Görüş Bildir
Haberler
TBMM’de Gündem 'İç Güvenlik Paketi'

TBMM’de Gündem 'İç Güvenlik Paketi'

Deniz Gök
21.02.2015 - 09:23 Son Güncelleme: 21.02.2015 - 13:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

TBMM Genel Kurulunda tartışmalara ve kavgalara neden olan iç güvenlik paketinin tümü üzerindeki görüşmelere 5 günde geçilebildi. Geneli üzerinde görüşmelere geçiş sırasında AKP ile HDP’li milletvekilleri arasında kürsü gerginliği yaşandı.

Geçtiğimiz Salı günü iç güvenlik paketi görüşmelerine başlandı. Paketi CHP,MHP ve HDP’nin iç tüzükten doğan haklarını kullanarak uzatmaları nedeniyle 5 günün ardından tümü üzerinden görüşmelere geçilebildi. Paketin tümü üzerinden görüşmelerine muhalefet milletvekilleri karşı çıkarken, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ‘tümü üzerinden’ söz sırası gelen milletvekilleri kürsüye davet etti. Davet üzerine HDP, CHP ve MHP’li milletvekilleri, kürsüye gelmedi. Bunun üzerine Başkanvekili Sadık Yakut, söz sırası gelen AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı’yı kürsüye davet etti.

Bostancı kürsüye yürürken, başkanlık divanı önünde Sadık Yakut ile konuşan HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Bostancı’yı görünce hızla kürsüye geldi ve onu engellemeye çalıştı. Bunun üzerine kürsünün etrafı bir anda AKP ve HDP’li milletvekilleri ile doldu ve iki parti milletvekilleri arasında itişmeler yaşandı. Bostancı ise kalabalığın içerisinde kendisini çevreleyen AKP’liler arasında konuşmasına başladı. Yaşanan tartışmalar nedeniyle TBMM Başkanvekili Sadık Yakut birleşime 5 dakika ara verdi.

Aranın ardından birleşim tekrar açıldı ve muhalefetin tepkisine rağmen Bostancı kürsüye çıktı ve 50 saniye süren hayırlı olsun konuşmasının ardından kürsüden ayrıldı. Ardından birleşim bugün saat 14.00’da toplanmak üzere kapandı. 

  • DHA

Fotoğraflar: DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0