Görüş Bildir
Haberler
Hosts Dosyası Değiştirme

Hosts Dosyası Değiştirme

Barış Ay
15.01.2014 - 16:44 Son Güncelleme: 15.01.2014 - 17:45

Hosts Dosyası Değiştirme

Hosts dosyası nedir ?

Yasaklı sitelere girmek isteyen birçok kullanıcının tercih ettiği popüler proxy siteleri geçtiğimiz günler içerisinde mahkeme kararıyla erişime engellendi. Böyle bir durumun karşısında da haliyle kullanıcılar yeni giriş yöntemleri aramaya ve geliştirmeye başladılar. Bunların en başında da elbette Hosts dosyası değiştirme yöntemi yer alıyor.

Hosts dosyası nerededir ve nasıl değiştirilir ?

Öncelikle Notepad++ programını bilgisayarınıza indirin ve kurun daha sonra bilgisayarınızın kurulu olduğu yerel diskin içerisine girin yani sistemin kurulu olduğu disk genelde bu disk “C” oluyor buradan “Windows” klasörüne buradan da “System32” klasörüne girin. Bu klasörün içerisinden “drivers” klasörünü açın ve ardından da “etc” klasörüne giriş yapın. Orada bulunan hosts dosyasına maus ile sağ tıklayınız ve edit with Notepad++ tıklayın veya başka bir yöntemle dosyayı açmak için çift tıkladığınızda  ”Birlikte Aç…” seçeneğinden program seçmeniz gerekir. Hosts dosyasını notepad yani notdefteri gibi bir text editörü ile açarak düzenleyebilirsiniz.

Yasaklı siteleri nasıl açabiliriz ?

Hosts dosyasına site ile beraber  ip eklememiz gerekiyor bunun için girmek istediğimiz sitenin ipsini öğrenmemiz gerekiyor.Öncelikle youtube örnek alalım.  whois yada nslookup sitesi bulup youtube.com sitesini sorgulayalım ve sonuçlar aşağıdaki gibi çıkacak.

IP Adresi:

88.208.24.47

88.208.24.45

88.208.24.53

88.208.24.43

88.208.24.42

İp adresini öğrendik sıra hosts dosyamızda;

88.208.24.45 youtube.com

88.208.24.45 www.youtube.com

Hosts Dosyasını Kaydetme

Yukardaki şekilde hosts dosyamızın en altına ekleyelim. Bu işlemi yaptığınızda size bu işlemi onaylamak isteyip istemediğinize ve içeride ki dosyayı değiştirmek isteyip istemediğinize dair bir soru geliyor. Bu soruyu evet olarak kabul ettikten sonra hosts dosyanızın değişimi başarı ile gerçekleşmiş oluyor. Güncel bir hosts dosyası kullanıyorsanız eğer artık sıkıntısız şekilde yasaklı sitelere hiçbir işlem yapmadan girebilirsiniz.

Not: Eğer kaydederken sorun yaşıyorsanız büyük ihtimal antivirüs programı sistem dosyası olduğu için izin vermiyordur. Bunu sonradan fark ettiğiniz için reset atma gibi problemler çıkacaktır Bu yüzden Notepad++ ile açtığımızda ve düzelttiğimizde yukarıdaki menüden Dosya menüsünden farklı kaydet al menüsünden masaüstüne veya belgelerime gelin ve  aşağıdaki kayıt türünü “All Types” diyip dosya adını hosts yazınız ve kaydediniz. Daha sonra Masaüstüne yada belgelerime attığınız hosts dosyasını gerçek hosts dosyası ile değiştiriniz.

Kaynak: http://www.yassaksiz.com/hosts-dosyas...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın