Görüş Bildir
Haberler
İBB Sözcüsü Duyurdu: İşte 'Terör' Soruşturmasından Çıkan Sonuç!

İBB Sözcüsü Duyurdu: İşte 'Terör' Soruşturmasından Çıkan Sonuç!

İBB Sözcüsü, İçişleri Bakanlığının İBB hakkında başlattığı 'terör' soruşturmasının tamamlandığını ve İBB'nin açıklamalarının doğru olduğu sonucuna ulaşıldığını aktardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İBB Sözcüsü Murat Ongun, İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki '45 bin kişi işe alındı' iddiasının ardından başlatılan soruşturmanın tamamlandığını açıkladı. 

Soruşturmanın İBB'nin lehine sonuçlandığını aktaran Ongun, Twitter'dan yaptığı paylaşımda “Hatırlatma Duyurusu: Aylarca 'İBB’de 45 bin kişi işe aldılar' dediler. Ama birkaç aydır hiç sesleri çıkmıyor! Neden? Çünkü devletimiz incelemesini tamamladı ve doğruları İBB’nin söylediğini teyit etti. Özür dilemeyecekleri için kamuoyu bilsin istedik” ifadelerini kullandı.

👇

📹 "İBB'deki terör soruşturması yakında bitecek"

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanı Soylu, Aralık 2021'de Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmeleri sırasında, Ekrem İmamoğlu'nun İBB seçimlerini kazanmasının ardından işe alınan personel arasında 'terör örgütleriyle bağlantılı kişilerin olduğunu' iddia etmişti.

Soylu İBB'ye yaklaşık 33 bin kişinin işe alındığını söylediği konuşmasında, 'Bu 33 bin kişiden 12 bin kişiye ancak bakıldı. 455 tanesinin PKK ve KCK kaydı var. 80'inin DHKP-C, 20'sinin MLKP, 2'sinin MKP kaydı var ve diğerlerinin kayıtlarını da gönderebilirim' demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da 23 Aralık'ta AKP'li belediye başkanlarının katıldığı Kızılcahamam kampında yaptığı konuşmada, CHP'nin kazandığı belediyelerden tek bir kişinin bile işten çıkartılmayacağı yönünde vaatlerde bulunduğunu ancak buna karşın 15 bin kişinin İBB'deki işine son verildiğini söylemişti.

Erdoğan, 'Bunun yerine de çoğu kim olduğu, ne olduğu belli olmayan bir kısmı terör örgütleri ile iltisaklı çıkan 45 bin kişi belediyeye doldurdular' demişti.

Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından İBB hakkında İçişleri Bakanlığınca soruşturma başlatılmıştı.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
16
12
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deneri

Kimse bunlara inanmıyordu zaten. Belediyede hademe olmak için bile E-devletten sabıka kaydı alman lazım devlet temiz belgesi veriyorsa belediye her türlü işe... Devamını Gör

simirna simirna

Bundan bikaç sene sonra bunlara oy veren herkes digerlerini akp li olmakla suçlayacak. Bunların zihniyetindeki hiç kimse camur atarken elindeki pisliğe bakmı... Devamını Gör

Halil Değerli

Çamur olmak için su ve toprak gerekmiyor artık... .... Ağkeğpeğli olmak yeterli.... ..... 😡😡😡😡😡