Görüş Bildir
Haberler
Her Şeyinizi Ortaya Koyduktan Sonra Biten İlişkinizin Zorlu Döneminden Kurtulmanız İçin 25 Tavsiye

Her Şeyinizi Ortaya Koyduktan Sonra Biten İlişkinizin Zorlu Döneminden Kurtulmanız İçin 25 Tavsiye

Bir Sezen şarkısı patlatsanız da olur.

Kaynak: https://list25.com/25-survival-techni...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sosyal medya hesaplarınızdan engelleyin:

Özellikle sosyal medyada aktif olan eski sevgiliniz varsa onu hatırlatacak hiçbir şeye denk gelmemek, fotoğraflarını beğenmemek veya iletişim kurmamak için engellemeniz gerekir. Başta kolay olacağını söylemiyoruz fakat buna değdiğini göreceksiniz.

2. Kick boksa başlayın:

2. Kick boksa başlayın:

Böylelikle hapse girmeden sinirinizi atabileceğiniz bir etkinlik bulmuş olursunuz. İlla ki kick boks olması da gerekmiyor tabii ki. Yogayla birlikte rahatlayan biriyseniz yogaya da başlayabilirsiniz.

3. Nefret mektubu yazın:

3. Nefret mektubu yazın:

Mektubu yazarken eski sevgilinize söyleyemediklerinizi özgürce yazın direkt olarak isim vermemek için başka isimler de kullanabilirsiniz kısacası istediğinizi yapın fakat mektubu göndermeme şartıyla...Bunu söylememizin tek nedeni sizi birazcık da olsa rahatlatmaya çalışmak.

4. Arkadaşlarınla dışarı çıkın:

4. Arkadaşlarınla dışarı çıkın:

Sevgilinize odaklandığınızda arkadaşlarınızı aksatmış olabilirsiniz. Kulağınıza garip gelebilir fakat gerçek arkadaşlarınız sizi orada bekliyor. Biraz da onlarla zaman geçirin...

5. Hüngür hüngür ağlayın:

5. Hüngür hüngür ağlayın:

İçinize ata ata patlamamak için ağlayarak kendinizi rahatlatabilirsiniz. Fakat bunun tabii ki sıklıkla olup size zarar vermesine izin vermeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Profesyonel destek alın:

Başınıza gelenleri atlatma süresi kişiden kişiye göre değişebilir. Eğer çok uzun süredir atlatamadığınız bir çıkmazın içindeyseniz profesyonel destek almaktan çekinmeyin.

7. Eski sevgilinizle küfürlü konuşmayın:

7. Eski sevgilinizle küfürlü konuşmayın:

Sinirlendiğinizden dolayı içinizde bazı kötü şeyler birikebilir fakat bunu eski sevgilinize yansıtmanız, hem o kişiyi ne kadar umursadığınızı gösterir hem de sizi daha negatif bir duruma sokar.

8. Arkadaş kalmaya çalışmayın:

8. Arkadaş kalmaya çalışmayın:

Bu konudaki tecrübelerimizden yola çıkarak çoğunuzun da bildiği bir şey söyleyeceğiz arkadaşlar: Ex'ten next olmaz ve ex'ten arkadaş da olmaz!

9. Herhangi bir kursa katılın:

9. Herhangi bir kursa katılın:

Ne olduğu fark etmeksizin; yeni dil öğrenme, dans veya koroya katılma gibi yeni etkinliklere katılın.

10. Spora başlayın:

Egzersiz yapmanın sadece fiziksel olarak değil zihinsel olarak da insana iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlandı. Bunun sebebi de egzersiz yaparken salgılanan mutluluk hormonunun size iyi gelmesi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gülmeyi unutmayın:

Gülmenin en iyi ilaç olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu yüzden arama motoruna yazacağınız komik videolar başlığı sizi güldürmek için yeterli olabilir. Ağlamak yerine gülmek daha iyi gelecektir diye düşünüyoruz.

12. Kendinizi harap etmeyin:

12. Kendinizi harap etmeyin:

Bir ilişkide geriye dönüp ne ara böyle olduk diye düşünmeniz çok normal...Fakat, geçmişe odaklanarak geleceği düşünemezsiniz. Bu yüzden de bunların bir tecrübe olduğunu kabul edip ileriye bakmanız gerekir.

13. İmaj değişikliğine gidin:

Yeni aldığınız kıyafetlerin veya saç kesiminin insanın modunu yükselttiği bir gerçek arkadaşlar...

14. Yaşadığınız alanı temizleyin:

Evinizdeki gereksiz eşyalardan kurtulun ve eski fotoğrafları atın. Ayrıca evinizi iyice havalandırın ve derin bir nefes alın. Sonrasında bulunduğunuz yeri temizleyin, duşa girin ve ardından bir Türk kahvesi patlatın...Etkisini siz de göreceksiniz.

15. Kendinizi meşgul edin:

Bunun kolay olacağını söylemiyoruz fakat başka şeylerle meşgul olmanız eski sevgilinizi düşünmeniz açısından iyi gelecektir. Siz meşgul oldukça zihninizde yer alma ihtimali de gittikçe azalacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Uyumaya özen gösterin:

16. Uyumaya özen gösterin:

Beyniniz sizi eleştirmeye çalışacak ve hatanız olan tüm noktaları söyleyecektir. İşte tam olarak bu zamanda ona susmasını söylemeniz ve biraz uyumanız gerekir.

17. Nevresim takımınızı değiştirin:

Eski sevgilinizle ayrılmadan önce birlikte yaşıyorsanız evden ayrıldıktan sonra mutlaka nevresim takımını değiştirin. Böylece hem her gördüğünüzde aklınıza o kişi gelmez hem de kokusuyla kendinizi kötü hissetmezsiniz.

18. Müzik dinleyin:

18. Müzik dinleyin:

Depresif  ya da modunuzu yükselten şarkılar fark etmeksizin müzik her şekilde ruhunuza iyi gelecektir. O yüzden kulaklığınızı takın ve başka bir dünyaya açılın.

19. Minik dostlarımızla daha fazla iletişim kurun:

Hayvanların ne kadar muazzam olduğunu hepimiz biliyoruz. Onların karşılıksız sevgileri karşısında sakinleşmeme imkanımız yok. Bu yüzden mevcut bir hayvanınız varsa ona iyice odaklanın ya da bir tane evcil hayvan sahiplenin.

20. Günlük tutun:

20. Günlük tutun:

Her gün nasıl hissettiğinizi yazın. Bir günlük tutarak ayrılık sonrası hissettiklerinizi aktarabilirsiniz. Hatta belki de bu günlerden ve bulunduğunuz yerden kaçarak nerede olmak istediğinizi de yazabilirsiniz. Belki de bir şair olursunuz kim bilir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Bir şeyler kırın:

Aslında hatırlarsanız buna benzer bir maddemiz vardı. Kick boks yapmak gibi bir şeyler kırmak da stresinizi azaltacak aktiviteler arasında yer alıyor. Sizden tek isteğimiz kendinize ve çevrenize zarar vermemeniz.

22. Meditasyon yapın:

22. Meditasyon yapın:

İlk aşamada, sessiz bir şekilde oturmak sizlere zor gelebilir fakat meditasyon yapmanın mental olarak rahatlatacağını bilmelisiniz. Meditasyon derken illa gözlerinizi kapatıp sessizce oturmanızı söylemiyoruz. İlham aldığınız kişilerin alıntılarını okumak da sizin için meditasyon olabilir.

23. Bazı şeyleri ağırdan alın:

23. Bazı şeyleri ağırdan alın:

Ayrılık sonrası duygularınızı tam olarak bir kenarı bırakmadan başka bir ilişkiye başlamanızı önermiyoruz. Böyle yaparak hem karşı tarafı hem de kendinizi kandırmış olursunuz.

24. Fakat başka insanları tanımaktan da çekinmeyin:

24. Fakat başka insanları tanımaktan da çekinmeyin:

Bir önceki maddede bahsettiğimiz uzun ilişkiye giriş meselesinin flörtleşme aşamasını kapsamadığını bildirmek istiyoruz. Flörtleşmek için kendinizi hazır hissettiğiniz an adım atabilirsiniz. En azından farklı insanlarla da iletişim kurmaya ve tanışmaya çalışın.

25. Kabullenin:

Ayrılığın da hayatın bir parçası olduğunu idrak ederek kendinizi daha fazla yıpratmamak için durumu kabullenin. Belki o kişi sizin için doğru değildi...Paul Auster'ın da dediği gibi; bazen doğru insanla yanlış zamanda ya da yanlış zamanda doğru insanla karşılaşabilirsiniz. Bu da hayatın cilvesi değil mi zaten?

Siz ayrılıkla nasıl baş ediyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
96
28
10
5
4
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmet Turan

Edemiyoruz iyi günler.

Özge Yücel

ben baş edemiyorum

Jesus Cry

Sadece ilişki konusu değil, tüm kötü olayları ders olarak görebilirseniz, her şeyi atlatabilirsiniz.