Görüş Bildir
Haberler
Kendinizi Paralel Evrende Gibi Hissedeceğiniz Tarihi Tersine Çeviren Alternatif Yapımlar

Kendinizi Paralel Evrende Gibi Hissedeceğiniz Tarihi Tersine Çeviren Alternatif Yapımlar

Entel Feridun
31.03.2022 - 07:30 Son Güncelleme: 31.03.2022 - 11:26

Dünya tarihinde önemli olaylar farklı şekilde sonuçlansaydı şimdi hayat nasıl olurdu, hiç düşündünüz mü? Mesela Almanlar 2. Dünya Savaşını kazansaydı ya da uzaya hiç ayak basılmasaydı... 

İşte tüm bu bilinen tarihi tersine çevirerek kendinizi adeta bir paralel evrenin içinde gibi hissedeceğiniz dizi ve filmler var. Alışılageldik tarihi senaryolara ilginç alternatif hikayeler izleyeceğiniz bu yapımları çok seveceksiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Red Dawn (2012)

13. Red Dawn (2012)

IMDb: 5.3

Özet: Kuzey Kore’nin Amerika’yı işgal ettiği alternatif bir tarihi dönem ele alınmaktadır. İşgal sırasında Kuzey Koreli gençler ülkelerini korumak için üstün bir mücadele verirler.

Oyuncular: Chris Hemsworth, Isabel Lucas, Josh HutchersonYönetmen: Dan Bradley

12. Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)

12. Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)

IMDb: 5.9

Özet: Amerika Birleşik Devletleri'nin 16. Başkanı Abraham Lincoln'ün siyasi hayatında vampirlerle mücadele ettiğini hayal edin. İşte bu film tam da böyle bir film. Propaganda yapacağı yıllarda vampirleri def etmeye çalışan bir başkan ve vampirlerden kaçan ABD halkının mücadelesi anlatılmaktadır.

Oyuncular: Benjamin Walker, Rufus Sewell, Dominic CooperYönetmen: Timur Bekmambetov

11. Les Aventures Extraordinaires d'Adele Blanc-Sec (2010)

11. Les Aventures Extraordinaires d'Adele Blanc-Sec (2010)

IMDb: 6.3

Özet: Karakterimiz Adele'in kardeşi umutsuz bir hastalıkla birlikte felç geçirir. Herkes vazgeçmişken Adele onun için savaşmaya başlar. Kardeşinin rahatsızlığı için en iyi doktorları bulması ve tedavi ettirmesi gerekmektedir. Sonunda ünlü Mısır firavunu Ramses'in doktoruna ulaşmayı başarır. Bu sırada ölüleri diriltmek ile ilgili bir dizi araştırması olan profesörün ilgisini çeker. Bu garip bilim insanı Adele'in peşini bırakmayacaktır.

Oyuncular: Louise Bourgoin, Mathieu Amalric, Gilles Lellouche

Yönetmen: Luc Besson

10. The Invention of Lying (2009)

10. The Invention of Lying (2009)

IMDb: 6.4

Özet: Yalansız bir dünya ne kadar güzel olurdu değil mi? Bu hikaye daha önce izlediklerinizden oldukça farklı... Mark, yalan nedir bilinmeyen bir dünyada yalan söyleyebildiğini keşfeden ana karakterimizdir. Özel hayatı bir anda tersine dönecektir.

Oyuncular: Ricky Gervais, Jennifer Garner, Jonah Hill

Yönetmen: Ricky Gervais

9. Fatherland (1994)

9. Fatherland (1994)

IMDb: 6.4

Özet: Robert Harris'in aynı adlı kitabından sinemaya uyarlanmıştır. Filmde Hitler büyük bir mücadele ile II. Dünya Savaşı'nı kazanacaktır. Sonunda tarih 1964 yılını gösterir ve Başkan Kennedy barış anlaşması imzalamak için yollara düşer Ancak işler bir anda değişir. Bir gazeteci tarafından açığa çıkarılacak gerçekler olayların seyrini değiştirecektir.

Oyuncular: Rutger Hauer, Miranda Richardson, Peter Vaughan

Yönetmen: Christopher Menaul

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Look Who's Back (2015)

8. Look Who's Back (2015)

IMDb: 7.0

Özet: Adolf Hitler'in günümüz çağında yeniden var olduğunu bir düşünün, bu oldukça ilgi çekici olabilirdi. Gerçek hayatta olmasa da bu filmde Hitler geri dönüyor. Hitler 21. yüzyılda ortaya çıkıyor ve Almanlar hakkında ilginç ön görülerde bulunuyor.

Oyuncular: Oliver Masucci, Thomas M. Köppl, Marc-Marvin Israel

Yönetmen: David Wnendt

7. Once Upon a Time... In Hollywood (2019)

7. Once Upon a Time... In Hollywood (2019)

IMDb: 7.6

Özet: Başarılı bir oyuncu olan Rick Dalton kariyer basamaklarını hızla çıkmaktadır. Artık dizi oyunculuğu yerine sinemaya kaymak isteyen başarılı oyuncuya yalnızca menajeri destek vermektedir. Hayalleri için yaşayan ünlü oyuncuya kim yardımcı olacak dersiniz? Bir gün evinin yanına ünlü bir yönetmen taşınır ve hayatı değişir.

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie

Yönetmen: Quentin Tarantino

6. Watchmen (2009)

6. Watchmen (2009)

IMDb: 7.7

Özet: Alan Moore'un aynı adlı çizgi romanından uyarlanmıştır. Çizgi roman o dönem ödül almıştır. Filmde 1985 yılında Nükleer savaşa girmeye hazırlanan ABD hükümeti kazanmak için ilginç bir yol izler. Ordusunu ya da askerini güçlendirmeyecektir bir süper kahraman ordusu kuracaktır. Tarihte başarılı olmak için süper kahramanlardan destek alan ABD hükümeti sizce zafer kazanabilecek mi?

Oyuncular: Jackie Earle Haley , Patrick Wilson , Malin Åkerman

Yönetmen: Zack Snyder

5. Back to the Future Part II (1989)

5. Back to the Future Part II (1989)

IMDb: 7.9

Özet: Üç filmden oluşan muhteşem bir bilim kurgu serisinin 2'inci filmi ile karşı karşıyayız. Bu filmde karakterlerimiz gelecek senelerde değişecek hayat koşullarını yaşamaktadırlar. Alternatif bir 2015 yılını anlatan filmde teknolojinin dönüşümü ele alınmaktadır. Film, tahminlerin tutması nedeniyle birçok izleyici tarafından takdir görmüştür.

Oyuncular: Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson

Yönetmen: Robert Zemeckis

4. District 9 (2009)

4. District 9 (2009)

IMDb: 7.9

Özet: Bir grup uzaylı yollarını kaybeder ve Dünya'ya gelir. Uzayda hayat var mı, diye araştıran insanoğlunun kaderini tersine çeviren bu yapımda işler uzaylılar lehine işler. Uzaylıların artık gezegenden ayrılmaları mümkün değildir. Amerika'da geçen hikayeye göre ABD hükümeti uzaylılara 9. Bölgede yaşama izni verir. Sizce insanlar buna nasıl tepki vereceklerdir?

Oyuncular: Sharlto Copley, David James, Jason Cope

Yönetmen: Neill Blomkamp

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Jojo Rabbit (2019)

3. Jojo Rabbit (2019)

IMDb: 7.9

Özet: Filmde Almanya'da Hitler döneminin etkisinde kalmış minik bir çocuğun hayal dünyası anlatılmaktadır. Küçük Jojo'nun hayali bir arkadaşı vardır ve o Hitler'dir. Hayranlık duyduğu bu adamı oldukça seven minik Jojo'nun hayatı bir gün tersine döner. Bir sabah aniden annesinin evde Yahudi bir kızı sakladığını fark eder.

Oyuncular: Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Scarlett Johansson

Yönetmen: Taika Waititi

2. Groundhog Day (1993)

2. Groundhog Day (1993)

IMDb: 8.1

Özet: Karakterimiz Phil, bir sabah dünün aynısını yaşadığını fark eder. Aslında o, her sabah bir önceki günün aynısını yaşıyordur. Ne yaparsa yapsın bu durum değişmez. Zamanın içinde sıkışır ve hep aynı günü yaşamaya devam eder.

Oyuncular: Bill Murray, Andie MacDowell, Chris Elliott

Yönetmen: Harold Ramis

1. Inglourious Basterds (2009)

1. Inglourious Basterds (2009)

IMDb: 8.3

Özet: 2. Dünya Savaşı sırasında yaşanan olayların alternatif bir hikayesi anlatılmaktadır. Alman işgalinde olan Fransa'da geçen olayları anlatan filmde her şey bilindiğinden daha da zordur. Bu zor dönemde ailesinin katledilerek ölümüne şahit olan Shosanna ve çevresindeki olaylar anlatılmaktadır.

Oyuncular: Brad Pitt, Diane Kruger, Eli Roth

Yönetmen: Quentin Tarantino

Bonus: The Man in the High Castle (TV Dizisi 2015–2019)

Bonus: The Man in the High Castle (TV Dizisi 2015–2019)

IMDb: 8.0

Özet: Ben uzun soluklu alternatif tarihi anlatan hikayeler istiyorum, diyenleriniz varsa bu dizi tam size göre! The Man in the High Castle dizisi, 2015-2019 yılları arasında izleyicinin heyecanla yeni bölümünü beklediği sürükleyici senaryoya sahip yapımlar arasında gösterilmektedir. 

Alternatif bir tarihte geçen filmde, Almanlar ikinci dünya savaşı sırasında bir anda hedef değiştirir. Hiroshima ve Nagasaki'ye atılan atom bombaları Washington'a atılacaktır. İlginç bir tarihi serüveni konu edinen nadir yapımlardan olan bu diziyi mutlaka izlemelisiniz!

Oyuncular: Alexa Davalos, Luke Kleintank, Rufus Sewell

Yapımcı: Frank Spotnitz

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
4
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mete Tunga

Filmlerim çoğunda Hitler var.

feyk

cunku gunumuz dunyasinin duzeni buyuk oranda ikinci dunya savasiyla sekillendi. alternatif evren yaratmak icin onemli bir kilit nokta.

Hakan ULUSOY

Yalanın icadı tavsiye ederim 😂😂