Görüş Bildir
Haberler
Keşke Devamı Çekilse! Neden Devamı Gelmedi Diye İçerlediğimiz 17 Film

etiket Keşke Devamı Çekilse! Neden Devamı Gelmedi Diye İçerlediğimiz 17 Film

Gökhan A.
20.03.2017 - 19:07

Bazen hiç beklentimiz yokken öyle güzel filmlere denk geliyoruz ki devam filmlerinin bolca çekilmesi en büyük dileklerimizden biri oluveriyor. Yıllarca bekliyoruz ama o devam filmleri nedense gelmiyor. Tabii insan, saçma sapan filmlerin artık suyu çıkarılasıya kadar devam ettirildiğini gördükçe daha da üzülüyor ve neden beğendiklerimizin devamı gelmediğini sorgulamaya başlıyor.

İşte o ilk aklımıza gelenlerden, devam filmleri çekilse koşa koşa sinemalara gideceğimiz filmleri sizler için listeledik. 

Sizin de 'Devamı keşke çekilse ya!' dediğiniz filmleri yorumlarda bekliyoruz. 🙂

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kill Bill Vol. 1&2 (2003-04)

3. filmin geleceği haberlerini çok kez duyduk. Hatta konu bile açıklanmıştı. Gelin'i oynayan Uma Thurman filmde yer almayacak, Vernita Green'in ölümüne tanıklık eden 5 yaşındaki Nikki filmin baş karakteri olacaktı. Bu haberi duyalı neredeyse 13 yıl geçti ve hala görünürde bir devam filmi hazırlığı yok.

2. Hancock (2008)

Bildiğimiz kahramanlara benzemiyor Hancock. Hatta bu yönüyle Deadpool'u bile biraz andırıyor diyebiliriz. Bu asi tavırları sebebiyle sevdik zaten filmi. Filmin hikayesini hatırlarsanız Hancock'un hafızasını yitirdiği belirtiliyor. Belki bu hikayenin devamı şeklinde olmasa da 'Hancock: Başlangıç' tarzında geçmişi anlatan bir devam filmi yapılabilirdi.

3. Define Adası / The Goonies (1985)

90'ların sonu ve 2000'lerin başında çokça televizyonlarda karşımıza çıkan Define Adası filmi, o yıllarda izleyen her çocuğun katılmak isteyeceği eğlenceli ve merak uyandırıcı bir macerayı ele alıyordu. Buna benzer çok film çıktı karşımıza sonrasında ama bu film kadar iyi olamadı. Halbuki bu filmin devam serisi çıksaydı 'Evde Tek Başına' gibi efsane bir seriye dönüşebilirdi.

4. Yasak Bölge 9 / District 9 (2009)

Günümüzün en önemli sorunlarından biri olan mülteci sorununu çok farklı bir konuya adapte ederek anlatan Yasak Bölge 9, belgeselvari sunumuyla dikkatleri epey çeken ve sevilen bir bilim-kurgu oldu. Elde hazır orijinal bir konu varken neden devam filmi düşünülmedi pek bilemeyiz ama 'Yasak Bölge 10' ismi güzel bir devam filmi ismi olabilir.

5. Büyük Hazine 1 & 2 / National Treasure (2004-06)

Ülkece Nicolas Cage'in filmlerine hastayız, ama son yıllarda çektiği hiçbir filmden zevk alamadığımız ortada. Nicolas Cage'in iyi dönemlerinin son zamanlarında çektiği Büyük Hazine filmleri bir 3.sünü hatta 4.sünü hak ediyordu bizce. Kayıp hazinedir, gizemli şifrelerdir soluksuz bir macera vadeden filmler her zaman sevilmiştir zaten. Eğer ki çekilseydi ve ortaya çıkan film çok kötü de olsa en azından finali yaptılar derdik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Wanted (2008)

Konu harika, oyuncular harika ve durmak bilmeyen aksiyonuyla izlerken ekran kilitlendiğimiz Wanted kesinlikle bir devam filmini hak eden bir yapımdı. Tamam devam filminde Angelina Jolie ve Morgan Frerman gibi isimleri göremeyecektik fakat bir şekilde boşlukları farklı oyuncularla doldurulabilirdi. Yıl olmuş 2017 ve bu saatten sonra da o devam filmi gelmez gibi.

7. Gremlinler 1 & 2 (1984-90)

Komedi ve korkunun bu kadar iyi işlendiği film nadirdir herhalde. Bir yandan gerim gerim gerilirken bir yandan epey koparan sahneler mevcut bu yapımda. Hazır ilginç ve bir o kadarda izlemesi keyifli bir korku konusu yaratmışken en azından 3. filmi çekecek kadar ekmeğinin yenilmesi şarttı.

8. Hellboy 1 & 2 (2004-08)

Bir, sadece 2 filmle yetinme vakası daha. Hellboy için sadece 2 değil, en az 3-4'e kadar gidebilecek bir kalitede kahraman hikayesi yaratılabilirdi. 2. filmi ilkinden daha güzel olan filmler nadirdir ve Hellboy bu başarıyı göstermiş bir yapımdır. Ne diyelim belki ilerde yepyeni oyuncularla yeniden uyarlanır kim bilir.

9. Limit Yok / Limitless (2011)

Vizyona girdiği yıl izleyicilerin en çok sevilen bilim-kurgulardan biri oldu Limitless. Çoğu kişi devam filmini beklerken bir dizi projesi olarak karşımıza çıktı. Ama onun da 2. sezonu iptal edildiği duyuruldu. Güzel konu ve her türlü ekmeğinin yenileceğini düşünerek gelecekte bir devam filminin yapılacağını düşünüyorum.

10. Beterböcek / Beetlejuice (1988)

Tim Burton'ı büyük kitlelerle tanıştıran filmi Beetlejuice bir devam film veya filmleri en çok hak edenlerin başında geliyor. Alis Harikalar Diyarında devam serisi çekeceğine şuna bir daha el atıp efsaneyi canlandırsan çok makbule geçecek be Tim Burton.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. WALL·E (2008)

Gelmiş geçmiş en sıcak hikayeyi barındıran animasyonların başında geliyor WALL·E. Birçok animasyonun devam serileri çekilirken bu kadar çok sevilen bu yapım için sadece bir filmle yetinilmesi gerçekten üzücü. Bakalım belki birileri sesimizi duyar da gelecekte devam filmlerini izleme şansına erişiriz.

12. Kahvaltı Kulübü / The Breakfast Club (1985)

Kahvaltı Kulübü, bir izlemeye başlayıp saatlerce bitmesini istemeyeceğiniz türde filmlerden. İnsanın içine öyle güzel duygular aşılar ki keşke hiç bitmeseydi dersiniz. Senaristliğini yaptığı Vacation ve Evde Tek Başına serisiyle tanınan John Hughes'ın yönettiği birkaç filmden olan Kahvaltı Kulübü için aslında devam filmi düşünüldü. Yıllar sonra bir araya gelen kadro devam filmi için anlaşmaya varmaya çalışırken, filmde asi karakteri canlandıran Judd Nelson ve yönetmen John Hughes'ın arasında kavga çıkması sonucu bu proje yapılmamak üzere rafa kaldırıldı.

13. Constantine (2005)

İçeriği yapma sebebim denilebilir bu film için ve herkesin de aynı görüşte olduğunu düşünüyorum. Bu filmin devamı nasıl gelmedi hayret ediyorum. Filmin ilk çıkışından bu yana devam filminin çekileceği olasılığı çokça haberlerde yer aldı ama sonuç yok.

14. Bay ve Bayan Smith / Mr. & Mrs. Smith (2005)

İki sevilen oyuncuyu bir araya getiren film gişenin de en karlı çıkan yapımlarından biri olmayı başarmıştı. Filmin izleyenleri tatmin etmesi bir yana bu filmden sonra aralarında başlayan ilişki sebebiyle Angelina Jolie ve Brad Pitt çifti uzun yıllar magazin gündeminin göz bebeği oldular. Hazır birliktelikleri dolu dizgin devam ederken niye bu filmin devamı gelmedi insan düşünmüyor değil. Şimdi birliktelikleri de bitti o yüzden devam filmini ancak rüyalarımızda görürüz.

15. Van Helsing (2004)

Devamı gelmediği için çok üzüldüğümüz fantastik filmlerden bir diğeri ise Van Helsing. Vampir, Kurtadam ve Frankenstein hikayesini öyle güzel birbirine bağdaştırmıştır ki bu film, devam filmleri kesin olur gözüyle bakıyorduk. Van Helsing maceraları tam aradığımız tarz bir fantastikti. Ama yıllar geçti bununla ilgili bir çalışma göremedik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Forrest Gump (1994)

O kadar güzel filmdi ki doyamadık hiç. Bazılarınız bu haliyle de gayet yeterli olduğunu düşünebilir ama geçmişte bir devam filmi söz konusuydu ve hatta senaryosu bile çoktan yazılmıştı. Bildiğiniz üzere Forrest Gump aynı isimli bir kitaptan uyarlama ve bu kitabın devamı niteliğinde aynı yazarın elinden çıkan 'Gump and Co' isminde bir kitap bulunuyor. 2. filmin senaryosu bu kitaptan uyarlanmıştı. Ama sonra, çekimi bazı nedenlerden dolayı iptal edildi.

17. Ben Efsaneyim / I Am Legend (2007)

Yine karşımızda Will Smith ve yine çok sevdiğimiz bir konuyu işlemiş bir film 'Ben Efsaneyim'. 'Ya filmin sonunda öldü adam nasıl film devam edecek?' gibi şeyler söyleyen olacaktır eminim. Ama bilmedikleri bir şey var ki filmin Türkiye'de yayınlanan versiyonu farklı. Aslında 2. bir alternatif son mevcut bu film için ve izlemeyenler şuradan izleyebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
361
96
57
20
15
11
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın