Görüş Bildir
Haberler
Hintliler Hükümetle Twitter’dan İletişim Kuracak

Hintliler Hükümetle Twitter’dan İletişim Kuracak

ATKN
26.03.2015 - 10:03
İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter'ın yeni çalışması sayesinde Hindistan vatandaşları, politikacılar, hükümet ve resmi kurumlardaki her türlü gelişmeyi SMS üzerinden tweet olarak alacak.

Sadece kişisel paylaşımlar ya da hobilere dair paylaşımlardan ibaret olmak yerine, tüm dünyanın politik gelişmelerini de rahatlıkla takip edebildiğimiz Twitter, Hindistan’da oldukça dikkat çekici bir projeye konu oluyor. Şirket, Hindistan hükümetinin Digital Indiaadlı girişimi ile ortak çalışarak, her bir Hintli’nin gerçek zamanlı olarak politikacı paylaşımları ya da hükümet çalışmaları hakkına bilgi sahibi olmasına olanak veriyor.

Twitter Samvad adlı proje ile ilgili politikacı ya da kuruma bırakılacak bir cevapsız çağrı ile sisteme kayıt yaptırılmış olunuyor, her türlü gelişmede ilgili kişi ya da mecranın tweet’leri telefonlara geliyor. Örneğin Hindistan Başbakanı Narendra Modi (@NarendraModi) bu konuda ilk adımı atan isim olmuş ve çağrı bırakılması gereken numarayı paylaşarak, SMS üzerinden tweet almanın önünü açmış.

Geçtiğimiz günlerde Yeni Delhi’de başlayan bu özel proje için kullanıcıların çevrim içi olmasına da ihtiyaç duyulmuyor, SMS alabilir konumda olması yeterli.

Hizmete kayıt olanlar istedikleri her güncellemeyi, servisler hakkındaki gelişmeleri ve hükümet tabanlı olayları kolayca öğrenebiliyor.

Demiryolları ile ilgili bakanlık ve Bangalore Şehir Polisi ise bu işe elini atan ilk isimler arasında yerini almış bile.

TechInside

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0