Görüş Bildir
Haberler
Holding Patronu TBMM'ye Sahte Kartla Girerken Yakalandı

Holding Patronu TBMM'ye Sahte Kartla Girerken Yakalandı

ATKN
13.11.2014 - 14:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

TBMM Güvenlik Koordinasyon Kurulu toplantısında 13 bin serbest giriş kartını güvenlik nedeniyle iptal etme kararı alınırken, dün Meclis’te ilginç bir sahtecilik olayı yaşandı.

Siyah bir BMW ile ana nizamiye kapısından girmek isteyen bir holding patronunun sahte serbest giriş kartı kullandığı belirlendi. Emniyet birimleri alarma geçilerek holding patronu ve şoförünün ifadesini alırken, TBMM yönetimi savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kartta isim yoktu

Milliyet’in kamuoyuna duyurduğu yeni güvenlik önlemleri TBMM kulislerinde yankı uyandırırken, dün öğlen saatlerinde bu önlemlerin ne kadar haklı olduğunu ortaya koyan bir sahtecilik olayı yaşandı. G.Y. adlı şoförün kullandığı ve Ş.K. adlı bir holding patronunun içinde bulunduğu siyah renkli BMW marka araç ana nizamiyeden girerken, güvenlik görevlileri serbest giriş kartının üzerinde milletvekili isminin bulunmadığını fark etti. Kartı kimden aldığı ve kiminle görüşmeye geldiği sorulunca holding sahibi, bir milletvekilinin ismini vererek öğlen yemeği için geldiğini anlattı. Kartta yapılan incelemede renkli fotokopiyle çoğaltılan kartta orijinal karttaki milletvekili ismi ve araç plakasının silindiği belirlendi.

Sadece holdinge ait araç plaka numarasının yazıldığı kartta TBMM İdare Amiri Salim Uslu’nun imzasının aynen korunduğu tespit edildi. Kart değiştirilirken üzerindeki küçük rakamlarla yazılan sicil numarası değiştirilmediği için kartın orijinalinin hangi milletvekili için düzenlendiği belirlendi. Durum Güvenlik İşleri’nden sorumlu TBMM İdare Amiri Salim Uslu’ya iletildi. Uslu, kendi imzasıyla sahtecilik yapılmasına izin vermeyeceğini belirterek, derhal emniyetin devreye sokulmasını ve suç duyurusu yapılmasını istedi. Bu doğrultuda emniyet birimleri TBMM’ye gelerek söz konusu holding yöneticisi ve şoförünün ifadesini aldı. Uslu da şikayetçi sıfatıyla TBMM yönetimi adına ifade verdi.

‘Suç duyurusu yaptık’

Uslu şunları söyledi:

“Kart üzerindeki sicil numarasında orjinalinin kimde olduğunu belirledik. Şimdi o milletvekili arkadaşımızın haberinin olup olmadığı belirlenecek. Ben imzamla sahteciliğe izin vermem. Derhal emniyeti devreye soktuk. Savcılığa da suç duyurusunda bulunduk. İfadeler alınıyor. Koca holding patronusun, milletvekili seni zaten Meclis’te ağırlar, niye böyle bir yola başvuruyorsun. Bazen vekiller kıyak çekmek için de bu kartları başkalarına verebiliyor. Ama sahtecilik yapılamaz.”

Milliyet

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/holding-pa...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0