Görüş Bildir
Haberler
HDP: "Yardım Aracına El Konuldu" Kaymakamlık: "Araç Kış Şartlarına Uygun Değildi"

HDP: "Yardım Aracına El Konuldu" Kaymakamlık: "Araç Kış Şartlarına Uygun Değildi"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı'nın Patnos belediyesi tarafından hazırlanan yardım aracına kaymakamlık tarafından el konulduğunu duyurdu. Patnos Kaymakamlığı ise 'Aracın trafik sigortası, araç muayenesi, araç plakası olmaması ve aracın uzun yol kış şartlarına elverişsizliği nedeniyle' toplanan yardımın AFAD ile ulaştırıldığını açıkladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kahramanmaraş'taki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremden 10 ilimiz etkilendi. Enkazdan kurtulanlar ve hayatta kalanlar için acil gıda ve destek mesajları bölgeden ulaşıyor.

Kahramanmaraş'taki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremden 10 ilimiz etkilendi. Enkazdan kurtulanlar ve hayatta kalanlar için acil gıda ve destek mesajları bölgeden ulaşıyor.

HDP Twitter'dan duyurdu

HDP, Ağrı Patnos Belediyesi tarafından hazırlanan yardımların yüklendiği araca kaymakamlık tarafından el konulduğu belirtildi.

Patnos Kaymakamlığı: "Elverişsizliği nedeniyle"

Patnos Kaymakamlığı: "Elverişsizliği nedeniyle"

Patnos Kaymakamı Yusuf Cankatar, belediyenin yardım aracına el konulması ile ilgili 'kendi araçlarının trafik sigortası, araç muayenesi, araç plakası olmaması ve aracın uzun yol kış şartlarına elverişsizliği nedeniyle' diye sosyal medyadan açıklama yaptı. Cankatar, Patnos Belediye Başkanı Emrah Kılıç ile birlikte aracın içindekilerinin kaymakamlık yardım toplama alanına götürüldüğünü de kaydetti.

Patnos Kaymakamlığı Twitter'dan basın açıklaması yaptı

Patnos Kaymakamlığı Twitter'dan basın açıklaması yaptı

BASIN AÇIKLAMASI 

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ilimizin Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve birçok ilimizin etkilendiği deprem sebebiyle yurt genelinde yardım kampanyası başlatılmıştır. Toplanan yardımların acil ihtiyaçlara cevap vermesi ve afet bölgelerine seri bir şekilde ulaştırılması amacıyla AFAD ülke genelinde yetkili kurum olarak belirlenmiştir. 

Bu kapsamda ilimizde yardım kampanyası Ağrı Valiliği AFAD il Müdürlüğümüz tarafından organize edilerek ilçe kaymakamlıkları öncülüğünde başlatılmıştır. Vatandaşlarımızın ilçemizde başlattığımız kampanyaya yoğun destekleri olmuştur. Ayrıca ilçemizde Patnos Belediyesinde de yardımlar toplanmış, toplanan bu yardımlar kendi araçlarının trafik sigortası, araç muayenesi, araç plakası olmaması ve aracın uzun yol kış şartlarına elverişsizliği nedeniyle kaymakamlık yardım toplama alanına Belediye Başkanı Emrah KILIÇ ve beraberindekilerin kendi rızası ile teslim edilmiştir. Bahse konu yardım malzemeleri tasniflenip yardım toplama tırlarına yüklenerek AFAD tarafından Ağrı ilimizin afet bölgesinde ilişkilendirildiği AFAD Yardım Toplama Merkezine sevk edilmiştir.

Bu kapsamda bazı sosyal mecralarda paylaşıldığı üzere herhangi bir yardım malzemesine koy ma ka mlığıma tarafından el konulması söz konusu değildir. ilçemizde yardım kampanyamıza destek olan tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. 

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur. 

Yusuf CANKATAR

Kaymakam

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
87
26
10
5
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halis Ozkaynak

Ne dedik? AKP pkk dan daha büyük bir terör örgütüdür dedik. Buyrun kanıtı.

Trabuzeni

Boş ver yorma kendini

Mete Tunga

HDP değil de AKP'li belediye gönderseydi yine kamyona izin vermeme ihtimalinin olur muydu?

Nokta virgül

ulan hdp işiniz gücünüz algı. Bilinçli yapıyorsunuz belli,bu dönemde nası yapıyorsunuz? yardımlar ulaşmış.Yardımları standartlara uygun çıkartabilirdiniz,ama... Devamını Gör