Görüş Bildir
Haberler
Hükümetten Ankara Saldırısını Üstlenen 'TAK'a İlişkin İlk Açıklama

Hükümetten Ankara Saldırısını Üstlenen 'TAK'a İlişkin İlk Açıklama

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ankara'da 28 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili terör örgütü TAK'ın açıklamalarını değerlendirdi. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin PYD bağlantılı olduğunu söyleyen Akdoğan, saldırıyı tepkiler üzerine TAK'ın üstlendiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları cevaplayan Yalçın Akdoğan, Ankara'daki saldırıyla ilgili adli idari soruşturmanın devam ettiğini hatırlatarak, ''Canlı bombanın kimliği tespit edildi, PYD ile irtibatlı bir kişidir. PKK eşittir PYD. İlgili bakanlarımız ortaya çıktıkça da gerekli açıklamayı yaparlar'' değerlendirmesinde bulundu. 

Akdoğan saldırıyı TAK'ın üstlenmesiyle ilgili de şöyle konuştu;

“Toplumsal bir tepki geliyorsa, bir eylemden sonra oluşuyorsa veya uluslararası toplum izah etmekte zorlanıyorsa ve uluslararası toplum tepki göstermeye başlıyorsa o zaman terör örgütünün yaptığı bir şey var. Nedir o; ‘Bunu üstlenmiyoruz biz yapmıyoruz’ diyor, sonra deliller ortaya çıkınca “Bunu yerel unsurlar kendi inisiyatifleriyle yapmış’ diyebiliyorlar veya TAK gibi birtakım taşeron örgütler bunu yaptı diye... Biz mesajı verelim ama üstlenmeyelim anlayan anlasın şeklinde, buna karnımız tok. Şahıs bellidir bu da PYD ile irtibatlı bir kişidir. Yani PKK eşittir PYD bu terörist bir unsurdur.”

‘PYD tutuştu’

Ankara’daki saldırganın PYD’li olduğunu, PKK ağı içinde eylemi gerçekleştirdiğini belirten Akdoğan, “PYD’liler hemen tutuşmuş bir şekilde ‘Bizimle ilgisi yok’ falan diye açıklamalar yaptılar. Belki de kimliğin hiç bilinmeyeceğini düşünüyorlardı. Çok iyi titiz bir çalışmayla hemen tespit edildi. Onlar zorda kaldılar. Açık bir şekilde şahıs belli, irtibatları belli, kimin ne yaptığı belli. Çok spekülasyona açık bir durum değil” dedi.       

NTV

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
102
45
28
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

pyd ve suriye ile çıkacak olan savaşa zemin hazırlamak ve bunu meşrulaştırmak için mi inatla ve ısrarla pyd'ye yıkmaya çalışıyorsunuz bu saldırıyı ? yoksa sa... Devamını Gör

FirefLy

Sizin gibi düşünen zihniyetler keşke bu ülkeden gitse artık.

barzonidas

Ya arkadasim böylesine genis capli bi eylem yapacaksan, onu üstlenmelisin. Sen üstlenmedikce yaptığın eylemin ne anlami kalir ? Ve PYD neden böyle bir eylem ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

her şeyi geç biri diyor üzerinde kimlik vardı diğeri diyor parmak izi hiçbiri gerçek değil

itsasin

saldırı yapacak kadar cesur , üstlenmeyecek kadar korkak.

tatlış penguen

cesaretle alakası yok bunlar ancak arkadan vurur ibneler bunlarda nokta cesaret yok