Görüş Bildir
Haberler
İmamoğlu'ndan 'Teftiş' Tepkisi: 'Bunları Tespit Etmiş Bakan, Gevrek Gevrek Basına Söylüyor'

İmamoğlu'ndan 'Teftiş' Tepkisi: 'Bunları Tespit Etmiş Bakan, Gevrek Gevrek Basına Söylüyor'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın İBB'ye yönelik ‘terör teftişi’ başlatmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İBB'de işe alım prosedürünün belli olduğunu söyleyen İmamoğlu, 'Adli sicil kağıdı alırsak işe başlatırız' dedi ve Adalet Bakanlığına da soruşturma açılması gerektiğini söyledi.

Bakan Soylu'yu istifaya çağıran İmamoğlu 'Bunları tespit etmiş bakan. Yerinde oturuyor, basın önünde gevrek gevrek bunları söylüyor. O kişiler de İBB’de görev mi yapıyor şu an? İçişleri Bakanı şu an hemen istifa etsin o zaman” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İmamoğlu'nun açıklamaları 📹

CHP Genel Merkezi'nde bir araya gelen 11 büyükşehir belediye başkanı, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. İBB Başkanı İmamoğlu toplantı sonrası İBB çalışanlarına terör teftişi ile ilgili açıklamalar yaptı.

Diken'in aktardığına göre İmamoğlu, şunları söyledi: 

İçişleri Bakanlığı’nda oturan zat 12 Aralık’ta konuşma yaptı. Tam 557 terörist olduğunu iddia etti İBB’de. Bir gün önceki toplantıda da Türkiye’deki terörist sayısının 160 olduğunu söylemişti. Her verisi yanlış olan Bakan’ın açıklamalarının ardından 15 gün geçti.

Bu iki haftada hiçbir şey duymadık ve yazı almadık. Ancak İBB olarak bir kısım işlemler başlattık. Devlet adabına uygun bir biçimde bu beyanı ciddiye alarak 15 Aralık’ta teftiş kurulunda bir araştırmaya izin verdim. O gün itibariyle bu çalışmayı başlatmış olduk. Belge de burada. Ortaya atılan iddiayla ilgili ne yapılmasını bilerek hareket ettik. Aynı tarihte bakanlıktan bilgi de istedik. Teröristle ilgili tespitiniz varsa herhalde bunu ciddiye almalıyız değil mi? Ancak bakanlık buna hiçbir cevap vermedi. Uyuyan bakanlık dün saat 20.00 itibariyle uyandı ve tweet attı. Ben devletin Twitter’dan soruşturma izni vermesini şaşırarak izliyorum. Neden böyle oldu? Çünkü Cumhurbaşkanı hafta sonu İstanbul’da konuştu ve siyasi mesajlar verdi. Bakan bey de buradan rol kapmaya çalıştı.”

'Soruşturma açılacaksa Adalet Bakanlığı’na açılmalıdır'

İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamayı göstererek, “Kalın puntolar ile terör örgütü reklamı yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

Soylu’ya seslenen İmamoğlu, “Sen bakanlıksın, terörist tespit etmişsen tut kulağından at hapse. Hangi biriniz sayı ile tespit yapıldıktan sonra teftiş başlatıldığını duydunuz? Yahu ne teftişi? Bu işin prosedürü bellidir. İBB’de işe giriş prosedürü bellidir. Bir kişi başvuru yapınca, adli sicil kaydı istenir. Bu kayıt Adalet Bakanlığı’ndan alınır. Bakanlık soruşturma açacaksa Adalet Bakanlığı’na açılmalıdır” dedi.

"Soruşturma açılması gereken bakanın kendisi"

"Soruşturma açılması gereken bakanın kendisi"

İmamoğlu, şunları kaydetti: ”Bence bir başka soruşturma açılması gereken yer de İçişleri Bakanlığı hatta bakanın kendisidir. ‘Terörist var’ deyip tutuklamıyorsa yapılacak şey işlem başlatmaktır. Ben bir vatandaş olarak sayın Cumhurbaşkanı’nı göreve davet ediyorum.

İBB iştiraklerinde bir kişinin işe girmeyle ilgili prosedürleri bellidir. Adli sicil kaydı istersiniz, o kişi bu belgeyi de Adalet Bakanlığı’ndan alır. O zaman İçişleri Bakanı yanlış yere soruşturma açıyor. Soruşturma açması gereken yer Adalet Bakanlığı. Biz çünkü işe aldığımız her çalışanın adli sicil kaydını isteriz. Dolayısıyla bence bir başka soruşturma açılması gereken yer de bu 557 teröristi tutuklamıyorsa İçişleri Bakanlığı olduğunu düşünüyorum hatta bakanın kendisi olduğunu düşünüyorum. ben bu denli risk taşıyan güvenliği bu kadar riske taşıdığını gördüğü bir İçişleri bakanıyla ilgili bir işlem başlatmıyorsa da ben bir vatandaş olarak sayın Cumhurbaşkanını göreve çağırıyorum.”

Açıklamaları gündem değiştirme çabası olarak değerlendiren İmamoğlu, İstanbul seçimlerinde de sandık görevlilerin terörist ilan edildiğini hatırlattı. 

Bunların sonucunda tutuklama yapılmadığını belirten İmamoğlu “Millet bunlara gülüyor. İstanbul ile ilgili konuşurken herkesi dikkatli olmaya davet ediyorum” dedi.

'Görevden alınması gerekir'

İmamoğlu, mektup gönderdiği için ‘‘Utanmadan bana mektup gönderiyor” diyen Erdoğan’la ilgili şunları söyledi: ”Yanlış bilgiler ile konuşan ve aldatılan bir cumhurbaşkanı var”.

Erdoğan’ın yanlış bilgilendirildiğini belirten İmamoğlu, mektup yazmaya da devam edeceğini söyledi: ”Sayın Cumhurbaşkanı utanılacak bir mektup arıyorsa seçimlerin hemen öncesinde cezaevinden (Abdullah Öcalan’dan) rakibim lehine alınan mektuba bakmalı”.

'Ben istihbarat teşkilatı mıyım?'

‘Ben istihbarat teşkilatı mıyım’ diye seslenen İmamoğlu, Soylu’nun açıklamalarıyla ilgili ”Bunları ‘tespit’ etmiş bakan. Yerinde oturuyor, basın önünde gevrek gevrek bunları söylüyor. O kişiler de İBB’de görev mi yapıyor şu an? İçişleri Bakanı şu an hemen istifa etsin o zaman” dedi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanlığı, İBB'de çalışan bazı personellerin 'terör örgütleri ile iltisaklı veya irtibatlı olduğu yönündeki ihbar ve tespitler üzerine' özel teftiş başlatıldığını duyurmuştu.

İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın özel teftiş kararı üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, 'İstanbul'a hizmet eden 86 bin yol arkadaşımın yanındayım, ezdirmem' ifadelerini kullanmıştı.

👇

👇

İçişleri Bakanı Soylu ise kısa süre önce teftişe ilişkin "Şehirlerde terörizmle mücadele etmeyecek miyiz?" açıklamasını yapmıştı. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
57
16
10
9
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Öztürk

yine seçim öncesi karalama kampanyasına başladılar. yapsınlar. öncekinde istanbulu ankarayı kaybettiler. şimdi Türkiye'yi kaybedecekler inşAllah.

Aylin Kayhan

Çamur at izi kalsın. Napacaklarini şaşırdılar. Belgelerle konusurlar Chp. Konuşun hadi bunun üzerine.

Eigen Grau

Halk artık yemiyor bu gündem değiştirmeleri. İstanbul'u sandıkla böyle kaybettiler , sıra iktidarda. Böyle yaptıkça halk iktidara daha da güven kaybediyor. K... Devamını Gör