Görüş Bildir
Haberler
Hem Vücudunuzu Hem de Mental Sağlığınızı Güçlendirerek Zinde Olmanızı Sağlayan Yiyecekler

Hem Vücudunuzu Hem de Mental Sağlığınızı Güçlendirerek Zinde Olmanızı Sağlayan Yiyecekler

Effy
04.12.2021 - 06:45

Sağlıklı yiyeceklerin de vücudumuzda çikolata gibi mutluluk hormonu salgılayabileceğini biliyor muydunuz? 😋 Bizi mental olarak mutlu eden bu yiyeceklerin vücudumuza sağladığı sayısız faydası var. Peki, bu yiyecekler hangileri? Cevaplar aşağıda👇

1. Soya

1. Soya

İçerisinde amino asit bulunduran soya, kas ve kemiklerimiz için önemlidir. Ayrıca uykusuzluk hastalığı ve diğer farklı uyku rahatsızlıkları ile başa çıkmamıza yardımcı olur. Soya, ayrıca menopoz dönemindeki kadınlar için de faydalıdır. Ruh hali değişikliklerine ve yorgunluğa iyi gelir. Menopoz estrojen üretimini durdurur ancak kaynağından geri kazanmamız mümkün. Soya, estrojen üreterek daha iyi hissetmemiz sağlar.

2. Somon

2. Somon

Omega - 3 bakımından zengin olan somon balığı, sindirimi kolaydır. Beynimizdeki hücrelerin daha iyi çalışmasını sağlayan somon balığı, bize daha az mutsuz ve depresif hissettirir. Ayrıca hafızamızı da güçlendirir. Vücudumuz omega 3'ü maalesef kendi başına üretemiyor. O yüzden somon balığı ile takviye sağlamak önemli. Hem bizi mutlu ediyor hem de ihtiyacımız olan her şeyi sağlıyor! Daha ne olsun?

3. Sarımsak

3. Sarımsak

Sarımsağın beynimize sağladığı bir sürü yarar var. En önemlisi de hafızamızı güçlendirmesi. Sarımsağı çiğ yiyebilirsiniz ya da salatalarınıza katabilirsiniz. Ayrıca, sarımsağın mutluluk hormonu salgıladığını da ekleyelim. 😋

4. Bitter çikolata

4. Bitter çikolata

Bitter çikolata, normal sütlü çikolatadan oldukça farklı. Fark ise bitter çikolatanın yüksek kakao oranına sahip olması. Anlayacağınız, çikolata ne kadar koyuysa o kadar iyi! Bitter çikolata yediğinizde beyniniz endorfin salgılar. Bu sayede daha az stresli hisseder ve daha çok mutlu hissedersiniz. Kakao ayrıca beyne giden kan akışına iyi gelir.

5. Ceviz

5. Ceviz

Protein ve sağlıklı yağ deposu cevizler, enerjik hissetmemizi sağlar ve odaklanmamıza yardımcı olur. Ayrıca kan şekeri düzeyini de dengeler. İçinde Omega - 3 bulunduran cevizler ruh halimiz için de iyidir.

6. Adaçayı

6. Adaçayı

Adaçayı bir yiyecek değil, ancak ek olarak tüketebileceğiniz harika bir besin. Hafızayı güçlendiren, dikkati arttıran ve mantıklı düşünmenizi sağlayan antioksidanları içinde barındırır. Ayrıca, içerisindeki flavonoid beyin sağlığı için çok yararlı. Alzheimer gibi hastalıklar için de önem arz ediyor. Tüm bu faydalarının yanı sıra, depresyon ve anksiyeteye de iyi geliyor.

7. C vitamini

7. C vitamini

C vitaminin bağışıklık sistemimizi nasıl güçlendirdiğini bilmeyen yok, peki duygularımız üzerinde de etkisi olduğunu biliyor muydunuz? Eğer mental olarak sürekli bitkin ve yorgun hissediyorsanız, bunun sebebi yeterince C vitamini almıyor olmanızdan kaynaklı olabilir. Portakal, kivi, çilek ve lahana gibi sebze - meyvelerde C vitamini bolca bulunur. C vitamini depresyon, anksiyete ve daha birçok ciddi hastalık riskini azaltır.

8. Deniz yosunu

8. Deniz yosunu

Sushi sevenler için iyi haber var! Deniz yosunu yaygın olarak Asya'da ünlenmiş olsa da, beyne sağladığı yararlar ile biz de iyi biliyoruz. İçindeki magnezyum strese iyi gelir ve iyot da ruh hali için iyidir. Deniz yosunu ile yapılan çeşit çeşit yemek bulunsa da bizim buralarda en yaygını sushi diyebiliriz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
5
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın