Görüş Bildir
Haberler
Hop Oturup Hop Kalktık! İşte 2021 Yılının İzleyiciye Nefes Almayı Unutturan En İyi Aksiyon Filmleri

Hop Oturup Hop Kalktık! İşte 2021 Yılının İzleyiciye Nefes Almayı Unutturan En İyi Aksiyon Filmleri

claude cahun
26.12.2021 - 11:22

2021 yılı aksiyon tutkunları için oldukça verimli geçti. Birbirinden sürükleyici filmlerle yılı noktalarken 2021'in en iyi aksiyon filmlerinden bir listeyi de sizlerle paylaşmayı ihmal etmedik. Aralarında hâlâ izlemedikleriniz varsa zaman kaybetmeden izlemenizi tavsiye ediyor ve sizi bu yıl adından sıkça söz ettiren yapımların yer aldığı 18 filmlik listeyle baş başa bırakıyoruz!

Not: Film açıklamalarında Beyazperde'den faydalanılmıştır.

Kaynak: https://editorial.rottentomatoes.com/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Gunpowder Milkshake - Navot Papushado

18. Gunpowder Milkshake - Navot Papushado

Barut Kokteyli, bir suikastçı olmasının ardından küçük bir kızı korumak için zorlu bir mücadeleye girişen Sam'in hikâyesini konu ediyor. Sam, annesi bir suikastçı olan 12 yaşında bir çocuktur. Annesi Scarlet yüksek düzey bir suikastçı olarak görev yapıyordur ve kızı Sam'i terk etmek zorunda bırakılır. Annesinin çalıştığı acımasız şirket tarafından büyütülen Sam, yetişkin olunca da annesi gibi ölümcül bir suikastçı olur. Bir görev sırasında ortada kalan 8 yaşındaki bir kıza sahip çıkan Sam, kızı koruyabilmek için gücünü çalıştığı örgütü yok etmekte kullanmak zorunda kalır.

17. The Protégé - Martin Campbell

17. The Protégé - Martin Campbell

Anna ve Rembrandt, gizemli bir geçmişe sahip olan dünyanın en önde gelen suikastçılarından ikisidir. Yıllarca iki suikastçı yüksek profilli sözleşmeler için rekabet eder. Ancak Anna’nın akıl hocası olan Moody’nin öldürülmesi, işlerin karışmasına neden olur. Bunun üzerine iki rakip, Moody’nin katilini bulmak ve onun intikamını akmak için ittifak kurar.

16. Those Who Wish Me Dead - Taylor Sheridan

16. Those Who Wish Me Dead - Taylor Sheridan

14 yaşındaki bir çocuk, bir cinayete tanık olur. Bu olayın ardından çocuğun kimliği değiştirilerek zor durumlar yaşamış çocuklara destek olan bir programa gönderilir. Ancak suikastçılar da çocuğun peşindedir ve ona ulaşana kadar önlerine çıkar herkesi katleder.

15. Jungle Cruise - Jaume Collet-Serra

15. Jungle Cruise - Jaume Collet-Serra

Jungle Cruise, tıbbın geleceğini değiştirecek olan bir ağacı bulmak için zorlu bir maceraya atılan bir bilim insanı ve kaptanın hikayesini konu ediyor. Bilim insanı olan Lily Houghton, yeni bir görev ile karşı karşıyadır. Efsaneye göre Amazon’da iyileştirme güçlerine sahip olan bir ağaç vardır ve Lily o ağacı bulmaya kararlıdır. Bunun için Amazon ormanlarına seyahat eden Lily, nehirde bulunan bir geçide ulaşabilmek için Frank’in köhne ama çekici teknesi La Quila’yı kiralamak zorunda kalır. Macera dolu bir yolculuğa çıkan Frank ve Lily, yağmur ormanlarının güzelliğinde saklanan bir çok tehlikeyle karşı karşıya kalır.

14. Wrath of Man - Guy Ritchie

14. Wrath of Man - Guy Ritchie

İntikam Vakti, oğlunun intikamını almaya çalışan gizemli bir adamın hikayesini konu ediyor. H, varlıklı ve güçlü bir adamdır. Ancak tüm bunlara rağmen o, her hafta milyonlarca dolar taşıyan zırhlı bir araç şirketinde özel güvenlik görevlisi olarak işe başlar. H, olağanüstü yetenekleri sayesinde soygun girişimlerini engeller. Herkes onun çalışmasından memnundur ancak kimse onun neden bu şirkete girdiğini bilmemektedir. H'nin şirkette çalışmasının tek nedeni ise oğlunun ölümüne neden olanlardan intikam almaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Army of the Dead - Zack Snyder

13. Army of the Dead - Zack Snyder

Army of the Dead, Las Vegas’taki bir zombi salgını sırasında yaşananları konu ediyor. Bir adam salgın sırasında bir grup paralı askeri bir araya getirir ve büyük oynamaya karar verir. Ekip, karantina bölgesine girmeye cesaret ederek gelmiş geçmiş en büyük soygunu gerçekleştirmeye çalışır.

12. Space Sweepers - Sung-hee Jo

12. Space Sweepers - Sung-hee Jo

2092 yılında uzay, atılan uydular, ıssız uzay gemilerinden oluşan tehlikeli çöplerle doludur. Tae-Ho’nun pilotu olduğu The Victory adındaki uzay gemisi mürettebatı, uzayda para kazanabilecekleri çöpleri toplamaya çalışır. Bu sırada mürettebat, Dorothy adında, kitle imha silahı olduğu bilinen insansı bir robot keşfeder. Bu keşif ile ekip kendilerini riskli bir anlaşmanın içinde bulur.

11. Sentinelle

11. Sentinelle

Otuz üç yaşındaki Klara, Fransız ordusunda tercüman olarak çalışır. Suriye’de savaşın dehşetine şahit olduktan sonra Sentinel Operasyonu kapsamında Nice’e gönderilir. Klara, burada annesi ve kız kardeşi Tania ile birlikte kendilerine yeni bir hayat inşa etmeye çalışır. Ancak gece kulübüne giden kardeşi Tania, tecavüze uğramış ve feci şekilde dövülmüş halde bulunur. Klara, saldırganları bulmak ve kız kardeşinin intikamını almak için acımasız bir ava çıkar.

10. Zack Snyder's Justice League - Zack Snyder

10. Zack Snyder's Justice League -  Zack Snyder

Film, Justice League'in yönetmen koltuğuna oturmuş, ancak kızının ölümü sonucunda projeyi yarıda terk etme zorunda kalan Zack Snyder tarafından hazırlanan versiyonudur.

9. Boss Level - Joe Carnahan

9. Boss Level - Joe Carnahan

Boss Level, hiç bitmeyen bir zaman döngüsüne hapsolan emekli özel kuvvetler subayının hikayesini konu ediyor. Roy Pulver, ülkesine uzun süre hizmet eden ve bir süre önce emekli olan özel kuvvetler subayıdır. Cinayete kurban giden Roy, öldüğü günün sürekli tekrarlandığı bir zaman döngüsüne hapsolduğu keşfeder. Ölümünün ardındaki gizemi açığa çıkarmak için hareke geçen Roy, zamana karşı verdiği bu savaşta döngüden kurtulmayı başarabilecek midir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Godzilla vs. Kong - Adam Wingard

8. Godzilla vs. Kong - Adam Wingard

Godzilla vs Kong, canavarların dünyada dolaştığı, insanlığın gelecekleri için mücadele ettiği bir zamanda, doğanın en güçlü ikilisi olan Godzilla ve Kong, daha önce hiç görülmemiş bir savaşta çarpışmasını konu ediyor. Godzilla saldırılarına başlayıp, önüne çıkar her şeyi yerle bir ettiğinde, hükümet onu durdurmak için başka bir efsaneye yönelir; King Kong. İki canavar üstünlük için karşı karşıya geldiğinde, insanlık büyük bir tehlikenin ortasında kalır. Bu sırada bir komplo, hem iyi hem de kötü tüm yaratıkları sonsuza dek yeryüzünden silmekle tehdit eder.

7. Shadow in the Cloud - Roseanne Liang

7. Shadow in the Cloud - Roseanne Liang

WAAF subayı Maude Garrett’a, İkinci Dünya Savaşı sırasında önemli bir görev verilir. Pilot olan Garreta’dan gizli belgeleri, mürettebatın tamamı erkeklerden oluşan bir savaş uçağında taşıması istenir. Uçuş sırasında peşlerinde olan diğer savaş uçakları ile zorlu bir mücadeleye girişen Garrett, çok geçmeden uçağın içinde herkesin hayatını tehlikeye atabilecek kötü bir varlık keşfeder. Maude yalnızca kendi ve ekibin hayatını kurtarmak için çalışmakla kalmaz aynı zamanda taşıdığı önemli belgeleri korumak için de mücadele eder.

6. Black Widow - Cate Shortland

6.  Black Widow - Cate Shortland

Black Widow, büyük bir tehdide karşı, geçmişinden çıkıp gelen ailesiyle işbirliği yapmak zorunda kalan Black Widow'un hikayesini konu ediyor. Natasha Romanoff, bilinen adıyla Black Widow'un geçmişiyle ilgili büyük bir komplo teorisi ortaya çıkar. Bu durum üzerine Natasha, hayatını karanlık tarafıyla yüzleşmek zorunda kalır. Herhangi bir şey tarafından durdurulması mümkün olmayan bir güç tarafından takip edilen Natasha, henüz Avenger olmadan kurduğu bozulmuş ilişkilerinin ve casus olarak geçmişinin üstesinden gelmek zorunda kalır.

5. Nobody - Ilya Naishuller

5. Nobody - Ilya Naishuller

Hutch Mansell, karısı Becca ve oğlu Blake ile banliyöde yaşayan bir adamdır. Ailenin sıradan yaşamı bir gece iki hırsızın evlerine girmesiyle alt üst olur. Hutch daha büyük bir şiddetin yaşanmasını önlemek için hırsızlara karşı tepkisiz kalır. Ancak onun ailesini savunmaması oğlu ve karısının kendisinden uzaklaşmasına neden olur. Yaşanan bu olay, Hutch’ın yıllardır içinde bastırdığı bazı duyguların harekete geçmesine neden olur. Yumruk, silah sesleri olan bir dünyaya dahil olan Hutch, bir daha önemsiz biri gibi hafife alınmayacağından emin olmaya çalışır.

4. Bajocero - Lluís Quílez

4. Bajocero - Lluís Quílez

Issız bir otoyolda mahkumlara taşıyan bir minibüse bir saldırı düzenlenir. Minibüsün içinde bulunan polis Martin, saldırı sırasında hayatta kalmayı başarır ancak onu zorlu bir görev bekler. Aracın içindeki mahkumlar, Martin’den kurtulup kaçmanın yolunu ararken, dışarıda birileri de tutukluları kurtarmak için çabalar. Martin, bir yandan hayatta kalmak için savaşırken bir yandan da görevini yapıp mahkumların kaçmasını engellemeye çalışır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. The Suicide Squad - James Gunn

3. The Suicide Squad - James Gunn

The Suicide Squad: İntihar Timi, hapishaneden çıkabilmek için çabalayan kötü kahramanlara odaklanıyor. Belle Reve, ABD'deki en yüksek ölüm oranına sahip olan hapishanedir. Süper Kötülerin tutulduğu bu yerden kurtulmak için her şey göze alınır. Bloodsport, Peacemaker, Captain Boomerang, Ratcatcher 2, Savant, King Shark, Blackguard, Javelin ve herkesin favori psikopatı Harley Quinn yap ya da öl görevini yerine getirebilmek için bir mahkumlar timi oluşturur. Ekip silahlandırılarak düşmanlarla dolu Corto Maltese adasına bırakılacaktır. Militan düşmanlar ve gerillalarla dolu ormanda adım adım ilerleyen ekibe sadece Albay Rick Flag liderlik eder. Her hareketlerini izleyen Amanda Waller'ın teknoloji harikası cihazları ile zorlu bir maceranın içinde olan ekip, herhangi yanlış bir hareketlerinde öldürülecektir.

2. Riders of Justice - Anders Thomas Jensen

2. Riders of Justice - Anders Thomas Jensen

Asker olan Markus, karısının trajik bir tren kazasında ölmesiyle büyük bir yıkıma uğrar. Karısının kaybetmesinin ardından Danimarka’ya dönen Markus artık genç kızı Mathilde ile tek başına ilgilenmek zorunda kalır. Yeni hayatına alışmaya çalışan Markus kısa bir süre sonra, karısının ölümüne neden olan tren kazasının altında farklı gerçekler olduğunu keşfeder. Bunun üzerine Markus, karısının intikamını almak için harekete geçer.

1. The Paper Tigers - Quoc Bao Tran

1. The Paper Tigers - Quoc Bao Tran

Danny, Hing ve Jim, Kung Fu öğrencisi oldukları dönemden birbirlerinden ayrılmayan üç yakın arkadaştır. Aradan geçen 25 yılın ardından artık birer Kung Fu ustası olan üç arkadaş, orta yaşlı adamlara dönüşür. Dövüş sanatları ile artık ilgili olmayan üç adam, bu sırada ustalarının öldürüldüğünü öğrenir. Bu durum üzerine yeniden bir araya gelen Danny, Hing ve Jim, ustalarının intikamını almak için harekete geçer.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
3
2
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın