Görüş Bildir
Haberler
Heybeliada'da Orman Yangını Çıkaran Sanığın Yargılanmasına Başlandı

Heybeliada'da Orman Yangını Çıkaran Sanığın Yargılanmasına Başlandı

Heybeliada'da Orman Yangını Çıkaran Sanığın Yargılanmasına Başlandı

İSTANBUL (AA) - Heybeliada'da orman yangını çıkardığı gerekçesiyle hakkında 'kasten orman yakma' suçundan 10 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istenen sanık Sedat Demir'in yargılanmasına başlandı.

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Sedat Demir katılmazken, olayın tanıkları hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, Orman Genel Müdürlüğü avukatı Aslı Sücüllü'nün davaya katılma talebini içeren dilekçe gönderdiğini tutanağa geçirdi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen T.S, sanığı tanımadığını belirterek, 'Ben Çam Limanı Plajında çalışıyordum. Yangının çıktığını fark ettiğimizde, yangının olduğu yerden aşağı doğru hızlı adımlarla bir şahısın geldiğini gördük. Elinde gördüğüm kırmızı renkli cismin bidon olduğunu düşündüğüm için ifademi o şekilde verdim. Sanığın yakalandığını daha sonra polislerden duydum. Karakola ifade vermeye gittiğimde sanığı teşhis ettim.' diye konuştu.

Tanık E.E. de aynı plajda çalıştığını anlatarak, 'Yangın yerinde dumanların çıktığını fark ettiğim sırada sanığın hızlı adımlarla telaşlı bir şekilde geldiğini gördüm. Elinde bidon şeklinde bir cisim görmüştüm. Ama çok emin değilim.' dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tüm aramalara rağmen bulunamayan ve adresi tespit edilemeyen sanık Sedat Demir hakkında savunmasının alınabilmesi için yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

Suçtan zarar görme ihtimaline karşı Orman Genel Müdürlüğü'nün davaya katılma talebine kabul eden heyet, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

  • İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 12 Temmuz 2020'de Heybeliada Aşıklar Yolu Çam Limanı mevkisinde ormanlık alanda yangın başladığı, bu yangından yaklaşık yarım saat önce de olay yerine 500 metre mesafede mezarlık içinde bulunan metruk bir binada yangın çıktığı anlatıldı.

Yapılan çalışmalarda, ormanda yangının başladığı yerden aşağıya doğru elinde bidonla koşan kırmızı şapkalı ve koyu renk şortlu bir şahsın görüldüğü aktarılan iddianamede, bu şahsın eşkal bilgilerine uyan sanık Sedat Demir'in yakalandığı belirtildi.

İddianamede, çıkan yangında toplam 61 bin 805 metrekare orman alanının yandığı ifade edilerek, orman bilirkişisi tarafından düzenlenen raporda ise yangının doğal yolla çıkmadığı, yangın çıkan ormanlık alanda izmarit, mangal ateşi gibi faktörlere rastlanmadığı, mezarlık içindeki metruk binada çıkan yangının ormanda çıkan yangınla bir bağlantısının bulunmadığı yönünde görüş bildirildiği açıklandı.

İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğünce hazırlanan uzmanlık raporuna da yer verilen iddianamede, yangının çıkış noktası olarak tahmin edilen noktadan toplanan cam şişe ve kısmen yanmış ağaç kabukları ile sanığın sağ ve sol ellerinden kuru pamuk ile alınmış svap numunelerinde aseton kalıntılarının tespit edildiği kaydedildi.

İddianamede, bu kapsamda sanık Sedat Demir'in kasten orman yaktığı yönünde yeterli şüpheye ulaşıldığı vurgulanarak, 'kasten orman yakma' suçundan 10 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılması istendi.

Kaynak: aa:text:20210210:23718967
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın