Görüş Bildir
Haberler
HTC İlk Çeyrek Raporunu Yayınladı

HTC İlk Çeyrek Raporunu Yayınladı

ATKN
01.05.2015 - 10:01
İçeriğin Devamı Aşağıda

HTC, bir hayli uzun süren mali krizden geçtiğimiz yıl kurtulmuştu. 2015 yılı ilk çeyrek mali raporunu yayınlayan firma, ilk çeyreği artıda ancak rakamlarda düşme göze çarpıyor.

Nisan ayının sonuna gelmemizle beraber firmalar yavaş yavaş 2015 yılının ilk çeyreğinin mali raporlarını yayınlamaya devam ediyorlar. Bu firmalardan biriside Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC.

HTC bir hayli uzun süren mali krizden geçtiğimiz yıl One M8 sayesinde kurtulmuştu. Uzun zaman sonra şirketin yüzünü güldüren One M8'in devam modeli One M9'da Mart ayının başında tanıtılmış ve yavaş yavaş tüm dünyada satışa sunulmaya başlanmıştı.

HTC'nin 2015 yılının ilk çeyreğine baktığımızda ise firmanın halen kardaolduğunu görüyoruz. Ancak göze çarpan bir şey var ki oda önceki çeyreklere kıyasla rakamlardaki düşüş.

Firmanın açıkladığı rapora göre HTC ilk üç aylık dönemi 1.36 milyar dolargelirle kapatmış. Bu rakamın 11.8 milyon doları net karken yıl bazında baktığımızda ise gelirlerde yüzde 30, net karda ise yüzde 120 civarında artış olduğu görülüyor.

Ancak bu rakamları önceki çeyrekle kıyasladığımızda ise gelirlerde yüzde 10 civarında bir düşüş göze çarparken net karda ise yüzde 20 civarında bir düşüş mevcut.

Bu düşüşe One M9 modelinin tanıtılması ve tüketicilerin yeni modeli beklemesi neden olmuş olabilir.

One M9 modelinin piyasa çıkışı ise ikinci çeyreğe yansıyacağı için HTC'ningelirlerine bu durum olumlu olarak yansıyacaktır. Tayvanlı üreticinin ikinci çeyrekten satış beklentisi ise 1.5 milyar dolar ile 1.68 milyar dolararasında.

ShiftDelete.Net

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0