Görüş Bildir
Haberler
Hemen Hemen Herkesin Tanıdığı Bu İnsanların Aslında Gerçekte Hiç Var Olmadığını Öğrenince Çok Şaşıracaksınız!

Hemen Hemen Herkesin Tanıdığı Bu İnsanların Aslında Gerçekte Hiç Var Olmadığını Öğrenince Çok Şaşıracaksınız!

Penny
10.12.2019 - 07:15

En şaşırdığınız isim hangisi oldu?

Kaynak: https://brightside.me/wonder-curiosit...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Laozi

1. Laozi

Eski Çin filozofu Laozi'nin Taoizm'in kurucusu olduğuna inanılıyor, ancak Laozi'nin var olduğu gerçeği tartışmalı. Bazı bilim adamları birkaç yazarın bu ismi kullandığını düşünürken, diğerleri Laozi'nin Eski Çin'in bütün filozofları için ortak bir isim olduğunu düşünüyor.

2. Allegra Coleman

2. Allegra Coleman

Gazeteci Martha Sherrill, Allegra Coleman adında genç bir Hollywood yıldızı yarattı. 1996'da Allegra, Esquire'in kapağında yer aldı. Dergide yayınlanan makale, Allegra ve aktör David Schwimmer arasındaki ilişki hakkındaydı. Ayrıca yeni bir Woody Allen filminde oynayacağı ve Quentin Tarantino'nun yükselen yıldıza delice aşık olduğunu söyledi. Makalenin amacı, Hollywood’da işlerin nasıl yürüdüğünü göstermekti. Sonunda her şey gerçek oyuncu olan Ali Larter’in kariyeri için iyi bir destek oldu.

3. William Tell

3. William Tell

İsviçre'nin ulusal kahramanı ve ülkesinin bağımsızlığı için savaşan bir savaşçı olan William Tell, oğlunun kafasındaki bir elmaya tatar yayı ile bir ok atma hikayesi ile ünlüydü. Yüzyıllardır gerçek bir insan olduğuna inanılıyordu, fakat şimdi tarihçiler gerçek olup olmadığını tartışıyorlar. Büyük olasılıkla, bu sadece mitolojiden ve yerel efsanelerden gelen bir karakterdir.

4. Alan Smithee

4. Alan Smithee

Hollywood'da, eğer bir yönetmen isiminin jenerikte görünmesini istemiyorsa, Alan Smithee ismini kullanabiliyordu. Bu isim ilk olarak 'Death of a Gunfighter' filminde kullanıldı. 

Alan Smithee'nin kendi IMDb profili var. Bu isim 81 filmde yönetmen, 18 filmde senaryo yazarı, 9 filmde aktör, 8 filmde yapımcı ismi olarak kullanıldı. Amerikan Yönetmenler Birliği , 90'lı yılların sonunda “Yan Hollywood Yan! (An Alan Smithee Film: Burn Hollywood Burn)” filminin ardından ismin kullanmasını yasakladı.

5. Kral Arthur

5. Kral Arthur

Herkes muhtemelen Kral Arthur ve Yuvarlak Masa Şövalyeleri'nin hikayesini biliyordur. Birçok eser Arthur ve şövalyeleri hakkındaki hikayeleri anlatır. Çoğunlukla Kutsal Kase'yi ararlar ve kadınları kurtarırlar. Ancak tarihçiler hala Kral Arthur'un gerçek bir insan olduğundan şüpheliler. Bunun muhtemelen Orta Çağ'ın tüm cesur şövalyeleri için ortak bir isim olduğunu düşünüyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pierre Brassau

6. Pierre Brassau

1964 yılında gazeteci Åke Axelsson bir deney yapmaya karar verdi. Peter adında bir şempanze tarafından yapılan resimlerini aldı ve Pierre Brassau adlı bilinmeyen bir Fransız sanatçı tarafından yapıldığını söyledi. Gazeteci, tabloların birkaçını bir sergiye gönderdi. Eleştirmenler resimlerden çok bahsetti. Hatta bir koleksiyoncu, 'sanatçı'nın eserlerinden birini satın aldı.

Kısa süre sonra halk, resimlerin bir şempanze tarafından yapıldığını öğrendi. Ancak eleştirmenler, o gün, Brassau’nun resimlerinin sergideki en iyi resim olduğunu söylemeye devam etti.

7. Kozma Prutkov

7. Kozma Prutkov

19. yüzyılda, Rus soylularının tüm üyeleri, Kozma Prutkov'un hikayelerini okumayı durduramadılar. Mesele, Kozma Prutkov'un bir yazar grubunun gerçek isimlerini gizlemek için kullandığı kurgusal bir isim olmasıydı. Kozma'nın gerçek bir imajı olması için biyografisi, akrabaları, evi, işi ve hatta bir portresi vardı.

8. Hatsune Miku

8. Hatsune Miku

Japon şarkıcı Miku'nun tüm dünyada binlerce hayranı var. Konser veriyor, televizyonda sahne alıyor, reklam yapıyor ve Facebook sayfasında yaklaşık 2,5 milyon aboneye sahip. Fakat Miku, Vocaloid adlı bilgisayar yazılımı tarafından yaratılan bir karakter. Miku’nun sesi aslında Japon aktris Saki Fujita’nın sesi ve konserlerindeki de yalnızca canlı hologram.

9. Mulan

9. Mulan

Birçok insan 12 yıllık bir savaşta, yaşlı babası yerine savaşan Mulan'ın hikayesini biliyor. Venüs'teki bir kratere bu kızın ismi verildi ve FIFA Kadın Dünya Kupası, Mulan'ı sembol olarak seçti. Mulan'dan ilk olarak 6. yüzyılda Mulan'ın Ballad'ı adlı bir şiirinde bahsedilir. Fakat Hua Mulan'ın gerçek bir prototip olup olmadığı hala bir gizem.

10. John Henry

10. John Henry

Siyah işçi John Henry'nin öyküsü birçok şarkı, roman, çizgi film ve şehir efsanesine ilham kaynağı oldu. John bir yarışmada buharla çalışan kaya delme makinesini yendi ve makineden daha hızlı bir şekilde tünel yaptı. Ne yazık ki, bedeni bu işe dayanamadı ve yorgunluktan öldü. Tarihçiler hala John'un var olup olmadığını tartışıyorlar, çünkü onun gerçek olduğuna ya da böyle bir rekabetin yaşandığına dair hiçbir belge ya da başka kanıt yok.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ossian

11. Ossian

Savaşçı Ossian'ın şiirlerinin, yazar James Macpherson tarafından bulunduğu biliniyordu. Hepsinin 3. yüzyıla ait olduğu iddia ediliyordu. Fakat aslında, Macpherson, bazı İrlanda baladı parçalarını Milton ve Homer'ın eserleriyle birleştirdi. Ancak Ossian’ın eserleri, var olmadığı keşfedilse bile, dünyadaki birçok yazara ilham verdi.

Bu içerikler de ilginizinizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
24
14
7
6
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bluessy

Bizim var olduğumuzun kanıtı ne peki? Kafayı sıyırdığımı düşünebilirsiniz ama ne malum bi festival filminin karakteri olmadığımız ya da bir romanı dile getir... Devamını Gör

nostradamus

Hz. İsa?

Ümit Gül

Ve diğer Hz. olanlar?

hamsi-bogart

BİZ YAŞIYORUZ DA N'OLUYO