Görüş Bildir
Haberler
Her Akşama Bir Film: Nisan Ayı Boyunca TRT 2 Ekranlarından İzleyebileceğiniz Birbirinden Güzel Filmler

Her Akşama Bir Film: Nisan Ayı Boyunca TRT 2 Ekranlarından İzleyebileceğiniz Birbirinden Güzel Filmler

01.04.2022 - 21:44

Birbirinden güzel filmler TRT 2 ekranlarında izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Her akşam ayrı bir filmin ekrana geleceği nisan ayında bakalım bizi neler bekliyormuş? Filmler her gün 22.00'de yayımlanacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1 Nisan "Bread and Roses" (Ekmek ve Güller)

1 Nisan "Bread and Roses" (Ekmek ve Güller)

IMDb: 7.0

Özet: Los Angeles’daki bir ofiste hizmetli olarak kendisine iş bulan Maya, çalışma şartlarından dehşete düşer. Sam ile iş birliği yaparak patrona karşı girişilen büyük mücadeleye katılır. 

Oyuncular: Pilar Padilla, Adrien Brody, Elpidia Carrillo

Yönetmen: Ken Loach

2 Nisan "Deux jours, une nuit" (İki Gün ve Bir Gece)

2 Nisan "Deux jours, une nuit" (İki Gün ve Bir Gece)

IMDb: 7.3

Özet: Sandra çalıştığı küçük şirkette işten çıkarılmak üzeredir. Çünkü patronuna göre ya o işten çıkarılmalı ya da şirket çalışanları ekstra maaş bonuslarından vazgeçmelidir. İlk oylamada arkadaşları maaş bonuslarını seçse de, Sandra onları ikinci oylamaya ikna eder. Önündeki hafta sonu onları kendinden yana oy kullanmaya ikna etmesi gerekmektedir.

Oyuncular: Marion Cotillard, Fabrizio Rongione, Catherine Salée

Yönetmen: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne

3 Nisan "Wyatt Earp"

3 Nisan "Wyatt Earp"

IMDb: 6.7

Özet: Wyatt Earp yaşadığı Lowa'da savaşa katılmak istese de yaşı küçük olduğundan kabul edilmez. Bunun ardından hukuk okumaya karar veren Earp, Urilla ile evlenir. Ancak onun bir hastalık sonucu hayatını kaybetmesiyle kendini bir türlü toparlayamayıp silahı ile birlikte Batı'nın şiddet dolu kasabalarına yola koyulur.

Oyuncular: Kevin Costner, Dennis Quaid, Gene Hackman

Yönetmen: Lawrence Kasdan

4 Nisan "The Old Man and the Sea" (İhtiyar Adam ve Deniz)

4 Nisan "The Old Man and the Sea" (İhtiyar Adam ve Deniz)

IMDb: 6.9

Özet: Babası gibi yıllardan beri balıkçılık yapan Santiago 84 gündür balık yakalayamamaktadır. Bu durum balıkçılar arasında onun uğursuz olduğu düşüncesinin yayılmasına sebep olmaktadır. Onu tek destekleyen, inanan ve ihtiyaçlarını karşılaması için yardım eden kişi, Santiago'nun balık tutmayı öğrettiği küçük Manola'dır. Santiago bahtsızlığının denize açılacağı 85. gün kırılacağını düşünür.

Oyuncular: Spencer Tracy, Felipe Pazos, Harry Bellaver

Yönetmen: John Sturges, Fred Zinnemann

5 Nisan "Rumba"

5 Nisan "Rumba"

IMDb: 6.8

Özet: Fiona ve Dom huzurlu bir taşra kasabasında öğretmenlik yapan, birbirlerine ve Latin dansına hayran olan iki öğretmendir. Ancak hayatları bir gecede değişir.

Oyuncular: Dominique Abel, Fiona Gordon, Philippe Martz

Yönetmen: Dominique Abel, Fiona Gordon, Bruno Romy

İçeriğin Devamı Aşağıda

6 Nisan "120"

6 Nisan "120"

IMDb: 7.3

Özet: Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı ordusunun cephanesi tükenir ve kara kışa esir olan Van'ın halkından yardım istenir. Ancak yardım edebilecek tüm erkekler savaştadır. Van'daki çocuklar bir şey yapmak isterler ve bunun üzerine okul müdürü cephanenin Sarıkamış'a nakledilmesini önerir. Yaşları 12 ile 17 arasında değişen 120 çocuk gönüllü olarak yardım için yola koyulur.

Oyuncular: Özge Özberk, Cansel Elçin, Burak Sergen

Yönetmen: Özhan Eren, Murat Saraçoğlu

7 Nisan "Bandar Band" (Hayal Bandosu)

7 Nisan "Bandar Band" (Hayal Bandosu)

IMDb: 6.3

Özet: Üç kişiden oluşan İranlı müzik grubu bir müzik yarışmasına katılmaya karar verir. Yola koyuldukları sırada yaşanan sel felaketi işlerin karmaşıklaşması ve zorlaşmasına sebep olur.

Oyuncular: Reza Koolaghani, Pegah Ahangarani, Mahdieh Mousavi

Yönetmen: Manijeh Hekmat

8 Nisan "Diarios de motocicleta" (Motosiklet Günlüğü)

8 Nisan "Diarios de motocicleta" (Motosiklet Günlüğü)

IMDb: 7.8

Özet: 50'li yılların başlarında Ernesto ve Alberto adındaki iki genç motosikletleri ile yedi ay sürecek bir Latin Amerika turuna çıkarlar. Ancak motosikletlerinin arızalanmasıyla otostop çekmeye başlarlar ve bu durum onlara kıtada yaşanan adaletsizlikler, yolsuzluklar ve yaşanan acıları gösterecektir. Tüm bu gördükleri sadece bu iki genç adamı değil, pek çok ulusun kaderini değiştirecektir.

Oyuncular: Gael García Bernal, Rodrigo de la Serna, Mía Maestro

Yönetmen: Walter Salles

9 Nisan "Mon oncle d'Amerique" (Amerikalı Amcam)

9 Nisan "Mon oncle d'Amerique" (Amerikalı Amcam)

IMDb: 7.6

Özet: Prof. Henri Laborit davranış bilimlerindeki teorisine göre insanlar ve farelerin sosyal olarak aynı davranışları gösterdiklerini söylemektedir. Ödül ve ceza kavramları iki taraf için de aynı şekilde işlemektedir. Tüm bu çalışmalar sürerken birbirinden habersiz üç kişinin yaşamları kesişir ve bu çalışma için hayatları önemli veriler sunmaktadır. Üçünün hayatı tahmin edilemeyecek şekilde birbirine karışır.

Oyuncular: Gérard Depardieu, Nicole Garcia, Roger Pierre

Yönetmen: Alain Resnais

10 Nisan "Collateral Beauty" (Gizli Güzellik)

10 Nisan "Collateral Beauty" (Gizli Güzellik)

IMDb: 6.8

Özet: Manhattanlı bir reklam yöneticisi olan Howard'ın güzel hayatı büyük bir trajedi ile değişir. Bu olay sonunda kendini her şeyden soyutlayıp en yakın arkadaşlarıyla bile görüşmeyi keser. Howard bu içine sıkıştığı yalnızlıkta içini dökebilmek için aşka, zamana ve ölüme mektuplar yazar. Günün birinde bu mektuplara karşılıklar almaya başlayınca hayatın ne kadar kompleks olduğunu anlar.

Oyuncular:  Will Smith, Edward Norton, Kate Winslet

Yönetmen: David Frankel

İçeriğin Devamı Aşağıda

11 Nisan "The Chaplin Revue" (Şarlo Revüsü)

11 Nisan "The Chaplin Revue" (Şarlo Revüsü)

IMDb: 7.8

Özet: Üç sessiz kısa komediden oluşan Şarlo Revüsü, Köpek Hayatı”, Şarlo Kaçak” ve “Shoulder Arms” filmlerinin derleme filmidir.

Oyuncular: Charles Chaplin, Edna Purviance, Albert Austin

Yönetmen: Charles Chaplin

12 Nisan "The Search" (Arayış)

12 Nisan "The Search" (Arayış)

IMDb: 6.8

Özet: İkinci Çeçen Savaşı sırasında gözleri önünde anne ve babası öldürülen ve ablasını kaybeden Hadji, köydeki insanlarla birlikte yollara düşer. Küçük çocuk kendini şehir merkezinde bulduğunda, Avrupa Birliği'nin Heyet Başkanı olan Carol ile tanışır ve Carol onu koruma altına alır. Bu sırada Hadji'nin ablası da kendi imkanlarıyla kardeşini aramaktadır.

Oyuncular: Bérénice Bejo, Annette Bening, Maksim Emelyanov

Yönetmen: Michel Hazanavicius

13 Nisan "Güvercin"

13 Nisan "Güvercin"

IMDb: 6.5

Özet: Yusuf kendi halinde yaşayan biridir ve en büyük tutkusu babasından yadigar kalan güvercinleridir. Yusuf'un güvercinleriyle olan özel bağı ailesi tarafından hoş karşılanmaz. Ailesinin yaptığı baskılardan sıkılan Yusuf hayatın gerçekleriyle yüzleşir.

Oyuncular: Kemal Burak Alper, Ruhi Sarı, Demet Genç

Yönetmen: Banu Sıvacı

14 Nisan "Bunuel en el laberinto de las tortugas" (Bunuel Kaplumbağaların Labirentinde)

14 Nisan "Bunuel en el laberinto de las tortugas" (Bunuel Kaplumbağaların Labirentinde)

IMDb: 7.1

Özet: İlk filmini çekmesinin ardından iş bulamayan Luis Bunuel, beş parasız kalarak kariyerinin son bulduğunu düşünür. Ancak tam da bu sırada piyangoyu kazanan yakın arkadaşı sayesinde Bunuel'in de şansı döner.

Seslendiriciler: Jorge Usón, Fernando Ramos, Luis Enrique de Tomás

Yönetmen: Salvador Simó

15 Nisan "Museo" (Müze)

15 Nisan "Museo" (Müze)

IMDb: 6.8

Özet: Juan ve Benjamin, yıllardır okudukları veterinerlik okulunu bitiremediklerinden hala ailelerine bağımlı yaşarlar. Bir Noel akşamı hayatlarını artık tek başlarına geçirmek amacıyla Meksika’nın ünlü antropoloji müzesini yağmalamaya karar verirler. Planları kusursuz olarak işlese de sonunda giriştikleri işin asıl önemini anlarlar.

Oyuncular: Gael García Bernal, Simon Russell Beale, Lynn Gilmartin

Yönetmen: Alonso Ruizpalacios

İçeriğin Devamı Aşağıda

16 Nisan "Marie Curie"

16 Nisan "Marie Curie"

IMDb: 5.6

Özet: Marie Curie 1893'de tıpkı kendisi gibi bilim insanı olan Pierre Curie ile tanışıp evlenir ve çiftin iki kız çocukları olur. 1903'te ikili radyumu keşfederek Nobel ödülü birlikte kazanır ve bilim dünyasını baştan aşağı değiştirirler. Pierre'in ölümünün ardından Marie bilimsel araştırmalarına devam ederken, bir müddet sonra bir diğer ünlü bilim insanı Paul Langevin ile ilişkisi olması sansasyonel yaratır. Ancak Marie'nin bilime olan bağlılığı ve dünyayı değiştiren araştırmaları son bulmaz.

Oyuncular: Karolina Gruszka, Arieh Worthalter, Charles Berling

Yönetmen: Marie Noëlle

17 Nisan "Interstellar" (Yıldızlararası)

17 Nisan "Interstellar" (Yıldızlararası)

IMDb: 8.7

Özet: Geniş mısır tarlalarında çiftçilik yaparak geçinen Cooper'ın amacı iki çocuğuna güvenli bir hayat yaşatmaktır. Geçmişinde bıraktığı bilim insanı kariyerini özleyen Cooper'a gelen bir teklifle Cooper ailesi ve hatta bütün insanlığın güvenliği için bir karar almak zorunda kalır.

Oyuncular: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain

Yönetmen: Christopher Nolan

18 Nisan "Przypadek" (Kör Talih)

18 Nisan "Przypadek" (Kör Talih)

IMDb: 7.8

Özet: Film, Varşova'ya giden trenin arkasından koşan Witek'in, bu koşusunun üç farklı şekilde sonuçlanması ile hayatının geri kalan kısmının nasıl gelişeceğiyle ilgili varsayımlar üzerine kurulu. Olasılıklardan ikisinde birbirine zıt iki siyasi görüşü desteklerken, diğer bir sonuçta apolitik bir doktor olur.

Oyuncular: Boguslaw Linda, Tadeusz Lomnicki, Zbigniew Zapasiewicz

Yönetmen: Krzysztof Kieslowski

19 Nisan "Cinema Nimkat" (Sinema Tezgahı)

19 Nisan "Cinema Nimkat" (Sinema Tezgahı)

IMDb: 7.4

Özet:  Yasadışı video kasetleri kiralayan film aşığı Nasi tutuklandıktan sonra hapishanede klasik film koleksiyonuna sahip hazine odasının adresini söyleyen bir seslendirme sanatçısıyla tanışır. Bunun üzerine hükümet sansürlerini aşmanın benzersiz yolunu bulan Nasi zamanla gerçek hayattaki ilişkileri göz ardı ettiğini fark eder.

Oyuncular: Ali Omrani, Mahtab Nasirpour, Mohammad Amir Naji

Yönetmen: Mohammad Rahmanian

20 Nisan "Bütün Saadetler Mümkündür"

20 Nisan "Bütün Saadetler Mümkündür"

IMDb: 5.7

Özet: Ali okuduğu küçük şehirden ayrılıp Erasmus ile yurtdışına gitmeyi hedefleyen bir mühendislik öğrencisidir. Kendisini tanımaya çalışmasının yanında hayata dair soruları olan bir insandır ve sakin bir hayatı vardır. Ancak hayatı, bir türkü barda solistlik yapan Gülce ile tanışması sonucu değişir.

Oyuncular: Kemal Uçar, Arif Erkin Güzelbeyoğlu, Nilay Erdönmez

Yönetmen: Selman Kılıçaslan

İçeriğin Devamı Aşağıda

21 Nisan "Koncentrisi se, baba" (Odaklan Babaanne)

21 Nisan "Koncentrisi se, baba" (Odaklan Babaanne)

IMDb: 7.5

Özet: Yıllar sonra ölüm döşeğindeki annelerinin etrafında birleşen Eski Yugoslavya çevresinde yaşayan bir ailenin üyeleri kadının bırakacağı miras üzerine tartışmaya başlar.

Oyuncular: Mira Banjac, Jasna Zalica, Alma Prica

Yönetmen: Pjer Zalica

22 Nisan "Nema-ye Nazdik" (Yakın Plan)

22 Nisan "Nema-ye Nazdik" (Yakın Plan)

IMDb: 8.2

Özet: Bir yönetmenin hayranlarından olan Ali, onun filmleştirdiği bir eseri yolculuk sırasında okurken, başka bir yolcunun ilgisi ile tanışır. Aynı yönetmenin hayranı olan kadın Ali ile sohbet etmek ister. Ali, kendini yönetmen olarak tanıtır. Amacı, zengin ve tanınmış bir ailenin kızı olan bu kadından yararlanarak kendi filmini yapmaktır. Ancak gerçekler bir şekilde ortaya çıkar.

Oyuncular: Hossain Sabzian, Mohsen Makhmalbaf, Abolfazl Ahankhah

Yönetmen: Abbas Kiarostami

23 Nisan "Gagarine"

23 Nisan "Gagarine"

IMDb: 6.8

Özet: 16 yaşındaki Youri, kozmonot olmanın hayalini kurarken, yaşadığı yerin yıkılma tehdidi ile karşı karşıya kalır. Arkadaşları ile birlikte şehri kurtarmak için harekete geçer.

Oyuncular: Alseni Bathily, Lyna Khoudri, Jamil McCraven

Yönetmen: Fanny Liatard, Jérémy Trouilh

24 Nisan "Sleepless in Seattle" (Sevginin Bağladıkları)

24 Nisan "Sleepless in Seattle" (Sevginin Bağladıkları)

IMDb: 6.8

Özet: Karısı Maggie öldükten sonra oğlu ile birlikte Seattle’a taşınır. Aradan geçen 18 yıla rağmen onu hala özlemektedir. Oğlu onun acı çeken hallerinden kurtulması için artık yeni birinin hayatına girmesi gerektiğini düşünmektedir. Bir Noel arifesinde oğlunun etkisiyle Sam bir radyo yayınına bağlanarak yaşadıklarını anlatır ve pek çok kadın ondan çok etkilenir. Onlardan biri de Annie'dir ve Annie Sam'e bir mektup yazar. Bu mektubu bulan Sam'in oğlu ikilinin tanışması gerektiğini düşünse de, onlar zaten çoktan tanışmıştır.

Oyuncular: Tom Hanks, Meg Ryan, Ross Malinger

Yönetmen: Nora Ephron

25 Nisan "Proces de Jeanne d'Arc" (Jeanne D'arc'ın Yargılanması)

25 Nisan "Proces de Jeanne d'Arc" (Jeanne D'arc'ın Yargılanması)

IMDb: 7.5

Özet: 14. yüzyılın sonlarında yaşayan Fransız köylü kızı Jeanne d'Arc, İngilizlere karşı bir isyana elebaşılık ettikten sonra başarısız olur ve yakalanır. Mahkemece sorgulanıp gaddarca davranılan kız inancından caydığını bildirse de cadı diye kazığa bağlanıp yakılmaya mahkum edilir.

Oyuncular: Florence Delay, Jean-Claude Fourneau, Roger Honorat

Yönetmen: Robert Bresson

İçeriğin Devamı Aşağıda

26 Nisan "Heradid" (Kasaba)

26 Nisan "Heradid" (Kasaba)

IMDb: 6.5

Özet: Inga büyük şirketlere baş kaldıran asi ve yalnız bir çiftçidir. Diğer çiftçileri de kendisiyle birlikte hareket etmeleri için ikna etmeye çalışsa da güçlü bir direnişle karşı karşıya kalır. Bundan sonra yapması gereken şey, zekası ve yetenekleri aracılığıyla içinde bulunduğu durumdan kurtulmaktır.

Oyuncular: Arndís Hrönn Egilsdóttir, Sveinn Ólafur Gunnarsson, Þorsteinn Bachmann

Yönetmen: Grímur Hákonarson

27 Nisan "Miraciyye Saklı Miras"

27 Nisan "Miraciyye Saklı Miras"

IMDb: 6.5

Özet: Filmde Raci’nin çocukluk, gençlik ve orta yaş dönemleri ile dört ayrı hikayede Mirâciyye’nin peşine düşme serüvenini konu edilir. 

Oyuncular: Mustafa Başkan, Mehmed Safiyuddin Erhan, Sercan Gülbahar

Yönetmen: Murat Pay

28 Nisan "It Must Be Heaven" (Burası Cennet Olmalı)

28 Nisan "It Must Be Heaven" (Burası Cennet Olmalı)
img.culturebase.org

IMDb: 7.0

Özet: Kendisine Filistin'den başka bir vatan bulmak isteyen Elia Suleiman, Filistin’den başlayıp, New York, Doha ve Paris’e seyahat etse de, gittiği her yerde bir şeyin ona memleketini anımsattığını fark eder. Bu seyahatte polis ve ırkçılık peşini bırakmaz.

Oyuncular: Elia Suleiman, Tarik Kopty, Kareem Ghneim

Yönetmen: Elia Suleiman

29 Nisan "Professione: Reporter" (Yolcu)

29 Nisan "Professione: Reporter" (Yolcu)

IMDb: 7.5

Özet: Bir Kuzey Afrika ülkesine gerillalarla röportaj yapmaya giden David Locke'un hayatı artık eskisi gibi olmayacaktır. Otelde tanıştığı bir arkadaşının ölmesi sonucu onun kimliğini alan David, yeni kimliği ile yeni bir hayata başlar.

Oyuncular: Jack Nicholson, Maria Schneider, Jenny Runacre

Yönetmen: Michelangelo Antonioni

30 Nisan "The Last of the Mohicans" (Son Mohikan)

30 Nisan "The Last of the Mohicans" (Son Mohikan)

IMDb: 7.7

Özet: 18. yüzyılda Fransızlar ve İngilizler, Kuzey Amerika'yı ele geçirmek için savaşırlar. Kızılderililer ve yerleşimciler de bu savaşın tam ortasında kalmışlardır. Yerleşimcilerden Cora ve kızkardeşi Alice’i başlarına gelen bir beladan Şahingöz adlı bir kızılderili kurtarır. Ama o aslında bir yerleşimcidir.

Oyuncular: Daniel Day-Lewis, Madeleine Stowe, Russell Means

Yönetmen: Michael Mann

İçeriğin Devamı Aşağıda

👇

👇

Bu içerikler de ilginizi çekebilir; 🎬

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın