler devam ettikçe John, danstan keyif almaya başlar. Chicago'daki en büyük dans yarışması için çalışmalara başlayan John, bunu tüm ailesinden ve çalışma arkadaşlarından gizler. 

Oyuncular: Richard Gere, Jennifer Lopez, Susan Sarandon 

Yönetmen: Peter Chelsom

17. Ballet 422, 2014

17. Ballet 422, 2014

IMDb: 6.3 

Özet: Film, New York Şehir Balesi'nin çiçeği burnunda koreografı Justin Peck'i, topluluğun 422. orijinal eserini yaratma gibi zorlu bir görevi üstlenmesini işler.  

Oyuncular: Justin Peck, Tiler Peck, Sterling Hyltin 

Yönetmen: Jody Lee Lipes

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Step Up, 2006

16. Step Up, 2006

IMDb: 6.5 

Özet: Asi ruhlu Tyler Gage, gençlik yıllarını Baltimore'un kötü sokaklarında yaşayarak geçirmiştir. Dans olan tutkusu ve yeteneği sayesinde daha iyi bir hayat kurabileceğini hayal eder. Öte yanda, hırslı ve başarılı Nora, ülkenin en prestijli sanat okullarından birinde klasik dans eğitimi almaktadır. İki ayrı dünyanın insanları olan Tyler ve Nora'nın karşılaşmaları müzikal bir masalın başlangıcı olur. 

Oyuncular: Channing Tatum, Jenna Dewan, Damaine Radcliff 

Yönetmen: Anne Fletcher

15. Suspiria, 2018

15. Suspiria, 2018

IMDb:  6.7  

Özet: Amerikalı bir genç kadın olan Susie Bannion, dünyaca ünlü bir dans okulu Markos Tanz Company'e katılır. Susie'nin geldiği sıralarda okulun başka bir üyesi olan Jessica gizemli bir şekilde ortadan kaybolur.  

Oyuncular: Chloe Grace Moretz, Tilda Swinton, Doris Hick  

Yönetmen: Luca Guadagnino

14. Climax, 2018

14. Climax, 2018

IMDb: 6.9   

Özet: 90’ların ortasında 20 dansçı, üç günlük bir prova için ormandaki yatılı okulda bir araya gelir. Birbirini yeni tanıyan ekip provalar dışında da eğlenceli vakit geçirirler. Provalar bitmesinin ardından ayrılmadan önce son bir parti düzenlerler. Fakat içkilerin sayısı arttıkça içlerinden bazıları tuhaf davranışlar sergilemeye başlar.    

Oyuncular: Sofia Boutella, Romain Guillermic, Souheila Yacoub   

Yönetmen: Gaspar Noe

13. Five Dances, 2013

13. Five Dances, 2013

IMDb: 7.0 

Özet: Yetenekli genç bir dansçı New York'a gelir ve şehir merkezindeki çağdaş dans dünyasına katılır. Çok geçmeden, Orta Batı'daki parçalanmış ailesine karşı sorumlulukları ile kendine bir hayat ve kariyer kurmak arasında seçim yapmak zorunda kalır. 

Oyuncular: Ryan Steele, Reed Luplau, Catherine Miller 

Yönetmen: Alan Brown

12. Chicago, 2002

12. Chicago, 2002

IMDb: 7.2 

Özet: Chicago’da hapishanede bir araya gelen iki kadının hikayesine odaklanır. Kısa süre sonra düştükleri bu mahkumiyet sürecinden kurtulmanın yollarını ararlar. Bu emellerine ulaşmaları için tuttukları avukat ise, cinayet davaları üzerine yaptığı ünle bu çevrelerin en ünlü simalarından biridir. 

Oyuncular: Renee Zellweger, Catherine Zeta-Jones, Richard Gere 

Yönetmen: Rob Marshall

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dancing Dreams, 2010

11. Dancing Dreams, 2010

IMDb: 7.3 

Özet: 'Kontakthof' adlı dans performansı Pina Bausch'un kusursuz imzasını taşır: insani temas biçimlerini, cinsiyetler arasındaki karşılaşmaları ve tüm bunlara eşlik eden endişeler, özlemler ve şüphelerle birlikte sevgi ve şefkat arayışını ele alır. 

Oyuncular: Pina Bausch, Benedicte Billiet, Josephine Ann Endicott 

Yönetmenler: Rainer Hoffmann, Anne Linsel

10. Mad Hot Ballroom, 2005

10. Mad Hot Ballroom, 2005

IMDb: 7.4 

Özet: New York'taki devlet okullarında okuyan on bir yaşındaki çocuklar, balo salonu dansı dünyasına doğru bir yolculuğa çıkar ve bu yolculuk boyunca kendilerinden ve dünyalarından parçalar ortaya çıkarırlar. Onların samimi, bazen de komik bakış açılarından anlatılan bu çocuklar, isteksiz katılımcılardan kararlı yarışmacılara, tipik şehirli çocuklardan 'hanımefendilere ve beyefendilere' dönüşerek şehir çapındaki finalde yarışmaya çalışırlar. 

Oyuncular: Heather Berman, Emma Therese Biegacki, Eva Carrozza 

Yönetmen: Marilyn Agrelo

9. Frances Ha, 2012

9. Frances Ha, 2012

IMDb: 7.4  

Özet: Frances, New York’ta yaşamaktadır ama aslında kendisine ait bir dairesi yoktur. Frances dans topluluğunda acemidir. Ama gerçek bir dansçı değildir. Frances’ın Sophie isimli bir arkadaşı vardır ama artık onunla konuşmamaktadır. Frances’in hayattan beklediği ve istediği çok şey vardır.  

Oyuncular: Greta Gerwig, Mickey Sumner, Adam Driver  

Yönetmen: Noah Baumbach

8. Mr. Gaga, 2015

8. Mr. Gaga, 2015

IMDb: 7.5 

Özet: Film, modern dansın dilini yeniden tanımlayan sanatsal bir deha olan ünlü koreograf ve Batsheva Dans Topluluğu'nun sanat yönetmeni Ohad Naharin'in hikayesini anlatır. 

Oyuncular: Ohad Naharin, Tzofia Naharin, Eliav Naharin 

Yönetmen: Tomer Heymann

7. And Then We Danced, 2019

7. And Then We Danced, 2019

IMDb: 7.6 

Özet: Yetenekli dansçı Merab, yıllarını verdiği Gürcü devlet halk dansları ekibinde partneri ve kız arkadaşı Mary ile birlikte kendini kanıtlamaya çalışır. Süreç hem sert eğitmenleri hem de geleneksel dansın gerekleri yüzünden katı ve sıkıdır. Merab, ekibe yeni katılan yakışıklı ve karizmatik bir gence kapılınca önce çok zorlansa da sonrasında aşkı keşfeder, kimliğini ve cinselliğini bulur. 

Oyuncular: Levan Gelbakhiani, Bachi Valishvili, Ana Javakishvili 

Yönetmen: Levan Akin

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Moulin Rouge, 2001

6. Moulin Rouge, 2001

IMDb: 7.6 

Özet: Satine, bir gece kulübünün parıldayan elması, en güzel yıldızı ve şehrin en tanınmış fahişesidir. Ama gece kulübünü finanse edecek zengin bir adamın takıntısı olmakla, gerçekten aşık olduğu beş parasız bir şair arasında seçim yapmak zorunda kalır.  

Oyuncular: Nicole Kidman, Ewan McGregor, John Leguizamo 

Yönetmen: Baz Luhrmann

5. Pina, 2011

5. Pina, 2011

IMDb: 7.6 

Özet: 2009’da yaşamını yitiren efsanevi dansçı Pina Bausch, dansını vücut diliyle birleştirerek olağanüstü ve devrimsel nitelikte bir dönüşüme imza atar. 

Oyuncular: Pina Bausch, Regina Advento, Malou Airaudo 

Yönetmen: Wim Wenders

4. Billy Elliot, 2000

4. Billy Elliot, 2000

IMDb: 7.7  

Özet: Kuzey İngiltere'de 1984 yılında yaşanan madenci grevinin sosyal bir zemin olarak karşımıza çıktığı film, ağabeyi ve babası greve katılan 11 yaşındaki bir çocuğun tek başına ayakta durma savaşını ve içsel mücadelesini anlatır. 

Oyuncular: Jamie Bell, Julie Walters, Jean Heywood  

Yönetmen: Stephen Daldry

3. Dancer in the Dark, 2000

3. Dancer in the Dark, 2000

IMDb: 7.9   

Özet: Selma, genetik bir hastalık nedeniyle körlükle mücadele eden fabrika işçisidir ve oğlunun da aynı hastalığı kapmasını önlemek için biriktirdiği parayla oğlunu ameliyat ettirmek ister. 

Oyuncular: Björk, Catherine Deneuve, David Morse   

Yönetmen: Lars Von Trier

2. Black Swan, 2010

2. Black Swan, 2010

IMDb: 8.0   

Özet: Baş karakter Nina Sayers, New York'taki prestijli bir balerin topluluğunda çalışmaktadır. Tiyatroda sahnelenecek olan “Kuğu Gölü” oyununda, hem beyaz kuğuyu hem de siyah kuğuyu canlandırmak için seçilir. 

Oyuncular: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel   

Yönetmen: Darren Arofonsky

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. La La Land, 2016

1. La La Land, 2016

IMDb: 8.0  

Özet: Hayatlarında yön bulmaya çalışan iki tutkulu insan Sebastian ve Mia'nın yolları, Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir. Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlemektedir. Sebastian Wilder geleneksel cazın kolonlardan yükseldiği bir kulüp açma hayalinde, Mia Dolan ise kafesinde çalıştığı film platosunda kendine uygun tüm oyunculuk seçmelerine katılarak bir rol kapma telaşındadır.  

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt  

Yönetmen: Damien Chazelle

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Citizen Cane

Dirty Dancing ama Patrick Swayze'lı orijinal olan film...