Görüş Bildir
Haberler
Husilerle Karşıtları Çatıştı: 38 Ölü

Husilerle Karşıtları Çatıştı: 38 Ölü

Onedio Medya
31.03.2015 - 01:31
İçeriğin Devamı Aşağıda

Husiler batıdaki Hudeyde ve güneydeki Dali bölgelerinde direniş ve protestoyla karşılaştı. Yaşanan şiddet olaylarında en az 38 kişi hayatını kaybetti, onlarca yaralı var.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, Husi Ensarullah hareketi yanlısı 33. Zırhlı Tugay birlikleri, ülkenin güneyindeki Dali eyaletine yoğun topçu bombardımanı düzenledi.

Saldırıda çocukların da aralarında bulunduğu 10 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Bölgeden çekilmeyi reddeden Cumhurbaşkanı Abdrabbuh Mansur Hadi yanlısı güçler Husilere karşı koyunca şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda 7’si Hadi yanlısı en az 27 kişi öldü.

33. Zırhlı Tugay birliklerinin 2 gündür top atışlarıyla destek verdiği Husiler, bu sabah Dali kentine sızdı.

Dali, Husiler için ülkenin güneyindeki vilayetlere doğru ilerlemede büyük önem taşıyor.

Hudeyde'de gösterilere silahlı müdahale

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Husiler ülkenin batısındaki sahil kenti Hudeyde il merkezinde düzenlenen Husi karşıtı gösterilere de müdahale etti. Müdahalede 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

Husilerin kenti terk etmesini isteyen eylemciler, kentin çeşitli caddelerinde gösteriler düzenledi.

Siyasi krizin yaşandığı Yemen'de Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Abdrabbu Mansur Hadi, Aden'i 'geçici merkez' ilan etmiş ve bazı ülkeler de diplomatik temsilciliklerini burada sürdüreceği yönündeki açıklamalarda bulunmuştu.

Bu gelişmelerden sonra Husilerin, Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmesi üzerine Hadi yönetiminin üst düzey yetkililerinin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Husilere yönelik hava harekatı başlatmıştı.

Operasyona, Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden oluşan Körfez ülkelerinin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır da katılıyor.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0