Görüş Bildir
Haberler
Hıncal Uluç Köşesinden İlan Etti: 'Krizde Bir Dünya Lideri Yarattık'

Hıncal Uluç Köşesinden İlan Etti: 'Krizde Bir Dünya Lideri Yarattık'

Ulaş
15.03.2022 - 12:41

Sabah yazarı Hıncal Uluç, bugün 'Krizde Bir Dünya Lideri Yarattık' başlığıyla kaleme aldığı yazısında dünya ve Türkiye gündemindeki sıcak gelişmelere değindi. Uluç, Ukrayna ve Rusya arasındaki çatışma sırasında bir dünya lideri yaratıldığını belirterek Erdoğan'ın Beşar Esad'la barışması durumunda da şaşırmayacağını dile getirdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hıncal Uluç'un Sabah'ta yayınlanan yazısının bir bölümü şöyle:

'Rusya-Ukrayna krizinden söz ediyorum.. Ortada hatta 'Üçüncü Dünya Savaşı' ve hatta dünyanın belki de sonu olacak nükleer savaş konuşulur ve bizim, Sabah dahil bazı çokbilmiş yazarlar, Allah'ın günü, olabilecek en kötü ihtimalleri, hem de nasıl kurgularla sıralarken Türkiye'nin bir 'Dünya Lideri' yarattığından kimse söz etmiyor..

Savaşı adeta körükleyen NATO ve ona bağlı ülkelerden 'Gık' yok.. Avrupa Birliği'nden 'Gık' yok.. Hepsini geçin.. Birleşmiş Milletler'den 'Gık' yok..

Orda kentler bombalanır, siviller, çocuklar ölürken, dünya sessizlik içinde..

Birleşmiş Milletler'in etkin yürütme gücünü bilirsiniz. Güvenlik Konseyi.. 5'i daimi, 4'ü seçilmiş 9 üyeden oluşur. 5 daimi üyenin 'veto' hakkı vardır.. Bunlardan birinin 'Hayır' demesi, dünya için en hayırlı kararın iptal edilmesine sebep olur.

Yani Birleşmiş Milletler'in, yani dünyanın Rusya için 'Savaşı durdur' kararı almasının anında sıfıra düşmesi için, Konsey'de Rus delegenin 'Nyet' demesi yeterlidir.'

Uluslararası kamuoyuna tepki gösteren Uluç yazısının devamında şu ifadeleri kullandı 👇

Uluslararası kamuoyuna tepki gösteren Uluç yazısının devamında şu ifadeleri kullandı 👇

Tamam.. Erdoğan'dan nefret edebilirsiniz.

Ediyorsunuz da.. Amacınız, 'Ne olursa olsun, Erdoğan seçilmemeli.

Bu savaş ona uluslararası itibar kazandırmamalı!'..

Onun için 'Biz ne yaparsa yapsın vuralım' diyor ve 'Madem barışacaktın, niye küstün??' diye yazılar yazabiliyorsunuz?.

Arkasında İngiltere, Türkiye'ye saldıran ve Ankara'ya 55 kilometreye kadar gelen Yunanlıları denize döktükten sonra Mustafa Kemal, komşumuza el uzattı.. Ve mağlup Yunan'ın  başbakanı Venizelos, o Mustafa Kemal'i Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterdi.

Bunu aklınızdan çıkarmayın.

Erdoğan'ı sevmeyin, hatta nefret edin. Oy vermeyin. Ama dünyanın, bugünkü çok ama çok kritik ortamında bir 'Dünya Lideri' olarak ortaya çıktığını ve nerdeyse tüm barış isteyen dünyanın gözleri ve umutlarının onun üzerinde olduğunu kabul edin.

Rusya-Ukrayna krizi ile İsrail, Yunanistan ve Ermenistan'la sıkılan elleri bir arada düşünürseniz, ne demek istediğimi anlarsınız!.

Kovid'in ardından nefes aldırmadan gelen bu kriz bitsin, sonra gene içimizdeki Erdoğancılar ve Erdoğan'a karşı olanlar savaşına döneriz, merak etmeyin!.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
13
4
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Erdoğan'ı sevmeyin... İle başlayan cümlede Türkleri kast ediyor ve daha sonra AKP'liler gibi biat etmemizi istiyor. Krizden sorna yine Türkler ve AKP'liler o... Devamını Gör

Zettairei

Şu bir gerçek RTE'den o kadar nefret eden ve o gitsin de kim gelirse gelsin kafasında olan çok büyük bir kesim var. Bana göre tehlikeli olan kısım "kim gelir... Devamını Gör

Nurettin Bayar

Birisi buna BM'de Ukrayna hakkında Türkiye'nin çekimser oy kullandığını söylesin.

Zettairei

Arabuluculuk yapabilmen için tarafsız olman gerekiyor. Alenen Ukrayna'nın tarafını tutup, Rusya ile nasıl barış görüşmeleri yapabilirsin?

Beatrize Vaksman

Olen bir annenin ardindan, ustelik cinayet ve Feto baglantisi iddia edilen bir olumun ardindan, olen kadina iftira atan bu bunak, ne derse desin kictan cikan... Devamını Gör