Görüş Bildir
Haberler
Huzura Merhaba De! Stres, Anksiyete ve Korkuyu Yenmenin Bilimsel Olarak Kanıtlanmış 14 Yolu

etiket Huzura Merhaba De! Stres, Anksiyete ve Korkuyu Yenmenin Bilimsel Olarak Kanıtlanmış 14 Yolu

İnsanın kafası bir sonraki kötüyü düşünmeden edemez hale geldi artık günümüzde. Sebepsiz gerginlik yaşadığını, anksiyetenin anlamsız olduğunu düşünüyorsan İflscience'dan derlediğimiz bu şahane liste tam sana göre...

Kaynak: http://www.iflscience.com/health-and-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Derin nefes alın!

Derin nefes almak vücudun ya savaş ya da kaç tepkisi vermesi yerine, rahatlama içgüdüsünü ortaya çıkarır.

2. Kendinizi yavaş yavaş korktuğunuz şeylerle yüzleştirin.

Maruz bırakma terapisi sizi korkutan her ne ise, ister köpekler olsun ister topluluk önünde konuşma olsun, ona yavaş yavaş alışmanızı, kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlar.

3. Yanlış yerde yanlış anksiyeteye yenik düşmeyin.

Bir şeye karşı hissettiğiniz korku hayatınızın diğer yanlarına da yayılabilir. Korkunuzun o anda deneyimlediğiniz durumla gerçekten ilgisi olup olmadığını değerlendirin.

4. Egzersiz yapın!

Egzersiz, endorfin salgıladığı, bağışıklık sisteminizi güçlendirdiği ve vücut ısınızı yükselttiği için sakinleşmenize yardımcı olur.

5. Anskiyeteyi beyninizde eğlence ve heyecana dönüştürün.

Bir araştırmaya göre fiziksel uyarılmaları gerginlik yerine heyecan olarak algılayan insanların kalabalık önünde daha rahat konuşabilen ve daha başarılı karaoke yapan insanlar olduğu ortaya çıkmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Olaylara genel bir açıdan yaklaşın.

Sizi sıkan şeylerin ve aynı zamanda hayatınızda yolunda giden şeylerin birer listesini yapın. Bu sizin negatiflere odaklanmanızı önleyecektir.

7. O anda aslında iyi olduğunuzun farkına varın!

Hayatta kalma içgüdümüz aslında korkularımıza sebep olan asıl duygu ve bu da bizim gardımızı asla tamamen düşürmememize neden oluyor. Beyninizin size gelecekte kötü bir şey olabileceğini söylediğini ama bunun şimdi olmadığını fark edin.

8. Yapacağınız şeyleri biraz önemsizleştirin!

Kendinizi sürekli bir oyun oynuyormuş gibi hayal etmeye çalışın. Eğer bir şeyler ters giderse başka bir hamleyle denemeye devam edebilirsiniz.

9. Önceliklerinizi asla aklınızdan çıkarmayın.

Mücadele gerektiren bir durumdan önce hayatınızda aile ya da kariyer gibi en çok önem verdiğiniz değerleri ve sizin için neden önemli olduklarını yazın. Bu size bir birey olarak öncelikli olarak neler yapmanız gerektiğini hatırlatacaktır.

10. Başkalarına yardım edin.

Birilerine ya da bir hayvana yardım etmek sizi strese sokan negatif hisleri daha az deneyimlemenizi sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kahve için!

Fareler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre kahve içmek stresli durumlarla başa çıkmaya yardımcı oluyor.

12. Bilinç açan meditasyon aktiviteleri yapın!

Beyninizi gelecekle ilgili anksiyete ya da geçmişle ilgili pişmanlık düşünmek yerine içinde bulunduğunuz ana odaklanması için çalıştırın. Bu alışkanlık size anksiyete, stres ya da acı hissettiğiniz durumlarla başa çıkmada yardımcı olacaktır.

13. Kendinizle iletişim halinde olun. Kendinizle konuşun.

Bir araştırmaya göre, topluluk önünde konuşma için hazırlık yapan kişilerine kendine 'ben' yerine 'sen' diye hitap ettiğinde daha başarılı olduğu ortaya çıkmıştır.

14. Stresin potansiyel avantajları olabileceğini fark edin!

Psikologlar stres hissetmenin hayatınızın bir anlamı olduğuna işaret ettiğini söylüyor. Yani zor bir durumla karşı karşıya kaldığınızda stresin pozitif etkilerini düşünmek psikolojik tepkinizi iyileştirebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
663
81
73
54
44
34
32
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın