Görüş Bildir
Haberler
İçini Ne Çürütüyor?

İçini Ne Çürütüyor?

Elif Ateş Dereli
25.11.2023 - 15:31 Son Güncelleme: 26.11.2023 - 01:52

Hepimizin içine ata ata biriktirdiği, başkalarına söyleyemediği ama içimizi çürüten bazı durumlar vardır. Peki senin içini çürüten şey ne?

Merak ediyorsan hemen teste geçelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini öğrenelim.

2. Peki kaç yaşındasın?

3. Tanımadığın bir ortama girdiğinde genelde ne hissediyorsun?

4. İnsanların sana değer verdiğini hangi hareketlerinden anlarsın?

5. Başkasının yardımı olmadan başarıya inanır mısın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki biraz da başka alemlerden soru soralım: Nasıl rüyalar görüyorsun?

7. Yaşadığın hayata rahatlık bakımından puan ver desek kaç verirsin? (1'den 5'e kadar)

8. Bugün ölüp gitsen gözünün önünden film şeridi gibi hangi pişmanlığın geçer?

9. Geçmişi bir düşün: Bugüne kadar ilk buluşmanda genelde nelerin konusunu açtın?

10. Son olarak bu hayatta "inanç" denen olguyu bir güç kaynağı olarak görüyor musun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hak Ettiğin Sevgiyi Görmemişsin ki Sen!

Verdiğin cevaplara göre sen duygusal, hayatında aşka çok önem veren ve duygularıyla karar veren bir insansın. Senin için maddi şeylerden ziyade manevi şeyler önemli ve bu yüzden hayata bakış açın genelde romantik. İnsanları seviyorsun, sırf insan oldukları için. Kolay aşık oluyorsun, aşkın sana yaşattıklarını sevdiğin için. Tabii karşındaki insanlardan da bunları bekliyorsun. Ama günün sonunda yatağa geçip düşüncelerinle tek başına kaldığında 'ben onları seviyorum ama istediğim sevgiyi alamıyorum' diye hayıflanıyorsun. Düşüncelerinde haklısın zira bu da senin zayıf noktan maalesef. İnsanlar her zaman duygularıyla hareket etmez, yanlış insanlardan beklenti içine girmek de insanı yorar. O yüzden bu sevgisizlik hissinin içini çürütmesine izin verme. Sevgiye ihtiyacın varsa bunu sana verebilecek ortamlara ya da insanlara zaman harca. Ee ne demişler, taş yerinde ağırdır.

Emek Vererek Yaptığın Şeyler Önemsenmemiş!

Evet, geldi bizim emektar ve çalışkan arkadaşımız. Verdiğin cevaplara göre sen azimli, kararlı ve soğukkanlı bir insansın. Bu özelliklerin sayesinde ister özel hayatın olsun ister kariyerin hep sivrilmişsin. İnsanlar senin mantıklı oluşuna, doğru yerde doğru kararlar verebilmene bayılmış doğrusu! Tabii sen de çevrendeki insanların senin hakkında ne düşündüklerine önem verdiğin için hep bu doğrultuda hayatını idame ettirmişsin. Ama görüyoruz ki son zamanlarda bu durum biraz senin aleyhine işlemiş. Günün sonunda 'bugün ne aldım, ne verdim' muhasebesi yaptığında verdiğin emeklerin fazla ama emeğin karşılığının yetersiz olduğunu görmüşsün. Emek vererek yaptığın işin hakkını alamadığını az da olsa düşünüyorsan bu böyledir. Bu emek-değer kıyasının içini çürütmesine izin vermek istemiyorsan bu hayatta nelerden tatmin olduğuna bi' bak. Tatmin duygusu hissetmiyorsan yanlış yerdesin demektir.

Herkese Yetişmeye Çalışırken Kendinden Olmuşsun!

Bu aralar kendini sevmeyi ihmal mi ettin biraz? Verdiğin cevaplar onu gösteriyor sanki. Sen aslında kendini seven, kendi iç huzuruyla barışık, maneviyatı yüksek ve insancıl bir insansın. Ama son zamanlarda kendini biraz arka plana atmışsın. Bu ne yapar biliyor musun? İnsanı huzursuz eder, içini çürütür. Eğer bir insanın hayattaki motivasyon kaynağı 'kendisi' ise ve onu arka plana itiyorsa işler yolunda gitmez. Kariyeli bozulur, ilişkisi kötüye gider, eğitim hayatı sekteye uğrar; aklına ne gelirse! Bu hayatta sana gaz, enerji verebilecek tek şey yine kendin olduğun için önce 'ben ne istiyorum' diye başlamalısın her işe. Çevrendeki insanlar sana bu hayatta anca yardımcı olabilir, senin hayatının merkezi değil. Şimdi merkeze kendini al, sevdiğin insanları önemse ama çok fedakar olma ve kendi potansiyelin ne bu hayatta bi' düşün. Senin tek rakibin dünkü sen, bunu unutma!

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
19
11
8
8
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mamamia

Hak Ettiğin Sevgiyi Görmemişsin ki Sen! Biliyorum be Elif hanım 🥲

merve

Göstermeyenler utansın 😄

Aylin Kayhan

Emek vererek yaptığın şeyler önemsenmemiş...

nitz

Emek Vererek Yaptığın Şeyler Önemsenmemiş!-aslında hayatın bana çıkardıkları zorluklar ve sıkıntılar. hayatta yaşadığım sıkıntıların sebebini kendimde değil ... Devamını Gör