Görüş Bildir
Haberler
En Az İlki Kadar Başarılı Bulunan Birbirinden Sağlam 24 Devam Filmi

En Az İlki Kadar Başarılı Bulunan Birbirinden Sağlam 24 Devam Filmi

08.10.2021 - 12:30

En az serinin ilk filmi kadar başarılı bulunan birbirinden sağlam 24 devam filmini sizin için listeledik. İyi okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. Ouija: Origin of Evil (2016)

24. Ouija: Origin of Evil (2016)
www.beyazperde.com

Film teknolojik gereçleri kullanarak sahte ruh çağırma seansları düzenleyen bir aileyi temel alıyor. Bekar anne ve iki kızı bu şekilde hayatlarını idame ettirirken tezgahlarını geliştirmek için aldıkları ruh çağırma tahtası en küçük kızı etkisi altına alıyor. Aile küçük kızın değişimi karşısında çaresiz kalırken ona musallat olan yaratıkla başa çıkabilmenin yollarını arıyor.

2014 yapımı Oujia adlı korku filminin devamı niteliğinde çekilen Oujia 2'nin yönetmen koltuğuna oturan Mike Flanagan aynı zamanda Jeff Howard ile birlikte filmin senaristliğini üstleniyor. Annalise Basso, Henry Thomas, Doug Jones, Elizabeth Reaser ve Lin Shaye yıldız kadrosu arasında yer alıyor.

IMDb: 6,1

23. The Exorcist III (1990)

23. The Exorcist III (1990)
www.beyazperde.com

Regan’ın neredeyse hayatına mal olan trajik olayların ardından neredeyse yirmi yıl geçmiştir. Bu korkunç olayın tanığı olan Teğmen Kinderman, kötülük hala pusuda olduğu için her zaman tetikte bekler. Bu sırada birkaç ölümün ardından Kinderman, işlenen cinayetlerin on iki yıl önce ölen bir katilin işlediği cinayetlerin aynısı olduğunu fark eder ve cinayetleri araştırmaya başlar. Orijinal 'The Exorcist'in yazarı William Peter Blatty'nin yazıp yönettiği filmin ilk filmi izlemeden de rahatlıkla anlaşılabileceğini belirtelim.

IMDb: 6,4

22. A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (1987)

22. A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (1987)

Freddy Krueger’den kurtulmayı başaran Nancy Thompson, aradan geçen yılların ardından rüya terapisinde uzman bir psikiyatrist olur. Yerel bir hastanede görev yapan Nancy, uykularında aynı kabusu gören bir grup çocukla tanışır. Freddy, korkunç yöntemlerle gençleri rüyalarında yakalamaktadır. Kapana kısılan gençleri içine düştükleri bu kabustan kurtaracak kişi ise daha önce Freddy ile savaşan Nancy’den başkası değildir.

IMDb: 6,6

21. Blade II (2002)

21. Blade II (2002)
www.beyazperde.com

İşte 'insancıl' vampir Blade, yeniden görev başında! Yine tepelemesi gereken onlarca Şam Şeytanı, gulyabani ve ecinni vampirler, karanlıkta fink atmaktadır. En azılıları olan Reaper, vampirler arasında bile bir korku yaratan bir mutant vampirdir. Bir kaza sonucunda ortaya çıkmıştır ve sadece insanların değil vampirlerin de türünü sürdürmesi konusunda bir tehdit oluşturmaktadır. Bir yarı vampir-yarı insan olan vampir avcısı Blade ise tehlikenin farkındadır. Bu kez Whistler ve Scud gibi iki destekçisini yanına alarak oluşan bu büyük tehlikenin önünü kesmeye çalışacaktır. Serinin ikinci filmi, ünlü yönetmen Guillermo Del Toro'nun imzasını taşıyor.

IMDb: 6,7

20. Return to Oz (1985)

20. Return to Oz (1985)
www.beyazperde.com

Dorothy, büyülü Oz diyarından Kansas’taki evine döneli altı ay olmuştur ve halen uyuyamamaktadır. Uyku sorununa bir türlü çare bulunamaz ve bir sabah uyandığında kendini yeniden Oz ülkesinde bulur. Oradaki eski dostlarıyla bir araya gelen Dorothy, Oz'u şeytani bir kraldan kurtarma görevini üstlenir. 'Wizard of Oz'un 45 yıl aradan sonra çekilen devam filmi, ünlü film editörü Walter Murch'ün ilk yönetmenlik denemesiydi.

IMDb: 6,7

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. 22 Jump Street (2014)

19. 22 Jump Street (2014)
www.beyazperde.com

Lisede yürüttükleri başarılı operasyonun ardından bir kez daha bir araya gelen polis memurları Schmidt ve Jenko aynı gizli görev tanımıyla bu kez üniversite yollarını tutar. Yerel bir üniversiteye kayıt olan ikilinin aralarındaki ilişki de son görevlerinden bu yana ilerlemiştir. Ancak Jenko, okulun futbol takımında ruh eşini bulduğunda, Schmidt ise bir tiyatro topluluğuna üye olduğunda hem görev hem de partnerlikleri bir kez daha sorgulamaya başlarlar. Bu süreç bir nevi büyüme sancılarından geçtikleri, olgunlaşıp birlikte başarıp başaramayacaklarını test edecekleri bir sınava dönüşür.

İki genç polisin maceralarına odaklanan serinin ikinci filminin başrollerinde bir kez daha Channing Tatum ve Jonah Hill bulunurken yönetmen koltuğunda Phil Lord ve Chris Miller'ı görüyoruz.

IMDb: 7

18. The Color of Money (1986)

18. The Color of Money (1986)
www.beyazperde.com

Eddie Felson (Paul Newman), bilardoda ustalaşmış önemli bir isimdir. Ama yaşının ilerlemiş olmasından ötürü eski ihtişamından uzak, daha sakin bir yaşam sürmektedir. Bir gün bir mahalle barında Vincent (Tom Cruise) isminde bir gençle tanışır. Onun bilardoya olan merakı ve yeteneği, Eddie'yi çok etkiler. Vincent'in bilardo tutkusu ile birleşen yeteneği kendisinin gençlik dönemlerindeki halinin bir yansıması gibidir. İkili yanlarına Vincent'ın kız arkadaşını da alarak ülkedeki bilardo turnuvalarını dolaşmaya başlarlar...

1961 yapımı klasik 'The Hustler'ın 25 yıl aradan sonra gelen devam filmi olan 'The Color of Money'nin yönetmen koltuğunda Martin Scorsese oturuyor.

IMDb: 7

17. Shrek 2 (2004)

17. Shrek 2 (2004)
www.beyazperde.com

İlk filmden sonra yaşananlara odaklanan Şrek 2, kahramanımız Şrek ve Prenses Fiona'nın balayından dönüşüyle başlar. İlk filmde Şrek türlü kötülüklere karşı olağanca gücüyle ve takdir edilesi bir cesaretle savaşmış, sonunda da başarılı olmuştu. En önemlisi ise güzeller güzeli prenses Fiona'nın kalbini kazanıp iç güzelliğinin önemli olduğunu fark etmişti. Mutlu bir yuva kuran ikili, Fiona'nın anne ve babasından bir yemek daveti aldıklarında büyük bir maceraya atılır. Şrek'in tüm ısrarlarına rağmen yemeğe gitmek zorunda kalan ikili, saraya vardıklarında herkesi şaşkınlığa düşürür, çünkü Fiona'nın anne ve babası, damatlarının bir dev olduğundan habersizdir!

IMDb: 7,2

16. Spider-Man 2 (2004)

16. Spider-Man 2 (2004)
www.beyazperde.com

Peter Parker, çifte hayat yaşayıp Örümcek Adam olarak suçlularla savaşmaktan yorgun düşmüş mutsuz bir adamdır. Hayatı inişe geçmiştir. Sevdiği kadın bir başkası ile nişanlanmış, dereceleri yokuş aşağı kayıp gitmekte, hiçbir işi başaramamaktadır. Dahası Daily Bugle gazetesi, Örümcek Adam’ın bir suçlu olduğu iddiası ile kendisine acımasızca saldırmaktadır. Kırılma noktasına ulaşan Peter, bu kimliğinden vazgeçmeye karar verir. Ancak başarılı olmayan bir dönüşüm deneyimi ile eksantrik ve obsesif bilim adamı Doktor Otto Octavius, dört uzun dokunaçlı bir cani olarak Doktor Ahtapot’a dönüşür. Peter, belki de Örümcek Adam’ın geri dönüş zamanı olduğunu düşünmeye başlar. Sam Raimi’nin ikinci Örümcek Adam filmi ilkinden de fazla ilgiyi hak ediyor.

IMDb: 7,3

15. Dawn of the Planet of the Apes (2014)

15. Dawn of the Planet of the Apes (2014)

Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti'nde genleri değiştirilmiş, isyancı maymun Caesar'ın kaçışının üzerinden on sene geçmiştir. Genetik evrim geçirerek daha da zekileşen Caesar, kendisi gibi oldukça akıllı olan diğer maymunlarla birlikte büyük bir maymunlar ordusu kurmayı başarmıştır. Caesar'ın önderlik ettiği bu maymunlar 10 yıl öncesinde yayılan ölümcül bir virüs salgınından kurtulmayı başaran bir grup insanla karşı karşıya gelir. Ve her iki türün de tek bir amacı vardır, yeni dünya düzenini oluşturan ve söz sahibi olan tür olmak! Yönetmenliğini Matt Reeves'ın üstlendiği filmin senaryosu ise Rick Jaffa ve Amanda Silver'a ait. Başrol Andy Serkis'in yanı sıra bu filmin kadrosunda Jason Clarke, Gary Oldman, Keri Russell, Toby Kebbell, Kodi Smit-McPhee, Enrique Murciano, Kirk Acevedo, Karin Konoval ve Judy Greer yer alıyor.

IMDb: 7,6

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Die Hard with a Vengeance (1995)

14. Die Hard with a Vengeance (1995)
www.beyazperde.com

New York’lu polis dedektifi John McClane, bu kez kendisinden ve NY şehrinden intikam almaya çalışan Simon takma adlı bir cani ile mücadele etmektedir. Simon tarafından şehrin çeşitli yerlerine yerleştirilmiş bombaları bulup etkisiz hale getirebilmek için onun bilmecelerini çözmek zorunda kalan McClane’e, Harlem’de tanıştığı sinirli dükkan sahibi Zeus da yardımcı olacaktır.

Zor Ölüm serisinin ilk filmini de yöneten John McTiernan, serinin bu üçüncü filminin de yönetmen koltuğuna oturmuş. Filmde, Bruce Willis’e, Zeus rolüyle usta aktör Samuel L. Jackson eşlik ediyor. New York’u tehdit eden cani Simon’ı ise Jeremy Irons canlandırıyor.

Film, Amerika dışında yaptığı 254 milyon dolarlık gişe hasılatıyla vizyona girdiği 1995 yılında en çok iş yapan film olmuştu.

IMDb: 7,6

13. Evil Dead II (1987)

13. Evil Dead II (1987)

Kült mertebesindeki 'Evil Dead'in 1987 yapımı devam filmi, yine yönetmen Sam Raimi'nin imzasını taşıyor. İlkine benzer bir öyküyü ele alan filmde, Ash ve iblise dönüşerek kabusu haline gelen kız arkadaşı Linda'nın hikayesini izliyoruz. Ash'in hayatta kalmak için verdiği mücadeleyi işleyen film, dozunda kara mizahı ve grotesk espri anlayışıyla izlemeye değen ve çoğu yönüyle ilk filmi de aşan keyifli bir devam filmi.

IMDb: 7,7

12. Mission: Impossible - Fallout (2018)

12. Mission: Impossible - Fallout (2018)

Mission: Impossible Yansımalar, Görevimiz Tehlike serisinin 6. devam halkasıdır. İkonik ajan Ethan Hunt, birlikte çalıştığı IMF ekibi ve tanıdık birkaç dostu sıkıntılı bir zamandadır. Berlin'deki görevin ters gitmesi sonucunda Ethan Hunt CIA ile ters düşer ve denetimsizliği sebebiyle CIA'in kara listesine girer. Ancak insanlığı tehdit eden yeni bir tehlikenin ortaya çıkışıyla birlikte herkes zamana karşı bir yarışa koyulur...

Filmin başrolünü Tom Cruise üstlenirken kadroda Luther Stickell rolündeki Ving Rhames, Benji Dunn rolündeki Simon Pegg ve Ilsa Faust rolündeki Rebecca Ferguson, Alan Hunley'i canlandıran usta oyuncu Alec Baldwin, Solomon Lane'i canlandıran Sean Harris, Julia Meade'i canlandıran Michelle Monaghan, Henry Cavill, Vanessa Kirby ve Angela Bassett yer alıyor.

IMDb: 7,7

11. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

11. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)
www.beyazperde.com

Sevilen kahramanın yeni bir filmi daha. Harry Potter, akrabaları ile zor zamanlar geçirmektedir. Ailesine kötü davranan, Vernon Amca’nın kız kardeşi Marge’a büyü yapıp kaçar. Okul dışında büyü yaptığı için korksa da cezalandırılmadığını fark edince çok şaşırır. Ancak çok geçmeden, tehlikeli bir suçlu olan Lord Voldemort’un yardımcısı Sirius Black’in Azkaban hapishanesinden kaçtığını öğrenir. Dark Lord’un intikamını almak için Harry’i öldürmek istemektedir. Hapishanedeki büyük suçlulardan sorumlu, Ruh Emiciler etrafa huzursuzluk saçmaktadırlar. Öte yandan Lupin’in de sakladığı bir sır var gibi görünmektedir.

IMDb: 7,9

10. X-Men: Days of Future Past (2014)

10. X-Men: Days of Future Past (2014)
www.beyazperde.com

Mutantlar soylarının tükenmemesi için zamanda yolculuk yapmak zorundadır zira gelecekte kamplara hapsedilmiş durumdadırlar. Sentineller tarafından avlanıp öldürüldükleri için de nesilleri tükenmenin eşiğine gelmiştir. Mutantların soyunu kurtarabilmek için iki ezeli düşman Magneto ve Charles Xavier güçlerini birleştirirler. Planları Sentinellerin yarattığı vahşeti durdurmak üzerine kuruludur. Wolverine (Hugh Jackman), kendi kendini iyileştirebildiği için zamanda yolculuğun onda yol açabileceği yan etkiler yok olacaktır. Bu yüzden Wolverine'i Kitty Pryde'ın da yardımıyla geçmişe gönderirler. Trask Industries'in deneyler sonucu ürettiği Sentinellerin yapım aşamasına engel olacaklardır. Acaba bu konuda başarılı olabilecekler midir? X-Men serisinin yedinci filminin yönetmen koltuğunda, ilk iki filmde de imzası bulunan Bryan Singer oturuyor.

IMDb: 7,9

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Dawn of the Dead (1978)

9. Dawn of the Dead (1978)
www.beyazperde.com

Özel polis Peter ve Roger, et yiyen zombiler tarafından ele geçirilen bir apartmanı temizledikten sonra yakındaki bir televizyon istasyonuna sığınırlar. Burada tanıştıkları iki televizyoncuyu da yanlarına alarak helikopterle binadan kaçarak bir alışveriş merkezine ulaşırlar.

Erzak almak üzere kısa bir süre için uğradıkları alışveriş merkezinde hesapladıklarından daha fazla kalmaları gerekecektir, çünkü anlaşılmayan bir nedenle tüm zombiler bu binaya girmeye çalışmaktadır. Zombiler aracılığıyla tüketim toplumunu eleştiren bu leziz korku filmi, usta yönetmen George A. Romero'nun meşhur zombi serisinin ikinci halkası.

IMDb: 7,9

8. Blade Runner 2049 (2017)

8. Blade Runner 2049 (2017)
www.beyazperde.com

Blade Runner 2049'da ilk filmdeki hikayenin 30 yıl sonrası anlatılmaktadır. Los Angeles Polis Departmanı'nda görev yapan Memur K, toplum yaşamını kaosa sokacak olan ve uzun zamandır saklı kalan bir sırrı açığa çıkartır. Bir felaketi önleyebilmesi için eski ödül avcısı Rick Deckard'ı bulup ondan bazı sorularına yanıt alması şarttır.

Başrollerinde Ryan Gosling ve Rick Deckard rolünde Harrison Ford'un boy göstereceği filmin kadrosunda Jared Leto, Robin Wright, Ana de Armas, Carla Juri, Mackenzie Davis, Barkhad Abdi, David Dastmalchian, Hiam Abbass, Lennie James ve Dave Bautista'yı bulunduran devam halkasının yönetmenliğini Denis Villeneuve üstleniyor. Filmin senaryosunda ise Hampton Fancher ve Michael Green imzası var.

IMDb: 8

7. Before Sunset (2004)

7. Before Sunset (2004)
www.beyazperde.com

Gün Batmadan, 'Before Sunrise' filmindeki ilk karşılaşmalarının ardından 9 yıl sonra yeniden bir araya gelen Jesse ve Celine'in hikayesini anlatıyor. Jesse Amerikalı bir yazar, Celine ise tipik bir Fransız kadınıdır. Bir gün Avrupa raylarında, Budapeşte'den Viyana'ya doğru yola çıkan bir trende karşılaşırlar. Birbirleriyle konuşacakları çok şey vardır. Konuşurlar da, ancak bunların hepsi bu yolculukla sınırlı kalmak durumundadır. Dokuz yıl sonra yeniden bir araya gelirler, yine sadece birkaç saatleri, ancak yine konuşacak çok fazla şeyleri vardır. Linklater'ın sohbetler üzerinden akan filmi diyaloglarıyla izleyenini büyülüyor. Başrollerde ilk filmde olduğu gibi Ethan Hawke ve Julie Delpy'i izliyoruz.

IMDb: 8,1

6. Mad Max: Fury Road (2015)

6. Mad Max: Fury Road (2015)
www.beyazperde.com

Mad Max: Fury Road'da, zorlu geçmişi Mad Max’i hayatta kalmak için en iyi yolun yalnız olmak gerektiğine inandırmıştır. Yine de bir şekilde kendini Furiosa adlı liderlerinin peşinde çorak topraklardaki savaş ortamından, sürekli kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir grubun arasında bulur. Yaşadıkları ortamı zalimce yöneten Immortan Joe’dan kaçmaktadırlar ve Joe kendisinden çalınan ve yeri doldurulamayacak derecede önemli kaybının peşindedir. Post-apokaliptik türünün yaratıcısı ve efsanevi “Mad Max” filmlerinin ardındaki usta yönetmen George Miller'ın bir kez daha yönetmen koltuğunda oturduğu Mad Max: Fury Road, serinin dördüncü halkası.

IMDb: 8,1

5. Aliens (1986)

5. Aliens (1986)
www.beyazperde.com

Yaratık 2, ilk Alien(Yaratık) filminden 57 yıl sonrasını anlatıyor. Film, Nostromo’da hayatta kalan tek kişi olan Ellen Ripley’in yıllar sonra uyanışıyla başlıyor. Ripley kısa bir süre sonra yaratık yumurtalarına rastladıkları gezegende garip şeyler olduğunu, bu ıssız yerin artık bir yerleşim yeri haline geldiğini ve yaratıkların bir koloni kurduklarını anlatıyor; ancak şirket yetkilileri bu felaket uyarısına inanmıyor. Kolonicilerle aralarındaki bağlantı aniden koptuğunda Ripley, kendine bir ekip kurup bu işi tek başına halletmek için gezegene geri dönüyor.

Sinema tarihinin kült yapımlarından olan Yaratık serisinin bu filmi iki Oscar kazandı; yönetmen koltuğunda ise Ridley Scott yerine bu kez James Cameron var.

IMDb: 8,3

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Terminator 2: Judgment Day (1991)

4. Terminator 2: Judgment Day (1991)
www.beyazperde.com

Terminatör 2: Mahşer Günü, 2009 yılında geçmektedir. Sarah Connor’ı öldürme görevinde başarısızlık yaşayan Skynet robotları, T-1000 adında yeni bir robot üretirler. Bu yeni “Terminatör” geçmişe dönerek insan direnişinin gelecekteki lideri olacak Sarah’ın oğlu John Connar’ı öldürmeye programlanır. Fakat bir diğer robot T-800 de John’u korumaya programlanarak geçmişe gönderilmiştir. İnsanoğlunun kaderini belirleyen tek bir soru vardır: İki robottan hangisi John’u daha önce bulacaktır?  

Yönetmen koltuğunda ‘Alien’, ‘Titanic’ ve ‘Avatar’ gibi kült filmlerin usta yönetmeni James Cameron; başrollerinde ise ilk filmdeki gibi Arnold Schwarzenegger ve Linda Hamilton var.

IMDb: 8,5

3. Il buono, il brutto, il cattivo (1966)

3. Il buono, il brutto, il cattivo (1966)
www.beyazperde.com

İyi, Kötü ve Çirkin, üç silah arkadaşının maceralarını konu ediyor. Ortak bir hedefe doğru değişik nedenlerle yol almakta olan üç silah arkadaşı aslında kader açısından yolları kesişmiş insanlardır. İsimleri İyi, Kötü ve Çirkin olan bu kişiler için o dönemdeki Amerikan İç Savaşı bir araçtır. İyi ile Çirkin’in risk barındıran ancak iyi para getiren işleri mevcuttur. Çirkin, aranan azılı bir suçlu olduğu için İyi onu adalete teslim edip önce ödülünü alıyor sonra da darağacından riskli bir metot ile kurtarıp bir sonraki işe kadar sağ kalmasını sağlamaktadır. Bir gün gizli bir hazinenin ortaya çıkmasıyla ikilinin araları bozulur. Onlar birbirleriyle didişirken ortaya üçüncü bir hazine avcısı çıkar; o da Kötü adındaki kişidir. Artık her şeyin başka türlü yaşanma zamanıdır...

IMDb: 8,8

2. The Dark Knight (2008)

2. The Dark Knight (2008)
www.beyazperde.com

Kara Şövalye, halk için büyük bir tehdit oluşturan Joker’in ortaya çıkması ile kaosa dönen Gotham Sokakları’nın yeniden kurtarıcılığını üstlenen Batman’in hikayesini konu ediyor. Suç işleyenlerden arındırılan bir yer, bir zaman sonra yeniden tehdit altında kalabilir ve işte o zaman yeniden kolları sıvayacak olanların mücadelesi de daha keskin olarak hayata geçecektir. Batman, Teğmen Gordon ve Savcı Harvey Dent bir araya gelerek Gotham Sokakları’nda bu işi kotarmış olsalar da ansızın ortaya çıkan Joker, işleri fena halde bozar. Onun dehası ile baş etmek kolay olmayacaktır. Gotham eski karmaşa dolu günlerin eşiğindedir. 

IMDb: 9

1. The Godfather: Part II (1974)

1. The Godfather: Part II (1974)
www.beyazperde.com

Baba 2, 1972 yapımı ilk filmin devamı niteliğinde, yine yazar Mario Puzo ve yönetmen Francis Ford Coppola’nın yaratıcı ellerinden çıkmış usta işi bir yapım. Film, altı adet Oscar ödülü kazanmıştır.

Genç Corleone, Amerika’ya yeni gelmiştir. 1917 yılında, New York şehrinin yerel mafyalarından birinin liderini öldürünce saygınlık kazanır ve korkulan biri haline gelir.

Bu arada, 50 yıl sonra, Michael Corleone, Washington’da senato komitesine aile işleriyle ilgili ifade vermektedir. Film, eleştirmenler tarafından önceki filmden daha başarılı bulunan az sayıdaki devam filminden biri olarak kabul ediliyor. Robert De Niro 200 dakikalık filmin yalnızca 45 dakikasında Vito Corleone'yi canlandırarak Oscar'ı almıştır.

IMDb: 9

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
7
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın