Görüş Bildir
Haberler
Devam Filmine İhtiyaç Duymayıp Kendi Başına Yetebilen 10 Yapım

Devam Filmine İhtiyaç Duymayıp Kendi Başına Yetebilen 10 Yapım

claude cahun
25.10.2021 - 07:00

Bazı filmler sahiden devam filmine ihtiyaç duyuyor. Ancak bazıları da var ki senaryosundan kurgusuna bir filme dair bileşenlerin tümüyle hikâyeyi zirvede noktalıyor. Tabii devam filminin gelmemesine dair ihtimallerin hepsi olumlu sebeplerden değil. İşte artısıyla eksisiyle herhangi bir devam filmine ihtiyaç olmadan anlatmak istediğini izleyiciye ulaştırmayı başarmış filmlerden 10 tanesi şöyle:

Not: Film açıklamalarında Beyazperde'den faydalanılmıştır.

Kaynak: https://www.cbr.com/movies-everyone-w...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

10. Big Hero 6 (2014)

10. Big Hero 6 (2014)

Çok sevilen bir yapım olan Big Hero 6, bütüncül bir senaryoya sahip. İzleyicinin aklını karıştıran her bir soru cevabını buluyor filmde. Tek başına çok yeterli bir filmsin Big Hero 6!

Oldukça zeki bir robot tasarımcısı olan Hiro Hamada kendisini bir anda bir suç örgütünün içinde bulacaktır. Kötü adamların amacı yüksek teknolojili “San Fransokyo” kentini yerle bir etmektir. En yakın arkadaşı Baymax ‘ın yardımıyla Hiro, şehri kurtarmak için oluşturulan gönüllüler ordusuna katılır. Onları Hiro'nun diğer arkadaşları da yalnız bırakmayacaktır:  Hiro gibi macera bağımlısı olan Gogo Tamaga, oldukça düzenli, sistemli ve sevimli Wasabi No-Ginger, kimya konusunda uzmanlaşmış Honey Lemon ve fanatik Fred. Disney’in yapımcılığını üstlendiği aile animasyonunda yönetmenler animasyonun mutfağından gelen ödüllü isimler olan Don Hall ve Chris Williams ikilisi.

9. Ratatouille (2007)

9. Ratatouille (2007)

Öncelikle filmin yönetmeni Brad Bird, hikâyeyi tamamladığını belirterek devam filmi fikrini rafa kaldırıyor. Yönetmen Bird'e katılıyoruz, zira 'tamamlanmış' bir filmdeki karakterlere eklenecek yeni bir özellik ya da hikâyeye eklenecek yeni bir macera oldukça çiğ dururdu.  

Şişman fare Remy, yemeğe olan düşkünlüğü nedeniyle tek bir hayale sahiptir: Aşçı olabilmek! Bu idealini gerçekleştirmek için Paris'in yolunu tutan sevimli fare kaza eseri kendisini şehrin en iyi restoranının kanalizasyonunda bulur. Restoranın yeni çöpçüsüyle ilginç bir anlaşma yapan Remy, tüm hünerlerini sergileyebileceği büyülü mutfağa ulaşmıştır. Ancak bu tek hayalini gerçekleştirmek, farelerden iğrenen bir insanlığın var olduğu bir dünyada pek kolay olmayacaktır. 

Walt Disney'den çıkan film, Kayıp Balık Nemo, Yukarı Bak, Oyuncak Hikayesi gibi animasyon türünün en yaratıcı örneklerinin üretildiği Pixar stüdyolarının ürünü. Yönetmenlik ve senaryo yazımını Brad Bird ve Jan Pinkava ikilisinin üstlendiği Ratatuy, gösterime girdiği yıl Akademi Ödülleri'nde 'En İyi Animasyon Film' Oscar'ını kazanmıştı.

8. The Sixth Sense (1999)

8. The Sixth Sense (1999)

The Sixth Sense, bugün hâlâ efsane bir film olarak anılıyor. Özellikle filmin final sahnesiyle her şey tek tek yerine oturuyor. Ayrıca filmin yönetmeni M. Night Shyamalan'ın bazı devam filmleri düşünüldüğünde böyle işe girişmemesi daha hayırlı gibi duruyor.  

Altıncı His'te, uzun yıllardır mesleğinden uzakta yaşayan psikiyatr Crowe geçmişinde yaşadığı korkunç bir tecrübenin canlı anılarını halen daha taşımaktadır. Crowe yıllar önce ağır bir saldırıyı uğramış ve ölüm tehlikesi atlatmıştır. Şimdilerde küçük bir çocuğun, Cole'un doktorluğunu yapan bu adam zamanla Cole ile yakınlaşacak, küçük çocuğun daha önce kimseyle paylaşamadığı bir sırra tanık olacaktır. Küçük çocuğun sahip olduğu bu sır hem kendisinin hem de doktor Crowe'un hayatında fırtınalar koparacak bir kırılma noktasını doğuracaktır.

'Unbreakable', 'Signs' ve 'The Village' gibi kendi türlerinde sıyrılıp dikkat çeken filmlere imza atan, genellikle de eleştirmenler tarafından tartışmalarla karşılanan filmlerin yönetmeni olan M. Night Shyamalan'ın belki de en önemli yapıtı olan Altıncı His, korku-gerilim türünün en kült örneklerinden biridir. Film ayrıca dönemin sinemasında 'sürpriz son' kavramının öncüsü olmuş, ardından gelen bir çok yapıtı etkilemiştir.

7. World War Z (2013)

7. World War Z (2013)

World War Z'de hikâyenin akışı itibarıyla bir devam filmine ihtiyaç duyulmuyor. Virüse karşı bir aşı keşfettiğinizi düşünün, ötesi ne olabilir ki?

Gerry Lane iki kızı ve sevgili eşiyle mutlu bir hayat sürdüren bir aile babasıdır. Bir gün arabaları trafikte sıkıştığında her zamankinden farklı olarak yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunu fark ederler. Tehlike hızla yaklaşmaktadır... Ailesini güvenli bir bölgeye yerleştiren Birleşmiş Milletler çalışanı olan Gerry, ikiye ayrılan dünyayı kurtarmak için dünyayı dolaşacak ve bunu yaparken hayli kısıtlı olan zamana karşı yarışacaktır. 

Brad Pitt'in hem başrolünü hem de yapımcılığını üstlendiği film, insanlar ve zombiler arasında yaşanan sıra dışı bir savaşı odağına alıyor. Film Max Brooks'un aynı adlı kitabından uyarlandı.

6. Monsters Inc. (2001)

6. Monsters Inc. (2001)

Monsters Inc'in devamını isteyen pek çok seveni var. Filmin ardından karakterlerin geçmişini odağına alan ve dolayısıyla bir devam filmi olma özelliği taşımayan Monsters University çekilse de ilk filmin seviyesinde değildi. Yani çok da şey yapmamak lazım. 

'Sevimli Canavarlar', Canavarlar Dünyası isimli kendilerine ait bir dünyada yaşayan ve yaşayabilmek için insanlara ihtiyaç duyan ilginç ve sevimli canavarların dünyasının insanlarla karıştığı an ortaya çıkan trajikomik hikayeyi anlatır. Bu dünyada canavarlar yaşayabilmek için insanlara muhtaçtır çünkü insanları korkuttukları an duydukları çığlık onlar için enerji kaynağı gibidir. Bu ilginç dünyaya yanlışlıkla küçük bir kız çocuğunun yolu düşünce işler çığırından çıkar. Çünkü insanlar bu tuhaf yaratıklara ters etki yapmaktadır ve dehşete kapılan canavarlar salgın bir hastalığın yayılacağını düşünüyorlardır. Bu küçük kız zannettikleri gibi onların yaşamını tehdit ediyor mudur? 

'Toy Story', 'Up' ve 'Wall-E' gibi animasyon tarihinin en yaratıcı filmlerini üreten Pixar Stüdyoları bu filmlerden aşağı kalır yanı olmayan bir yapıta daha imza atıyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

5. Finding Dory (2016)

5. Finding Dory (2016)

Finding Nemo'nun devam filmi niteliğindeki Finding Dory, bazı Nemo hayranları için gereksiz bir yapım olarak görülse de ilk filmin üstüne eklediği yenilikler ve tamamladığı eksik kısımlarla tartışmalı bir başarı yakaladı. Ancak bu kadarı kâfi.

Nemo ve Marlin’le birlikte mutlu mesut yaşayan, herkesin sevdiği unutkan mavi Tang balığı Dori aniden ailesinin kendisini arıyor olabileceğini hatırlayınca Marlin ve Nemo alarak okyanusu aşar ve Kaliforniya’nın prestijli rehabilitasyon merkezi ve akvaryumu olan Deniz Yaşam Enstitüsü'ne gider. Annesiyle babasını bulmaya çalışan Dori, DYE’nin üç ilginç sakininin yardımına başvurur. Bunlar, sık sık çalışanlardan kaçıp duran huysuz ahtapot Hank, eko-konumlama becerisinin düzgün çalışmadığını düşünen bir Beluga balinası Bailey ve miyop bir balina köpekbalığı olan Destiny'dir. Enstitünün karmaşık iç yüzünü araştıran Dori ve arkadaşları, kusurlarının, dostluklarının ve ailenin sihrini keşfedecekleri, hayatlarını değiştirecek bir maceraya atılırlar.

4. Rampage (2018)

4. Rampage (2018)

Canavar karakterli filmlerin revaçta olduğu bir dönemde çekilen Rampage, gişede pek başarı elde edemedi ve çok uç yorumlarla karşılaştı. Ayrıca aynı yıl benzer türde bir film olan Pacific Rim'in devamı Pacific Rim Uprising gösterime girdi ve sonuç tam bir hayal kırıklığıydı. Yani Rampage bu hâliyle gayet yetiyor bize.

İnsanları kendinden uzak tutan bir primatolog olan Davis Okoye, doğumundan beri bakımıyla ilgilendiği oldukça zeki bir goril ile arasında inanılmaz bir bağ kurar. Oldukça nazik olan maymun, uygulanan yanlış bir deney sonucu korkunç bir canavara dönüşür. Konu ile ilgili araştırma yapıldıkça, benzer şekilde dönüştürülmüş bir çok yırtıcı hayvan keşfedilir. Davis, küresel bir afetin oluşmasını engellemek, genetiği değiştirilmiş hayvanları kurtarmak için, gözden düşmüş bir genetik mühendisi ile birlikte harekete geçer. 

Aynı isimli bir video oyunundan uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Brad Peyton oturuyor.

3. Zootopia (2016)

3. Zootopia (2016)

Zootopia, toplumsal meseleleri çocukların bile anlayabileceği bir dille sunan şahane bir film ve tadında bırakılmasında fayda var. 

Karmakarışık ve Bolt gibi sevilen animasyon filmlerinin yönetmeni Byron Howard'ın perdeye taşıdığı Zootopia, medenileşmiş ve teknoloji kullanabilen hayvanların bir arada yaşadığı bir şehirde yaşanan ilginç bir polisiye öyküsünü perdeye taşıyor. Alışıldık Disney havasının solunacağı filmde; konuşkan tilki Nick'in, üzerine yığılmaya çalışan bir suçtan sıyrılma çabası anlatılıyor. Modern memelilerin yaşadığı Zootropolis adındaki metropolis, lüks Sahra Meydanı’ndan, soğuk Tundra Kasabası’na kadar bir çok farklı doğal ortamın ve hayvanın bir arada yaşadığı benzersiz bir şehirdir. Burası bir fil kadar büyük ya da bir arı kadar küçük olanların bile istediği her şeyi yapabileceği türden bir yerdir. İyimser Polis Memuru Judy Hopps buraya geldiğinde, büyük ve sert mizaçlı hayvanların olduğu bir yerde polis olmanın hiç de kolay olmadığını fark eder. Kendini ispatlayabilme fırsatını elde edebilmek için, geveze ve numaracı tilki Nick Wilde ile ortak olma pahasına önemli ve gizemli bir olayı çözmeye çalışacaktır. Filmin seslendirme kadrosunda Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba, J.K. Simmons, Octavia Spencer yer alıyor.

2. In Time (2011)

2. In Time (2011)

In Time, maalesef istenen başarıyı yakalayamadı. Belki bir devam filmiyle bu durumu kotarabileceği düşünülebilir, ancak filmin finali olası bir devam filminin önünü kapatacak nitelikte. Olsa olsa 'kıyamet sonrası' bir dünyaya bakabiliriz devam filminde, fakat pek de sağlam olmayan bir temelin üstüne böylesi bir çaba göstermek ne kadar gerekli olabilir ki?

25 yaşına gelen insanların, yaşlanmayı durdurmak için var güçleriyle çalışmak zorunda olduğu bir gelecekte geçen filmde, zaman gerçekten para ve güç demek. Will Salas (Justin Timberlake), bir hata sonucu cinayetten hüküm giyer ve hapishaneden kurtulmak için tek şansı gerçek yüzünü gördüğü sistemi çökertmektir. Zira zamanın rahatlıkla satın alınabildiği bu sistemde zenginler sonsuza kadar genç kalarak yaşarken fakir ve güçsüz olan ise ölerek, elenir. Üstelik kendi yaşayamadıkları yıllar başkalarının hayatlarına eklenir. Güçsüz olanlar sadece bir gün daha hayatta kalabilmek için 'zaman' dilenir, ödünç alır hatta bazen zamanı çalar. Will Salas ise bütün bu yozlaşmış sisteme karşı baş kaldırır...

Başrollerini son dönemde müzik çalışmalarına ara veren ve sinemaya yönelen Justin Timberlake ile yeni Scarlett Johansson olarak anılan Amanda Seyfried'in paylaştığı filmin yardımcı oyuncu kadrosunda ise Olivia Wilde, Alex Pettyfer, Cillian Murphy gibi isimler var.

1. Inception (2010)

1. Inception (2010)

DiCaprio'nun bile 'filmi ben de anlamadım' itirafında bulunduğu Inception, ne kadar karmaşık olursa olsun, filmin finali Cobb karakterinin gerçek dünyada olup olmadığını önemsizleştirdiğinden bir devam filmine de kesinlikle ihtiyaç yok. Inception tabiri caizse 'tamamlanmış' bir film.

Leonardo DiCaprio bu yapımda, çok yetenekli bir hırsız olan 'Dom Cobb ' ile karşımızda. Uzmanlık alanı, zihnin en karanlık ve savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb'un bu nadir insanlarda görülebilecek yeteneği, bu ender rast gelinebilecek mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği her şeye mâl olmuştur. Cobb'a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. Ona hayatını geri verebilecek son bir iş; tabi eğer imkânsız 'başlangıç'ı tamamlayabilirse. Mükemmel soygun yerine, Cobb ve takımındaki profesyoneller bu sefer tam tersini yapmak zorundadır; görevleri bir fikri çalmak değil onu yerleştirmektir. Eğer başarırlarsa, mükemmel suç bu olacaktır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
2
2
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KaguyaHimeSama

Türkiye'de %1'lik kesim haricinde "In Time" filmindeki sefiller gibi yaşıyoruz. Para bizim zamanımızı temsil ediyor ve gelir eşitsizliği yüzünden zamanımızın... Devamını Gör

Yanlışınız var World War Z ye 2. film gelecekti fakat pandemiden dolayı çekilemedi