Görüş Bildir
Haberler
Herkesin Toparlanıp Gitmek İçin Bir Yol Aradığı Amerika'nın Çok da Çekici Olmayan 15 Yönü

Herkesin Toparlanıp Gitmek İçin Bir Yol Aradığı Amerika'nın Çok da Çekici Olmayan 15 Yönü

Beyza
13.09.2022 - 09:02 Son Güncelleme: 13.09.2022 - 09:47

Birçoğumuzun rüyalarını süsleyen ve yerleşmek için bir yol aradığımız Amerika, olumlu yönleri ile oldukça çekici görünüyor. Ancak bu ülkenin olumlu yönleri kadar olumsuz yönleri de var. Kaç para ulan Amerika'ya yerleşmek sorusunun cevabı ise içeriğimizde gizli... Bu yazımızdan sonra Amerika size o kadar da çekici gelmeyebilir. Gezmek, görmek ve yerleşmek isteyen herkes için Amerika'nın kötü özelliklerini derledik. 

Keyifli okumalar!

Amerika'da suç oranları oldukça yüksek seviyede

Amerika'da suç oranları oldukça yüksek seviyede

Amerika'da cinayet oranları, suç oranları, uyuşturucu kullanımı ve hırsızlık gibi suçların oranı sürekli artış gösteriyor. Uzmanlar yaptığı araştırmalar sonucunda bu suç oranlarının artmasını Amerikan hükümetine, adalet sistemine ve ekonomik eşitsizliğe bağlıyor. 

Dünyada hapis doluluk oranı olarak ilk sırada yer alan Amerika'da silahlanmanın yeteri kadar kontrol edilmiyor olması da suç oranının artmasında oldukça etkili. Amerika her ne kadar etkileyici bir ülke olsa da güvenli olma konusunda maalesef ki o kadar da çekici değil...

İdam cezası hala devam ediyor.

İdam cezası hala devam ediyor.

Bizim ülkemizde de sık sık gündeme gelen idam cezası Amerika'da yürürlükte. Bu durumun iyi mi kötü mü olduğuna tam olarak karar veremesek de ürkütücü olduğu konusunda hemfikiriz. 

Amerika'da yer alan birçok eyalette insan öldürme suçundan hüküm giyen suçlular idam edilir. Bu zamana kadar en çok idam gerçekleşen eyalet ise Teksas'tır. Oklahama ise nüfus başına en çok idam cezasının gerçekleştirildiği eyalet olarak bilinir. 

Trump hükümeti ise son 120 yılda en fazla idam cezasını gerçekleştiren federal yönetim olmuş ve bu durum birçok kişinin tepki göstermesine neden olmuştur.

Her konuda gelişmiş olan bu ülke metrik sistemi hala kullanmıyor.

Her konuda gelişmiş olan bu ülke metrik sistemi hala kullanmıyor.

Neredeyse tüm dünyanın tercih ettiği metrik sistem Amerika'da geçerli değil. Bizim ülkemizde de kullandığımız kilogram, metre, santigrat gibi ölçü ve ağırlık sistemleri Amerika'da geçerli değil. 

Amerika, Türkçe ismi ile İngiliz ölçü sistemi ismi verilen sistemi kullanmayı tercih ediyor. Bu sistemde birimler yard, mil, pound, mil, inç gibi isimlere sahip. Bu birimlerin bir sıkıntısı var ki o da belli bir simetriye sahip olmamaları. 

Neredeyse tüm dünyanın kullandığı bu sistemi Amerika'nın neden kabul etmediğini bilmek ve bu soruya net bir cevap vermek ise mümkün değil...

Amerika'nın en olumsuz yönlerinden biri olan ırkçılık...

Amerika'nın en olumsuz yönlerinden biri olan ırkçılık...

Amerika'da 18. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar siyahilere karşı çok büyük bir ölçüde ırkçılık yapılıyordu. Siyah ten rengine sahip insanlara renkliler deniliyor ve bu insanlar halk arasında dışlanıyorlardı. Dışlanmak bir yana dursun bu insanların birçok hakkı ellerinden bile alınıyordu. 

Her şeyin geliştiği ve değiştiği günümüzde dahi Amerika'da değişmeyen şey ırkçılık oldu. Yakın zamanda gerçekleşen Ferguson olayları, Amerika'da ırk sorunun bitmeyeceğini açık şekilde gözler önüne serdi. 

Aynı zamanda bu ülkede ırkçılığın yalnızca ten rengi üzerinden değil dış görünüş ve kilo dahil olmak üzere birçok özellik üzerinden yapılmaya devam ettiğini üzülerek söylemeliyiz....

İki bilet aralı bizim mesafemiz...

İki bilet aralı bizim mesafemiz...

Türkiye ile Amerika arasındaki direkt mesafe 6633 kilometredir. Bu mesafe uçak ile gidildiğinde 8 saat 17 dakika sürer. Tabii bu mesafenin bu süre içerisinde gerçekleşmesi için herhangi bir aktarma, rötar ve hava durumu probleminin yaşanmaması gerekir. 

Uçuş süresinin çok fazla olmasının yanı sıra Amerika ile Türkiye uçuşunu sağlamak için alınması gereken uçak biletlerinin fiyatları ise dudak uçuklatıyor...

Maddiyat ve sağlık hizmetleri

Maddiyat ve sağlık hizmetleri

Üzülerek belirttiğimiz bir diğer konu da Amerika'da sağlık hizmetlerinden faydalanmak için iyi bir maddi güce sahip olmanız gerektiği. Amerika'da sosyal devlet yok ve sağlık hizmetleri için harcamanız gereken para oldukça fazla. Sağlık sigortanız olduğunda işler biraz daha kolaylaşsa da yıl içinde sigortaya da büyük miktarlarda para ödemeniz gerekiyor.

Amerika'da iletişim problemleri ile karşılaşmanız çok olası

Amerika'da iletişim problemleri ile karşılaşmanız çok olası

Eğer İngilizceniz yeterli bir seviyede değilse iletişim kurmak sizin için zorlu olabilir. Bu durumda yaşamınızı doğrudan etkiler.

Ancak şöyle bir durum da var ki çok iyi bir İngilizce bilgisine sahip olsanız bile iletişim problemleri yaşamanız çok olası. Çünkü, Amerika'da farklı aksana sahip olan birçok insan yaşıyor. Bu durum ise farklı aksanlara sahip insanlar ile iletişim kurmanızı zorlaştırıyor.

Eğitim eşitliğinden söz etmek maalesef ki zor.

Eğitim eşitliğinden söz etmek maalesef ki zor.

Amerika'da yer alan okulların eğitim ücretleri oldukça yüksek. Bu durum, sosyal statüsü düşük olan ailelerin çocuklarının eğitim fırsatlarından yararlanmasını engelliyor. Eğitim eşitsizliğinin Amerikan sisteminin içindeki eşitsizliğe de katkı sağladığı söyleniyor.

Toplumun temelini oluşturan eğitimden her çocuğun eşit şekilde yararlanamadığı bir ülkede buna bağlı birçok problemin oluşacağını söylemek pek de zor değil...

İzinsiz iş mi olur dediğinizi duyar gibiyiz.

İzinsiz iş mi olur dediğinizi duyar gibiyiz.

Amerika'da çalışma şartlarının bu kadar zorlayıcı olması bizi biraz şaşırtıyor. Disiplin ve sorumluluk güzel kavramlar olsa da Amerika'da çok izin almak çalışmaya karşı isteksiz olduğunuzun göstergesidir. Buy ülkede genel kural iki hafta süren senelik izinlerdir. 

Bu kadar sıkı çalışma şartlarının karşılığı beklenilen gibi yüksektir. Özellikle de üst düzey yönetici maaşları oldukça iyi bir rakama sahiptir. Ev ve araba kiralarının da çok yüksek fiyatlara sahip olmaması yaşam şartlarını iyileştiren olaylardan bir tanesidir. 

Yani kısaca özetlemek gerekirse Amerika'da çalışmak istiyorsanız çok uzun saatlerde ve izin almadan çalışmayı kabul etmeniz gerekiyor...

Bu ülkede bahşiş vermek bir kural!

Bu ülkede bahşiş vermek bir kural!

Amerika'da işletmelere bahşiş vermek bir kuraldır. Ne kadar bahşiş vereceğiniz tamamen size kalmıştır ancak bahşiş vermemek büyük bir saygısızlık olarak kabul edilir. 

Bu durum yalnızca restoranlar için geçerli değildir. Bahşiş uygulaması kuaförler, berberler, terziler, taksiler ve daha birçok hizmet sektörü için geçerlidir.

Rafta farklı kasada farklı fiyatlar...

Rafta farklı kasada farklı fiyatlar...

Ülkemizde uygulansa birçok probleme neden olacak bu sistem biraz garip. Amerika'da ürünlerin etiketinde satış vergileri yazmaz. Kasada ödeme kısmına geçtiğiniz zaman ise satış vergisinin dahil olduğu fiyatlar ile karşılaşırsınız. Örneğin satın almak istediğiniz ürün 4 dolar ise kasada karşılaşacağınız fiyat 5 dolara yakın olacaktır. 

Bunun sebebi ise Amerika'nın eyaletlerden oluşmasıdır. Her eyaletin kendi vergi oranına sahip olması bu ödeme sisteminin ortaya çıkmasına neden olmuştur.

Evlerde çamaşır makinesi yok.

Evlerde çamaşır makinesi yok.

Amerika'daki evlerin birçoğunda çamaşır makinesi yoktur. Çamaşırların yıkanması için binaların en alt katında ya da mahallelerde çamaşırhaneler bulunur. Çamaşır yıkamak isteyen kişiler bu alanları kullanarak çamaşırlarını yıkarlar. Çamaşır yıkama işlemi ise belirli bir ücret karşılığında gerçekleşir. 

Bu durumdan da anlayabileceğimiz gibi Amerika'da çamaşır yıkamak bir iştir. İnsanlar bu gereksinimlerini halledebilmek için vakit ve belirli bir ücret ayırmalıdırlar.

Arabalara göre tasarlanan şehirler ülkesi Amerika

Arabalara göre tasarlanan şehirler ülkesi Amerika

Amerika'da şehirlerin arabalara göre tasarlanmış olması bir yerden bir yere ulaşımı oldukça zor hale getirir. Özellikle de araba sahibi olmayan kişiler için Amerika'da seyahat etmek oldukça zordur. 

Belirli yerler dışında toplu taşıma gelişmiş durumda değildir. Aynı zamanda birçok yerleşim yerinde ticari işletmeler ve marketler yürüme mesafesinde değildir.

Fırın tepsisi kullanımı yaygın değil.

Fırın tepsisi kullanımı yaygın değil.

Bizim ülkemizin ev hanımlarının en sevdiği mutfak eşyalarından biri olan fırın tepsileri ve borcamlar Amerika'da kullanılmıyor. Bunun sebebi ise Amerika halkının fırın yemeklerini alüminyum folyodan üretilen tek kullanımlık tabaklar ile pişiriyor olmaları.

Bu alışkanlık Amerika için her ne kadar normal olsa da Amerika'ya yerleşmek isteyen ev hanımlarımızın alışmakta zorluk çekeceğini söylemek yanlış olmaz...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
27
8
5
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın