Görüş Bildir
Haberler
İBB UKOME'de Çoğunluğu Kaybetti, İmamoğlu Tepki Gösterdi: 'Burası Sizin Oyuncağınız Değil'

etiket İBB UKOME'de Çoğunluğu Kaybetti, İmamoğlu Tepki Gösterdi: 'Burası Sizin Oyuncağınız Değil'

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Büyükşehir Belediyelerinin Ulaşım Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi. Yapılan değişiklikle İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi yönetim yapısı da değişti. Üç bakanlığın daha eklenmesiyle iBB UKOME'deki üye sayısı çoğunluğunu kaybetti. İBB dava açmaya hazırlanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da kararın siyasi amaçlarla alındığını belirterek 'Burası sizin oyuncağınız değil' sözleriyle tepkisini dile getirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazetesi'nde yayımlandı. Karar uyarınca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin yönetim yapısı değişti.

Düzenleme ile daha önce Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Liman Başkanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün atadığı üyelerin yanında, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TCDD Taşımacılık Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü ve AFAD'ın da birer temsilci atamasının önü açıldı.

Böylece İBB, UKOME'de çoğunluğu kaybetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li üyesi Fidan Aslan Eroğlu, Twitter hesabından paylaştığı mesajda şöyle dedi:

'Bugün yayınlanan Yönetmelik değişikliği ile UKOME'deki Kamu görevlisi sayısı 15'e çıktı, İBB görevlisi sayısı 11'de kaldı. Bu değişikliğin anlamı şu:

Artık aşağıdaki konularda İstanbul için alınacak kararlarda merkezi hükümet yetkiyi kendisine aldı.'

İşte tartışma yaratan o karar:

İşte tartışma yaratan o karar:
İçeriğin Devamı Aşağıda

"Siyasi iktidarın o günkü psikolojisine göre kanun hazırlamak dünyanın hiçbir yerinde yok"

"Siyasi iktidarın o günkü psikolojisine göre kanun hazırlamak dünyanın hiçbir yerinde yok"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer Belediyesi ziyareti sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. İmamoğlu UKOME ile ilgili karara tepki gösterdi:

'Güne göre, siyasi hesaba göre, siyasi iktidarın o günkü psikolojisine göre kanun hazırlamak dünyanın hiçbir yerinde yok. Dünyanın hiçbir aklı başında yöneticisinin, yönetiminin böyle bir hamle yapma ihtimali bile yok. Bu şaşırmışlık. Şaşkınlık. Yani oyuncağı elinden alınmış bir çocuk ağlar ya; öyle bir durum. Burası sizin oyuncağınız değil. Burası İstanbul. Kadim bir kent. Bugün Ekrem var, yarın başka birisi var, dün başka birisi vardı. Yani buna saygı duyup, birbirimize sarılsak, birbirimizle iyi geçinsek, güzel işler üretsek, konuşsak, ortak akılla işler üretsek… Hayatınız siyaset mi? Hayatınız siyasi partiler mi? Hayatınız siyasi liderler mi? Benim hayatım; 16 milyon insan. Sizin de hayatınız, 83 milyon insan olsun; partiniz, siyasi egonuz değil.'

"Kararın iptali için Danıştay'a başvuracağız"

Kararın iptali için Danıştay'a başvuracaklarını belirten İmamoğlu 'Bununla ilgili Danıştay kararları var. Bununla ilgili geçmişte alınmış yargı kararları var. Ve kanuna aykırı. En tehlikeli iş; ama kişidir ama kurumdur, dilsiz şeytanı oynamaktır. Burada susan, en etkili olması gereken kurumlara da buradan sesleniyorum. Bu tavırlarıyla, bizim için, 'yok' hükmünde olmaya devam ediyorlar. Bir tanesi Marmara Belediyeler Birliği'dir, bir tanesi de en üst kurum, Türkiye Belediyeler Birliği'dir (TBB). Burada yapılan; yerel yönetimi, yerel yönetim iradesini ortadan kaldırmak' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
364
124
49
31
18
12
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pickle Rick

Umarım son çırpınışlarınız olur bunlar ak piçleri.

colombian

kıstırın bakalım hazır vaktiniz varken :) akp kendi ayağına sıkıyor haberi yok.imamoğlunu ne kadar mağdur edersen ne kadar baskılarsan o kadar oy vereceğiz h... Devamını Gör

Nuran Demir

adamlar resmen çalışmasın hizmet yapmasın diye dur diyor. Ama bu karar chp'ye oy veren vatandaşların görüşlerini tercihlerine hür iradesine saygı göstermede... Devamını Gör