Görüş Bildir
Haberler
Her Yapımda Harikalar Yaratan Adam Driver'ın Mutlaka İzlemeniz Gereken Filmleri

Her Yapımda Harikalar Yaratan Adam Driver'ın Mutlaka İzlemeniz Gereken Filmleri

Beyza
26.11.2023 - 16:01

Karizmatik görünümü ve başarılı oyunculuğu ile dikkat çeken Adam Driver'ın mutlaka izlemeniz gereken en iyi filmlerini sizler için derledik. Şimdiden keyifli seyirler efendim 🎬

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Adam Driver in 65 (2023)

20. Adam Driver in 65 (2023)

IMDb: 5,4

Özet: 65, 65 milyon yıl önceki dünyada kızı ile hayatta kalabilmek için destansı bir maceraya atılan Mills’in hikayesini konu ediyor. Pilot Mills, küçük kızı Koa ile uzay gemisindeyken korkunç bir kaza meydana gelir. Bilinmeyen bir gezegene iniş yapmak zorunda kalan Mills, çok geçmeden aslında 65 milyon önceki önceki dünyaya iniş yaptığını fark eder. Hayattaki tek insanlar olan Mills ve kızı Koa, içine düştükleri durumdan kurtulabilmek için, tarih öncesinde yaşayan tehlikeli yaratıklarla dolu bu topraklarda savaşmak zorunda kalır.

Yönetmen: Scott Beck, Bryan Woods

Oyuncular: Adam Driver, Ariana Greenblatt, Chloe Coleman

19. The Dead Don't Die (2019)

19. The Dead Don't Die (2019)

IMDb: 5,5

Özet: “The Dead Don't Die”, aniden patlak veren bir zombi salgınını konu alıyor. Kasabanın yerel polisleri (Adam Driver ve Bill Murray) salgından etkilenmeye başlayan vatandaşları korumak için aksiyona atılmak zorunda kalıyor.

Yönetmen: Jim Jarmusch

Oyuncular: Bill Murray, Adam Driver, Tilda Swinton

18. White Noise (2022)

18. White Noise (2022)

IMDb: 5,7

Özet: Jack Gladney, liberal bir sanat okulunda, Hitler hakkında dersler veren bir profesördür. Jack, eşi Babette, dört çocuğu ve ölüm korkusuyla birlikte yaşar. Bir gün havadan gelen toksik yağış, simsiyah ve kimyasallarla dolu bir bulutun aşağı inmesine neden olur. Bu durum onların artık ölümle yüzleşmesine neden olur.

Yönetmen: Noah Baumbach

Oyuncular: Adam Driver, Greta Gerwig, Don Cheadle

17. Annette (2021)

17. Annette (2021)

IMDb: 6,3

Özet: Annette, dünyaca ünlü bir soprano ve onun stand-up komedyeni olan eşinin hikayesini konu ediyor. Henry, sert bir mizah anlayışına sahip bir stand-up komedyenidir. Ann ise dünyaca ünlü bir soprano. Tutku dolu olan çiftin hayatı, çocukları Annette'in doğumuyla alt üst olur. Annette, kimsenin hayal edemeyeceği bir kadere sahiptir ve bu durum Henry ve Ann'in hayatlarının değişmesine neden olur.

Yönetmen: Leos Carax

Oyuncular: Adam Driver, Marion Cotillard, Simon Helberg

16. The Man Who Killed Don Quixote (2018)

16. The Man Who Killed Don Quixote (2018)

IMDb: 6,3

Özet: Don Kişot olduğuna ikna olmuş olan yaşlı ve sanrılı bir adam, reklamcılık müdürü Toby'nin, güvenilir refakatçisi Sancho Panza olduğuna inanır. İkili, modern 21. yüzyıl Londra'sı ve büyülü 17. yüzyıl La Mancha'sı arasında zamanda gidip gelişlerle dolu tuhaf bir yolculuğa çıkar. Yavaş yavaş, tıpkı ünlü roman karakteri gibi, Toby de sanrılı dünyaya kapılır ve hayalleri gerçeklerden ayıramaz duruma gelir. Hikaye, Toby'nin Don Kişot'un rolünü üstlenmesiyle fantazmagorik ve duygusal bir boyut yakalar.

Yönetmen: Terry Gilliam

Oyuncular: Adam Driver, Jonathan Pryce, Stellan Skarsgård

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Hungry Hearts (2014)

15. Hungry Hearts (2014)

IMDb: 6,4

Özet: Jude ve Mina, New York City'deki bir restoranda şans eseri karşılaşıp ilk görüşte birbirlerine aşık olan bir çifttir. İlişkilerinin bundan sonraki aşamaları da fazlasıyla hızlı bir şekilde gerçekleşir. Çok kısa bir süre içerisinde evlenen çift heyecanla ilk bebeklerinin doğumunu beklemeye koyulur. Mina hamileliğinin ilk aşamalarında bir medyuma gider ve medyum bebeğinin paranormal güçlere sahip özel bir çocuk olacağını söyler. Duyduklarının etkisinden kurtulamayan Mina, bebeğinin doğumuyla iyiden iyiye tuhaflaşmaya başlar. Çocuğu yetiştirme yöntemleri konusunda anlaşamayan çifti zorlu günler beklemektedir.

Yönetmen: Saverio Costanzo

Oyuncular: Adam Driver, Alba Rohrwacher, Roberta Maxwell

14. J. Edgar (2011)

14. J. Edgar (2011)

IMDb: 6,5

Özet: Amerika bugün FBI ile gurur duyuyorsa bunda hiç şüphesiz ki J. Edgar Hoover'ın on yıllarca kendisini mesleğine ve büroya adamış olmasının etkisi var. 20.yy.'ın en tartışmalı, en esrarengiz ve en güçlü portrelerinden biri olan J. Edgar'ın gerçek hayat hikayesinden uyarlanan filmde ünlü FBI başkanının gençliğinden başlayarak Amerikan Adalet Bakanlığı'ndaki yükselişine ve neredeyse 50 yıl boyunca Federal Büro üzerindeki etkisine beyazperdeye taşınıyor.

Yönetmen: Clint Eastwood

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Naomi Watts, Armie Hammer

13. House of Gucci (2021)

13. House of Gucci (2021)

IMDb: 6,6

Özet: Gucci, Maurizio Gucci cinayetinin perde arkasında yaşananları konu ediyor. Moda evi Gucci'nin kurucusu Guccio Gucci’nin torunu olan Maurizio Gucci’nin hayatına odaklanılan filmde, 1995 yılında öldürülen Maurizio Gucci’nin cinayetine ve sonrasında yaşananlara odaklanıyor.

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino

12. Ferrari (2023)

12. Ferrari (2023)

IMDb: 6,7

Özet: Lüks spor otomobil şirketi Ferrari'nin kurucusu Enzo Ferrari'nin hikayesinin anlatıldığı Ferrari filmi, 1957'de Ferrari'nin Mille Miglia yarışına katıldığı dönemi merkezine alıyor. 1957 yılında Enzo Ferrari, eşi Laura ile birlikte sıfırdan inşa ettikleri şirketin iflasla karşı karşıyadır. Bir yandan kariyerindeki bu sorunla uğraşırken bir yandan da fırtınalı bir evlilik, bir oğullarının yası ve diğerinin tanınmasıyla mücadele eder. Hayatının bu zorlu sürecinde Enzo Ferrari, kayıplarını karşılamayı umarak sonunda ikonik yarış Mille Miglia'ya katılmaya karar verir.

Yönetmen: Michael Mann

Oyuncular: Adam Driver, Shailene Woodley, Sarah Gadon

11. What If (2013)

11. What If (2013)

IMDb: 6,8

Özet: Film, 5 senedir sevgilisi Ben ile yaşayan Chantry ile ilişkiler konusunda şansı hiç bir zaman yaver gitmemiş olan Wallace'ın arkadaşlık ilişkisinin zaman içerisinde yaşadığı değişimi konu alıyor. Wallace'ın, en yakını olan ev arkadaşı Allan da dahil olmak üzere, çevresindeki herkes aşktan yana şanslıdır. Bir tek o aşkla ilgili planlarını bilmediği bir tarihe dek ertelemiştir. Ancak bu esnada Chantry ile yolları kesişir ve kısa zamanda çok iyi anlaşan bir ikiliye dönüşürler. Bu uyum, ilişkinin arkadaşlıktan öte bir yere gidebileceğinin sinyallerini verse de bu kararı almak kolay olmayacaktır.

Yönetmen: Michael Dowse

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Zoe Kazan, Megan Park

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Star Wars: The Last Jedi (2017)

10. Star Wars: The Last Jedi (2017)

IMDb: 6,9

Özet: Star Wars efsanesinin ikinci bölümünde de Finn, Poe ve Luke Skywalker ile destansı yolculuğuna devam ediyor.

Yönetmen: Rian Johnson

Oyuncular: Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac

9. Tracks (2013)

9. Tracks (2013)

IMDb: 7,1

Özet: 1977 yılında Robyn Davidson adında genç bir kadın, Batı Avusturalya’da  Brisbane'den çölün ortasındaki Alice Springs'e gitmek ister. 24 yaşında bir genç kadın olan Robyn Davidson, bu yolu yürüyerek katetmeyi ailesine ve arkadaşlarına rağmen gerçekleştirmeye kararlıdır. Öncelikle yolculuğu için gerekli ekipmanı ve yiyeceği ayarlaması gerekmektedir. Bir köpek ve dört deveyle çıkacağı 2700 km'lik yolculuk için her şeyini tamamlaması 2 yılı bulur. Vahşi hayvanlar ve susuzluk gibi faktörleri de barındıran bu uzun yürüyüşüne ona National Geographic fotoğrafçısı Rick Smolan da eşlik edecektir. Büyük yolculuktan hemen önce tanışan ikilinin uzun bir yolu, doğayla ve birbirleriyle ilgili de keşfedecek pek çok şeyi vardır. 

Yönetmen: John Curran

Oyuncular: Mia Wasikowska, Adam Driver, Rainer Bock

8. Silence (2016)

8. Silence (2016)

IMDb: 7,2

Özet: Film, 17. yüzyılda yaşayan iki rahibin karşılaştıkları şiddet ve baskıyı konu alıyor. Onyedinci yüzyılda Hristiyanlığı tanıtmak ve kayıp olan akıl hocaları Ferreira'yı bulmak için yola çıkan iki Cizvit papaz, Rodrigues ve Garrpe, Japonya'ya geldiklerinde şiddet ve zulümle karşı karşıya kalırlar. Katolikliğin yasadışı olduğu ve varlıklarının yasak olduğu bir dönemde Japonya'ya gelen ikilinin inancı ciddi bir teste tabi tutulacaktır...

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson

7. The Report (2019)

7. The Report (2019)

IMDb: 7,2

Özet: ABD'nin büyük bir yıkımla karşı karşıya kaldığı 11 Eylül saldırılarını odağına alan The Report, farklı sorgulama taktikleri uygulayan CIA ajanlarının olayın ardındaki kişiyi bulmaya çalışmasını konu ediniyor. İdealist bir araştırmacı olan Daniel J. Jones, patronu Senatör Dianne Feinstein tarafından CIA'in ilgilendiği bir konuyu araştırması üzerine görevlendirilir. Araştırması gereken konu, CIA'in 9 Eylül olaylarından sonra sorgulamak üzere tutukladığı kişilerden oluşuyordur. Jones'un bu süreçte doğruların peşinden koşması ve CIA'in yok etmeye çalıştığı kanıtları ortaya çıkarması gerekmektedir. Amerikan halkından saklanan gerçeklere ulaştığında ise şok edici olaylarla karşı karşıya kalacaktır.

Yönetmen: Scott Z. Burns

Oyuncular: Adam Driver, Annette Bening, Jon Hamm

6. Paterson (2016)

6. Paterson (2016)

IMDb: 7,3

Özet: Paterson gün içerisinde basit rutini olan bir adamdır. Her gün şöforlük yaptığı otobüsüyle şehri turlar, akşam köpeğini gezdirdikten sonra bara gider, sevgilisi Laura ile sıradan ama huzurlu bir hayat sürdürür. Ve tüm bu süreçte basit ama etkileyici şiirler yazar. Laura ise evle sınırlandırdığı hayatına renk katmak için her gün farklı uğraşlar arayan, hafif çılgın bir kadındır. Paterson ve Laura farklı karakterlerine rağmen birlikte bir hayat sürdürmeyi başarırlar...

Yönetmen: Jim Jarmusch

Oyuncular: Adam Driver, Golshifteh Farahani, Rizwan Manji

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Frances Ha (2012)

5. Frances Ha (2012)

IMDb: 7,4

Özet: Bir dans topluluğunda çıraklık yapan 27 yaşındaki Frances, pek de parlak bir kariyere sahip olmayan bir dansçıdır. Tam anlamıyla istikrarlı bir işe sahip olmayan Frances'in tek hayali çalıştığı bu şirketin daimi çalışanı olabilmektir. Öte yandan kendi jenerasyonundakiler gibi birçok farklı işe atılmakta ancak hiçbirinde tam anlamıyla başarılı olamamaktadır. Frances'i tam anlamıyla anlayan tek kişi ise aynı daireyi paylaştığı Sophie'dir. Ne var ki Sophie'nin hayallerindeki şehre taşınacak olması ilişkilerini sarsacak; Frances'in 'gerçek hayat ve sorumluluklar' gerçeğiyle tanışmasına neden olacaktır.

Yönetmen: Noah Baumbach

Oyuncular: Greta Gerwig, Mickey Sumner, Michael Esper

4. The Last Duel (2021)

4. The Last Duel (2021)

IMDb: 7,4

Özet: Norman (Normandiya'da yaşayan Frenk ve İskandinav kökenli halk) şövalyesi Jean de Carrouges ve Norman beyi Jacques le Gris eskiden çok yakın arkadaşlardır. Carrouges savaşa gider ve döndüğünde hiçbir şey eskisi gibi değildir. Le Gris, Carrouges'in karısına tecavüz etmek suçundan yargılanıyordur. Ancak kimse Margerite'e inanmaz. Bunun üzerine asker, karara itiraz etmek üzere Fransa kralına kadar gider. Hakim açısından ise Le Gris avantajlı konumdadır. Mahkemenin yeni kararına göre iki adam düello yapacak ve bu düellonun sonucunca biri ölecektir. Hayatta kalan kişi Tanrı'nın isteğini yerine getirmiş olacak ve eğer ki Le Gris hayatta kalırsa da aklanacaktır. Ayrıca eğer ki Carrouges kaybederse karısı ceza olarak bir kazığa bağlanarak yakılacaktır.

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer

3. BlacKkKlansman (2018)

3. BlacKkKlansman (2018)

IMDb: 7,5

Özet: Ron Stallworth, Colorado'da yaşayan Afro-Amerikan bir polis memurudur. Ortağı Flip Zimmerman ile birlikte çalışmaktadır. İkili Ku Klux Klan'ı durdurmak için mücadele vermektedir. Ron, örgütün şehri ele geçrime girişimlerini engellemek için gizlice örgütün içine sızmaya çalışır. Grupla iletişime geçen ve aşırı ırkçı biri gibi davranan Ron sonunda amacına ulaşır. Grubun toplantılarına katılmaya başlayan Ron, Klan’ın büyük kurucusu ile yakın ilişki kurar. Genç adam Ku Klux Klan'ına başarıyla sızmakla kalmayıp, yerel bölümün de başına geçer. Bu sırada Stallworth’un kimliğine geçen ortağı Zimmerman, ölümcül bir komployla ilgili bilgilere ulaşır. Peki Afro-Amerikan bir polis memuru, beyaz üstünlüğünü savunan bir örgütün içinde kimliğini gizli tutmayı nasıl başaracaktır?

Yönetmen: Spike Lee

Oyuncular: John David Washington, Adam Driver, Topher Grace

2. Star Wars: The Force Awakens (2015)

2. Star Wars: The Force Awakens (2015)

IMDb: 7,8

Özet: Star Wars: Güç Uyanıyor (Yıldız Savaşları 7) filminde bu seriye yeni katılan Rey ve Finn karakterlerinin çevresinde şekillenen, Karanlık Taraf olan İlk Düzen'den (First Order) kaçarak hayatta kalma ve droid BB-8'e verilen gizli görevi yerine getirme öyküsü, Güç'ün yeni sahibine seslenmesiyle de farklı bir boyut kazanıyor.  

Yönetmen: J.J. Abrams

Oyuncular: Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver

1. Marriage Story (2019)

1. Marriage Story (2019)

IMDb: 7,9

Özet: Bir yönetmen olan Charlie ve oyuncu olan eşi Nicole, evliliklerinde sona gelen bir çiftir. Boşanmaya karar veren çift, bu süreci kolayca sona erdirmeyi düşünse de işler pek de düşündükleri gibi gitmez. Çocuklarının velayeti işin içine girince, süreç beklediklerinden daha karmaşık bir hal alr. Çiftin bu sırada hayalarına farklı şehirlerde yön vermeye çalışması, işlerin iyice kızışmasına neden olur. Carlie projelerini sürdürmek için New York'ta kalmak isterken, Nicole ise kadrosuna katıldığı televizyon dizisi için Los Angeles'ta yaşamayı planlar. Uzun zaman boyunca içlerinde gömülü kalmış kızgınlıklar da bu giderek agresifleşen boşanma sürecinde ortaya çıkmaya başlar.

Yönetmen: Noah Baumbach

Oyuncular: Adam Driver, Scarlett Johansson, Laura Dern

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın