Görüş Bildir
Haberler
Hiç Para Harcamadan Oynayıp Kazanmaya Başlayacağınız 5 Ücretsiz NFT Oyun

Hiç Para Harcamadan Oynayıp Kazanmaya Başlayacağınız 5 Ücretsiz NFT Oyun

NFT oyun sektörü ve kazanmak için oyna konsepti büyümeye devam ederken, çoğu kişi bu oyunlarda şansını denemek istiyor. Fakat bu oyunların çoğu tokenlerini kazanabilmeniz için önden yatırım yapmanızı gerektirmekte. Mesela meşhur Axie Infinity örneğinde olduğu gibi, oyunu oynamaya başlayabilmeniz için 30 ile 100 dolar arasında değişen bir NFT Axie karakteri satın almanız gerekiyor. Bu durum, NFT oyunlara başlamak isteyenlerin gözünü korkutabilir; çünkü yapacakları yatırımın geri dönüşü olup olmayacağını bilmiyorlar veya oyundan ne kadar keyif alacaklarından emin değiller. Biz de sizler için Gamepedia’dan hiç para harcamadan oynamaya ve para kazanmaya başlayabileceğiniz 5 tane NFT oyunu derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gods Unchained

1. Gods Unchained

Gods Unchained, Hearthstone, Magic: The Gathering gibi popüler ve başarılı kart oyunlarının kripto alternatifidir. Oyunun yapımcıları, halihazırda popüler olan bu oyun janrasını blockchain’e ilk taşıyanlar arasında. Gods Unchained, Immutable X ağını kullandığı için yaptığınız hiçbir ticari işlem için gaz ücreti de talep etmiyor. 65 bin NFT sahibi ve haftalık ortalama 80 bin aktif oyuncusuyla, oyunda karşınıza oynayacak rakip çıkmaması gibi bir durum söz konusu değil. 

Oyunun en cazip yani ise oynamaya başlamak için size ilk kart destesini ücretsiz veriyor olması. Oyunun amacı desteniz için ideal kart kombinasyonunu yaratmak. Başlangıçta sahip olacağınız 140 kart ile destenizi oluşturduktan sonra rakiplerinizi yenmeye başlayabilirsiniz. Belli sayıda zafer elde ettikten sonra oyunun GODS tokenlerinden kazanmaya başlayacaksınız. Bu tokenleri nakite çevirebilir, destenizi güçlendirmek için kullanabilir, tokenlerle alacağınız NFT kartlarla/karakterlerle daha zorlu rakiplere karşı elinizi güçlendirebilir ve turnuvalara katılabilirsiniz.

Dilerseniz, oyun için hazırlanan rehbere buradan ulaşabilirsiniz.

2. Ni No Kuni: Cross Worlds

2. Ni No Kuni: Cross Worlds

Ni No Kuni, 2010 yılında Japonya’da mobil bir oyun olarak üretilmiş, tam anlamıyla klasik bir JRPG. Oyun, sektörde adından fazlasıyla bahsettiren ve sayısız devam oyunu ile kendine devasa bir evren yaratan bir oyun olma özelliği taşıyor. Aynı zamanda Ni No Kuni, Steam üzerinden ulaşılabilen Windows versiyonuyla bilgisayarlarda da oynanabiliyor. Ni No Kuni: Cross Worlds’ü muadillerinden ayıran bir özelliği de oyunun adeta Hayao Miyazaki’nin elinden çıkmış gibi durması. Studio Ghibli estetiğine sahip bu oyunun müziklerini de yine Hayao Miyazaki’nin meşhur anime filmlerinin bestecisi Joe Hisaishi yapmakta. Oynarken kendinizi Spirited Away veya Howl's Moving Castle ile aynı evreni paylaşıyor gibi hissedebilirsiniz.

Nİ No Kuni: Cross Worlds, uzun süreli Web2 geçmişi ve arkasında büyük bir ekip olmasıyla diğer Web3 oyunlarının ötesine geçmekte. Hikayesi ve görevleriyle beraber, diğer oyuncularla eş zamanlı olarak kocaman bir MMORPG dünyası paylaşıyorsunuz. Oyundan kazanmaya başlamak için oyun içi görevler yaparak ve PvP dövüşlere katılarak Black Crystal, Astrite, Territe gibi kaynaklar elde etmeniz gerekiyor. Elde ettiğiniz bu kaynakları, oyunun kullandığı tokenlere dönüştürebilir ve kripto borsalarında satabilirsiniz. Oyun aynı zamanda birçok NFT de içeriyor.

3. Voxie Tactics

3. Voxie Tactics

Voxie Tactics, izometrik kamera açısından oynadığınız bir sıra tabanlı RPG. Adı, grafik tarzını aldığı voxel küplerinden geliyor. Görsel olarak Minecraft’a benzemekle birlikte aslında oynanışı bir hayli farklı. Voxie Tactics’i özel kılan, para kazanmaya başlamanın çok kolay ve hızlı olması. Oyunun tek bir tokeni bulunuyor ve bu token kripto borsalarında satılabiliyor. Para kazanma şekli, ikincil tokenler veya token kazanmak için toplamanız gereken kaynaklar gibi aşamalı olarak ilerlemiyor.

Karakterinizi yarattıktan sonra Voxie dünyasını keşfederek görevler yapabilirsiniz. VOXEL token kazanmaya başlamak için yapmanız gereken tek şey rakiplerinizi alt etmek. Sıra tabanlı bu savaşlarda, 2 ile 7 arasında insan veya bilgisayar tarafından yönetilen rakibe karşı farklı saldırılar, kabiliyetler ve eşyalar kullanabiliyorsunuz. Oyunun PvP modunda kazandığınız tokenlerle özel PvP etkinliklerine katılabilir ve daha yüksek ödüller kazanabilirsiniz.

4. Axie Infinity: Origin

4. Axie Infinity: Origin

Henüz erken erişimde olan Axie Infinity: Origin, uzun zamandır birçok kripto oyuncusunun beklediği bir oyun. Atası Axie Infinity’nin yan oyunu olan Axie Infinity: Origin, aslında bir nevi Axie Infinity’e giriş bileti görevi görüyor. Çünkü, Filipinler’de insanların geçimini sağlamaya kadar ileriye gittiği bir oyun olan Axie Infinity’i oynamaya başlaması bir hayli pahalı. Çoğu insan oyunu oynayabilmek için “scholarship” programlarından faydalanıyor. Yani bir başkasının halihazırda sahip olduğu NFT Axie karakterlerini kiralayıp kazandıkları tokenleri NFT sahipleriyle paylaşıyorlar. Oyunun yapımcısı Sky Mavis ise buna bir alternatif sunmak için Axie Infinity: Origin’i çıkarttı. 

Axie Infinity: Origin’de ücretsiz Axie’lerle oyuna başlıyorsunuz, ve bu karakterleri savaştırarak güçlendiriyorsunuz. Kazandığınız oyun içi paraları ise satması mümkün değil, fakat belli bir seviyeye ulaştığınızda kazandığınız parayla sahip olduğunuz Axie’yi “mint” ederek NFT haline getirebiliyorsunuz. Bundan sonra bu Axie’yi artık ana oyun olan Axie Infinity’de kullanabilir ve para kazanmaya başlayabilirsiniz. Axie Infinity’nin adını çok duyanlar ve başlamak isteyenler için iyi bir alternatif.

5. Thetan Arena

5. Thetan Arena

140 milyondan fazla kullanıcısı ile Thetan Arena, son zamanların en popüler oyunlarından. İçerisinde Tower Defense, MOBA, Battle Royale gibi birçok farklı mod barındıran Thetan Arena, ister mobil cihazlarda ister Microsoft Windows desteğiyle her kullanıcıya hitap ediyor.

Oyunun başında size verilen Raidon isimli ücretsiz kahraman ile maçlara katılarak THC ve THG tokenleri kazanabiliyorsunuz. Belli bir seviyeye ulaştıktan sonra bu tokenleri kripto cüzdanınıza aktarabiliyorsunuz. Daha sonrasında bu tokenleri oyun dışında satabilir, NFT karakterler satın alarak oynadığınız maçlardan daha fazla kazanabilir, alacağınız kutulardan çıkan ödülleri değerlendirebilirsiniz.

Oyuna hiçbir yatırım yapmadan başlamak isteyenler için hazırlanan özel rehbere buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın