Görüş Bildir
Haberler
Hemoroidin Dayanılmaz Ağrısını Geçirebilecek 14 İyileştirici Tavsiye

Hemoroidin Dayanılmaz Ağrısını Geçirebilecek 14 İyileştirici Tavsiye

Oturmayı, ayakta durmayı ve dayanılmaz acı çekmeyi zorunlu kılan bir zonklama ile yaşamak kolay değildir. Bu ağrı ve acı tüm gününüzü etkileyebilir sizi hayattan soğutabilir. Doktorunuz tarafından hemoroid teşhisi koyulduysa ona danışarak evde uygulayabileceğiniz hemeroidi geçirebilecek bazı yöntemler var.

Kaynak: 1, 2

Hemoroid neden oluşur?

Hemoroid neden oluşur?

Ikınmaya ya da hamilelik gibi damarlar üzerindeki basıncın artışıyla ortaya çıkabilir. Genel olarak vücudun alt bölümünde damarlar üzerine basınç olan her şey hemeroide yol açabilir. 

Bunun yanında;

  • Uzun süre tuvalette oturma

  • Kabızlık ya da ishal

  • Aşırı kilo

  • Yaş 

  • Hamilelik

  • Tuvalet esnasında ıkınma

Hemeroidin belirtileri nelerdir?

Hemeroidin belirtileri nelerdir?
  • Kaşınma

  • Rahatsızlık hissi

  • Kanama

  • Tuvalet yaparken ağrı

  • Tuvalet kağıdında ya da tuvalette kırmızı kan damlaları

  • Makatta dışa doğru çıkan şişlik

  • Otururken anal bölgede ağrı

1. Öncelikle doktora görünün.

Eğer geçmeyen güçlü belirtileriniz varsa endişelerinizi bir kenara bırakıp bir doktora görünün.

2. Oturma banyosu

2. Oturma banyosu

Kalçalarınızı kaplayan bir sıcak su havuzu ağrılarınızı dindirmeye yardımı olabilir. Bu oturma banyosunu günde 2 ya da 3 kere uygulayabilirsiniz.Bunun için klozet koltuğunuza uygun özel küvetler kullanabilirsiniz. Ayrıca, bir bağırsak hareketinin hemen ardından da 20 dakikalık bir oturma banyo önerilir. Daha sonra sert bir şekilde silmemeyi unutmayın. Bunun yerine, hemoroidleri tahriş etmemek için bölgeyi hafifçe kurulayın.

3. Gliserin ve epsom tuzlarını deneyin

3. Gliserin ve epsom tuzlarını deneyin
misswish.com

Bu yaygın olarak bulunan iki bileşen, ağrılı hemoroidlerle baş etme, iltihap ve yanma hissi ile mücadele etmenize yardımcı olabilir. Eşit miktarda gliserin ve Epsom tuzlarını karıştırın ve bir gazlı bez ile etkilenen bölgeye uygulayın. Acıyı hafifletmek için yaklaşık 15-20 dakika bekletin. Gerekirse bu işlemi her 4-6 saatte bir tekrarlayın. Bu karışımı oturma banyosuna da ekleyebilirsiniz.

4. Buz uygulaması etkili olabilir:

4. Buz uygulaması etkili olabilir:

Bir buz paketini etkilenen bölgeye birkaç dakika yerleştirmek şişlik ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir.

5. Pamuklu iç çamaşırı giyin

Pamuklu iç çamaşırı, nemin birikmesini ve hemoroidleri tahriş etmesini engelleyebilir. Ayrıca anal bölgenizde baskıyı hafifletmek için kolay hareket sağlayan gevşek giysiler giymelisiniz.

6. Vazelin

6. Vazelin

Vazelin, koruyucu bariyer oluşturarak hemoroidlerin yumuşamasına yardımcı olabilir. Daha fazla hasarı önlemek ve kaşıntıyı azaltmak için anal alanın üzerine uygulayın. Fakat uygulamadan önce doktora danışmanız önerilir.

7. Bir destek size yardımcı olabilir.

Hemoroit varsa, etkilenen bölgeye baskı uygulamaktan kaçınmak iyi bir fikirdir. Örneğin, bir süre oturmanız gerekiyorsa, bir minder ya da şişme bir halka üzerinde oturmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, ağır nesnelerin kaldırılmasından kaynaklanan gerilmelerden kaçınmak en iyisidir.

8. Klozette uzun süre oturmayın.

Tuvalete uzun süre oturmak kanın havuza girmesine ve damarları büyütmesine neden olabilir. İşinizi bitirir bitirmez tuvaletten kalkın. Tuvalette okuma veya telefonla ilgilenme gibi alışkanlıklarınız varsa bunlardan vazgeçme vakti geldi.

9. Oturuş şeklinizi değiştirin.

Tuvalete gittiğinizde ayaklarınızın altına bir yükseklik alarak oturmayı deneyin. Pozisyondaki bu değişiklik, dışkıyı rahat çıkarmanızı sağlayabilir.

10. Hissettiğiniz an yola çıkın.

Tuvaletinizin geldiğini hissettiğiniz an klozete doğru adım atmaya başlayın. Bir bağırsak hareketinin kesilmesi kabızlığı kötüleştirebilir ve hemoroidlerinizi artırabilir.

11. Temiz tutmak önemli.

Anal bölgenizi temiz tutmaya özen gösterin.

12. Lif + su + probiyotik

Bağırsak hareketleri sırasında gereksiz zorlama hemoroidleri şiddetlendirebilir. Doğru beslenme ve egzersiz kabızlığı engelleyebilir.

Sindirim problemlerini engellemek için şu içeriğimize göz atabilirsiniz:

13. Egzersiz yapmak da etkili bir durum.

Düzenli egzersiz yapmak kabızlığı önlemeye yardımcı olabilir. Haftada en az 2,5 saat orta şiddette fiziksel aktiviteye girmeniz önerilir. Fakat bunun için çok büyük zaman ayırmak zorunda değilsiniz. 10 dakikalık bir egzersiz bile faydalı olabilir.

14. Doktorunuzun önerdiği bitkisel çözümleri deneyebilirsiniz.

14. Doktorunuzun önerdiği bitkisel çözümleri deneyebilirsiniz.

Birçok bitkisel ilaç geleneksel olarak hemoroidleri tedavi etmek için kullanılmıştır. Ve bu bitkilerin kullanımına özgü bilimsel çalışmalar sınırlı olsa da, yaygın kullanımları bazı kişilerde etkili olabildiğini göstermiştir. Ancak bitkisel ilaçlara karşı alerjinizin olmadığından emin olmak için öncelikle bir test yaptırın.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
290
74
44
44
33
31
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mert Can

allah belanızı versin buz koydum şimdi yürüyemiyorum sizin yüzünüzden buz konulmazmıs salak sacma seyler yazmayın

jranne2

Siddetli hemoroid hastaligi olan biri olarak denemedigim hic bir yontem kalmadi en son at kestanesi mucizesiyle tanistim siddetle tavsiye ederim

JP CNcn Punk

Sürekli lifli beslen. Kabız olduğunda daflon kullan bir şeyin kalmaz. (Tecrübeli Basurlu :) )

lgkgkdk

Bu hastalığa yakalanmış biri olarak söylüyorum. Çok dikkat edin. Bu hastalık düşman başına.. O sabaha kadar bağıra bağıra ağladığım günler geldi aklıma. Iyyy... Devamını Gör