Görüş Bildir
Haberler
İBB'nin Adalar'da Elektrikli Araç Kullanımı İçin Yaptığı Başvuru 'Belgeler Eksik' Denilerek Reddedildi

İBB'nin Adalar'da Elektrikli Araç Kullanımı İçin Yaptığı Başvuru 'Belgeler Eksik' Denilerek Reddedildi

Adalar Kaymakamlığı, İBB'nin elektrikli araçlar için yaptığı başvuruyu belge eksikliği gerekçesiyle reddetti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da elektrikli araçların test edilmesi için bu sabah Büyükada'ya gitti. Ancak Adalar Kaymakamlığı elektrikli araçların testine ve kullanılmasına izin vermedi. Adalar Kaymakamı Mustafa Ayhan, evrak eksikleri tamamlandığında onay vereceklerini söyledi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise bir bilgi eksikliği olduğunu, İstanbul Valisi ile görüştüklerini ve sorunun çözüleceğini ifade etti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adalar Kaymakamlığı, İBB'nin 60 elektrikli araç kullanımı için yaptığı başvuruyu Karayolları Trafik Kanunu'na uyulmadığı gerekçesiyle reddetti. 

Adalar Kaymakamlığı'nca, 15 Haziran'da elektrikli araçların kullanımı için başvuran İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Müdürlüğü'ne verilen cevapta, şöyle denildi:

'Araçların 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 20/1 (Tescili zorunlu ve ilk tescili yapılacak olan aracın satın alma veya gümrükten çekme tarihinden itibaren üç ay içinde tescili için; hurdaya çıkarılma halinde çıkarılış tarihinden itibaren bir ay içinde tescilinin silinmesi için; yazılı olarak ilgili tescil kuruluşuna başvurmak) ve 91 (zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırmak) maddelerinde istenilen belgelerinin bulunmamasından dolayı sahada teknik kontrollerinin yapılması, araçların çalışacağı güzergahların belirlenmesi ve test sürüşlerinin yapılması için istenen izin Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince uygun görülmemiştir.'

Para cezası ve trafikten men

Para cezası ve trafikten men

Cevap yazısında 'İlgili mevzuat gereği zorunlu belgelerle birlikte müracaatınız halinde talebiniz değerlendirmeye alınacak olup ilgili belgeler olmadan araçların trafiğe çıkması durumunda Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddelerince idari para cezası uygulanacağı ve araçların trafikten men edileceği hususunu bilgilerinize arz ve rica ederim' denildi.

Adalar Kaymakamı Ayhan: "Eksikler tamamlandığında onay verilecek"

Adalar Kaymakamı Ayhan: "Eksikler tamamlandığında onay verilecek"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Konuya ilişkin açıklama yapan Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan şunları kaydetti:

'Bugün lansmanı yapılan araçlarla adalarımızın ulaşımı, toplu taşıma hizmetlerinin sürekli olarak yerine getirilmesi amacıyla elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Adalılar olarak da heyecanlıyız. Çünkü hepinizin bildiği gibi uzun bir süre ulaşım hizmetlerimiz yürütülemiyordu. Bu süreç içerisinde gelinen noktada bugün itibarıyla lansmanı yapılan araçlarla adalarda ulaşımın yerine getirileceği ifade edildi. Ancak bu araçlarla ilgili yapılan değerlendirmede gerek teknik olması sebebiyle trafik hizmetleri müdürlüğümüzün yapmış olduğu değerlendirme neticesinde bu araçların golf aracı olarak ithal edildiği ve karayolları yeterlilik belgesi zorunluluğunu taşımadığı, uyulması ve yapılması gereken tescil, plaka oluşumu, trafik sigortası yapılması ve yolcu taşımacılık hizmetlerinde de zorunlu sigortanın yapılması özelliklerini barındırması gerekiyor. 

Bu araçlarımızın bu özelliği nedeniyle bu tescillerinin mümkün olmadığı incelemeler neticesinde anlaşıldı. Bunun anlaşılması üzerine İETT yetkililerimizle de zaman zaman görüşmeler yaptığımızda bu eksikliklerin tamamlanması üzerine tarafımıza müracaat edilmesi gerektiğini görüşmelerimizde iletmiştik. Bugünkü süreçte de halen bu eksikliklerin tamamlanmaması nedeniyle bu araçların karayolları trafik kanununa göre karayollarına çıkması risk teşkil etmektedir. Sigortasız, tescilsiz, plakasız bir araç trafiğe çıktığı zaman risk teşkil ediyor. Bu araçlarımızın en kısa sürede tescil için gerekli belgelerinin oluşturulmasından sonra, bize müracaat edilmesi halinde tescil işlemini yürüteceğimizi buradan söyleyebiliriz. Biz de heyecanla bekliyoruz.'

İmamoğlu: "Valiyle konuştum, sorun çözülecek"

İmamoğlu: "Valiyle konuştum, sorun çözülecek"

İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul Valisi ile görüştüklerini ve Valinin sorunun çözüleceğini söylediğini belirtti. İmamoğlu kaymakamlığın kararıyla ilgili, 'Bir bilgi eksikliği var. Çünkü biz kararla tüm yolları yaya yolu ilan ettik. O yollara uygun araçlar. Keşke kaymakam bey aramızda olsaydı. Her şey tamamlanacak ve araçlarımız hayata geçecek. Valimizle de dün görüştüm. Süreçle ilgili bilgi verdim. Pazartesi günü tekrar bir araya geleceğiz' dedi.

İmamoğlu'na protesto

İmamoğlu'na protesto

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da elektrikli araçların test edilmesi için bu sabah Büyükada'ya gitti. Ancak Adalar Kaymakamlığı elektrikli araçların testine ve kullanılmasına için verilmediğini açıkladı.

Sabah saatlerinde Büyükada'ya gelen İmamoğlu, Adalar Belediyesi'ne girişi sırasında atların adada kalmasını isteye bir grup tarafından protesto edildi. Otobüs istemediklerini dile getiren vatandaşlar çok sayıda atın birkaç aylık süreçte ahırlarda öldüğünü ileri sürdü.

"Fayton meselesi istişareyle çözüldü"

"Fayton meselesi istişareyle çözüldü"
İçeriğin Devamı Aşağıda

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükada'daki Adalar Belediyesi'ni ziyaret etti. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ile bir araya gelen İmamoğlu fayton meselesinin çözümüne ilişkin konuştu. Adalar ilçesindeki fayton meselesinin istişare edilerek ve şeffaf bir süreçle çözüldüğünü ifade eden İmamoğlu şunları kaydetti:

'Biz Adalar’daki birçok soruna çözüm olduk. Başta fayton meselesi gibi. Fayton meselesinde farklı düşünenler olacaktır ama tümüyle istişare edilerek konuşularak şeffaf bir model ile fayton meselesi yürütülmüştür. Belediyenin sorun çözme konusunda örnek bir sürecidir. Kamunun diğer kurum ve kuruluşları ile valilik ile kaymakamlık ile bütün iletişimleri en üst düzeyde tutarak süreç yönettik. Faytoncuların hiçbirinin faytonuna zorla el konulmadı. Konuşuldu, ciddi bir harcama yapılarak neredeyse 100 milyon liranın üzerinde bir harcama yapılarak faytoncuların faytonları satın alındı. 

Biz bu süreçte atları koruma altına aldık, bakımlarını üstlendik. Şu anda atlar başta üniversiteler olmak üzere yakışan noktalara sevki konusunda hassas bir süreç yönetiyoruz. Biz hem Adalar’ın fayton meselesi hem de kültür sanat birçok konuya dönük adımlar atması ile ilgili ciddi bir işbirliği sürdürüyoruz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
128
30
14
12
10
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ziya Akbaş

Hala fayton isteyenleri at yerine faytona koşmak istiyorum.

yumit

Akepeye göre her şey eksik ulan bu ülkenin kangreni sizsiniz. Yandaşa ihaleyi vermediler diye evrakları yırtmışlardır bunlar. Kafalarına göre seçim iptal ett... Devamını Gör

Bozkurt

Hâlâ faytonda direten bir kesimin ortaya atabileceği tek slogan "atlar hapiste ölüyor" olabilirdi zaten.