Görüş Bildir
Haberler
Herkes Tarafından Tanınmalarına Rağmen Kimseye Duyurmadan Yaptıkları İyiliklerle Kalbimizi Kazanan 15 Ünlü İsim

etiket Herkes Tarafından Tanınmalarına Rağmen Kimseye Duyurmadan Yaptıkları İyiliklerle Kalbimizi Kazanan 15 Ünlü İsim

Ön yargıları bir kez daha yıktılar!

Kaynak: https://www.alux.com/celebrities-who-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Benedict Cumberbatch:

1. Benedict Cumberbatch:

Cinsiyet ve ırk eşitsizlik sektör için yeni bir kavram değil ancak en azından bu konuda sadece konuşmakla kalmayıp gerçekten bir adım atmaya karar vermiş biri var. Doctor Strange ve Sherlock'taki rolleriyle ünlü Benedict Cumberbatch, kadın meslektaşının eşit ücret almayacağı projelerde çalışmayı reddederek tepkisini göstermiştir.

2. Keanu Reeves:

2. Keanu Reeves:

Keanu Reeves, sanal dünyadaki en sevilen insanlar arasında yer alıyor ve bunun bir nedeni olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Kendisi, kanser hastanelerini finanse ediyor ve hasta çocukların tedavisine gizlice yardım yardımda bulunuyor. Ona göre aklındaki son şey para ve sık sık maaşının bir kısmını bağışlıyor.

3. Megan Fox:

3. Megan Fox:

Megan Fox, toplumun kendileri için kararlaştırdığı cinsiyet rollerine çocukların uymaması gerektiğine inanıyor. Oğlunun pembe giymesine ve hatta okula giderken elbise giymesine izin veriyor. Bu konuda bazı bakışların farklı olduğunu kabul etse de çocuklarını daha öz güvenli kılmaya çalıştığı için umursamıyor.

4. Ricky Gervais:

4. Ricky Gervais:

Hayvanların iyiliği ve sağlığı için çalışmalar sürdüren Ricky Gervais, tüm servetini hayvansever kurumlara bırakacağını da açıkladı. Ayrıca Hollywood'un ikiyüzlülüğü ve eşitsizliğine karşı kendi esprili tarzıyla seslenme şansını asla kaçırmıyor.

5. Nicki Minaj:

5. Nicki Minaj:

Müziğini ve tarzını herkesin bildiği Nicki Minaj'ın hayırsever kurumlara yaptığı çalışmalar pek fazla bilinmiyor. Nicki, Hindistan'da bir köyü yeniden inşa etmek için yıllardır para bağışlıyor. Şimdiye kadar; güvenli olmayan içme suyu sorunuyla mücadele etmek için kuyular inşa etti, bir bilgisayar merkezi açtı ve eğitim erişimini kolaylaştırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kesha:

6. Kesha:

Biseksüel şarkıcı, LGBTQ topluluğu için üzerine düşeni yapıyor. Müzik videolarında sık sık farklı cinsel yönelimlere sahip karakterleri canlandırıyor ve toplulukta evlenmeye karar veren kişiler için elinden geleni yapıyor.

7. Ashton Kutcher:

7. Ashton Kutcher:

Ashton Kutcher, insan ticaretini sona erdirmek için aktif olarak çalışıyor ve şimdiden binlerce insanı kurtardı diyebiliriz. Eski eşi Demi Moore ile birlikte kurduğu Thorn isimli kuruluş; hükumetin kölelik ve kaçakçılık sorununa son vermesine yardımcı olmak için Google, Yahoo, Microsoft ve Facebook'un teknolojisini ve kaynaklarını kullanıyor.

8. Dolly Parton:

8. Dolly Parton:

Dolly Parton, okuryazarlığı arttırmak için çocuklara kitap gönderiyor. Şu anda dünya genelinde 850 bin çocuğa yardım ettiği biliniyor.

9. Shakira:

9. Shakira:
www.instagram.com

Pies Descalzos Vakfı'nın kurucusu olan Shakira; vakfı kurarken Güney Afrika, Haiti ve Kolombiya'daki herkes için eğitimi mümkün kılmayı amaçladı ve bu konuda hiçbir şekilde kar amacı gütmedi. Kendisi aynı zamanda UNICEF İyi Niyet Elçisi olarak seçildi.

10. Nicole Kidman:

10. Nicole Kidman:
www.instagram.com

Dünyanın en tanınmış ünlülerinden biri olan Kidman’ın net değeri yaklaşık 130 milyon dolar ancak o da servetinin bir kısmını yardım için kullanan ünlüler arasında yer alıyor. Nicole Kidman, dünyanın dört bir yanından çok sayıda yardıma muhtaç çocuk için yardımda bulundu ve aynı zamanda UNICEF İyi Niyet Elçisi olarak biliniyor. 2004 yılında da Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Vatandaşı ödülünü aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Jackie Chan:

11. Jackie Chan:
www.instagram.com

Jackie Chan, lüks yaşam tarzı yerine mütevazı hayatı tercih ediyor ve servetinin bir kısmını bağışlıyor. Bugün en önemli ünlü hayırseverlerden biri olan Jackie Chan'in oyunculuk mesleğinin yanında restoran zincirleri, kafeleri, giyim mağazası, film yapım şirketi, spor salonları gibi ekstra gelirleri var. Bu işlerden kazandığı paranın bir kısmını dünya çapında çeşitli hayır kurumlarına bağışlıyor. Jackie Chan, hayatını kaybettiğinde mal varlığının yarısının hayır kurumlarına gideceğini de açıkladı.

12. Angelina Jolie:

12. Angelina Jolie:

Angelina Jolie, dünya çapında çocuklar için çeşitli eğitim ve tıbbi tesisler kurdu. İnsani yardım çalışmalarına eski eşi Brad Pitt de dahil olmuştu.

13. Charlize Theron:

13. Charlize Theron:
www.instagram.com

Charlize Theron, 2007 yılında Afrika'daki gençlerin AIDS'ten korunmasına yardımcı olmak amacıyla kar amacı gütmeyen Afrika Sosyal Yardım Projesi'ni kurdu. Bir yıl sonra da Birleşmiş Milletler Barış Elçisi seçildi.

14. Beyonce:

14. Beyonce:
www.instagram.com

Feminist duruşuyla bilinen Beyonce, bugüne kadar birçok kadının kendine olan güvenini kazanmasında büyük rol oynadı ve şarkılarında da her zaman kadın-erkek eşitliğini vurguluyor. Aynı zamanda yine birçok şarkısında ırkçılığa yönelik şarkı sözleriyle dikkat çekiyor.

15. Leonardo DiCaprio:

15. Leonardo DiCaprio:

220 milyon dolarlık toplam servetiyle her fırsatta yardım etmeye çalışan Leonardo DiCaprio, çevreci olmasıyla biliniyor ve hatta bu konuda Birleşmiş Milletler temsilciliğini yapıyor.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
216
81
27
15
13
8
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hermione Granger

megan fox'un kendi öz çocuklarını yetiştirme tarzı bizi ilgilendiren bi yardım iyilik şekli değil. bu listede yer alması saçma. ünlüler nasıl annelik yapıyor... Devamını Gör

damaged_cute

Bu listede Rihanna'nın olması gerekiyordu. Kendisi ciddi anlamda bağışlar, vakıflar konusunda çok cömert.

Dogan

Bağış yapmak vergi ödemekten kolay. Vergiden bağışla kaçıyorlar.

Abdullah

Bağış yapınca vergiden muaf OLMUYORLAR Yani kötü bir şey mi yapiyorlar? ABD ye vergi verip silah üretimine mi gitse daha mı iyi olacak o paralar? Bir şey... Devamını Gör