Görüş Bildir
Haberler
HDP'nin Erzurum Mitingi Öncesi Saldırı

HDP'nin Erzurum Mitingi Öncesi Saldırı

ATKN
04.06.2015 - 13:28 Son Güncelleme: 04.06.2015 - 13:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın saat 13.00’da başlayan İstasyon Meydanı’ndaki miting için partililer hazırlık yaparken olaylar çıktı. Miting alanı yakınında toplanarak, HDP’ye Erzurum’da miting yaptırmayacaklarını söyleyen gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Mitinge katılmak üzere kent merkezine gitmekte olan bir minibüs ise içinde şoförü varken yakıldı. Araçtan yaralı olarak kurtarılan ve hastaneye kaldırılan şoför Aydın Taşkesen'in hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Çevre illerden takviye gelenlerle 4 bin polisin görev yaptığı HDP mitingi öncesi ellerinde ve sırtlarında Türk bayrakları olan yaklaşık 1000 kişilik grup, saat 10.00 sıralarında slogan atarak yürüyüşe geçti. ’Burası Erzurum, Erzurum’dan çıkış yok’ sloganları atarak yürüyen göstericilere polis engel olmak istedi.

Meydanın üzerinden bir helikopter sürekli uçarken, TOMA’lar su sıkarak göstericileri durdurmaya çalıştı. Çıkan arbedede bir polis başından yaralandı. Yaralı polisi almaya gelen ambulansın geçişine izin vermeyen göstericiler polisle çatıştı. Göstericilerden de yaralananlar oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP minibüsü içinde şoför olduğu sırada ateşe verildi

Olaylar sırasında Tekman İlçesi'nden İstasyon Meydanı'ndaki miting alanına giden ve üzerinde HDP bayrakları bulunan 25 D 0877 plakalı minibüse, Honda Kavşağı'nda bir grup taş ve sopalarla saldırdı.

Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü, refüjdeki aydınlatma direğine çarparak, durabildi. Bu sırada bir grup aracın etrafına toplanarak, sürücüye saldırdı.

Bunun üzerine polis aracın etrafında güvenlik şeridi oluşturup, grubu dağıtmaya çalıştı. Bu esnada içerisinde sürücünün bulunduğu araç, çekiciye yüklendi.

Gruptakiler, yaktıkları bir bayrağı bölgeden uzaklaştırılmaya çalışılan çekicinin üzerindeki minibüse attı. Yaklaşık 200 metre giden araç, alev almasının ardından çekicinin üzerinden düştü.

Polis ekipleri tarafından güçlükle araçtan çıkartılan ve elbiseleri yanan şoför Aydın Taşkesen, ambulansla hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekipleri de araca su sıkarak söndürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Hayati tehlikesi devam ediyor"

"Hayati tehlikesi devam ediyor"

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Yanık Ünitesi Yoğun Bakım Servisine alınan Taşkesen'in kafasının 8 yerinde ve sol kolunda kırık, kafa ile el kısmında 2'nci dereceden yanık olduğu tespit edildi. Doktorlar Taşkesen'in hayati tehlikesinin devam ettiğini belirtti.

HDP adayı Erzurum'daki saldırıyı anlattı

Olay yerinde bulunan Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, TOMA'nın sıktığı su ile ıslandı. Yardımcıları ve korumaları ile birlikte olayların içinde kalan Emniyet Müdürü Karabörk, göstericilerin üzerine sıkılan sudan etkilendi. 

Islanınca hemen geri dönen Emniyet Müdürü Karabörk, 'TOMA kazasını' kısa süreli ıslanmayla atlattı. Göstericileri durdurmak için atılan gaz bombaları, özellikle önlem almayan polis, vatandaş ve gazetecileri etkiledi. Çeşme başlarına koşan vatandaşlar ve polisler, su ile yüzlerini yıkanarak etkiden kurtulmaya çalıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP il başkanı: 'Bizimle alakası yok'

Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdullah Kırmacı ile birlikte dün bir basın toplantısı düzenleyen MHP İl Başkanı Ahmet Anatepe, 'Demokrasilerde hesap sorma merci, sandıklardır. Hiç kimse ülkücü camiayı kumpas içine çekemeyecektir. Provokatif her türlü girişime karşı uyanık olunmalı, itidal ve sağ duyu kesinlikle elden bırakılmamalı. Ülkücü için değişmez ölçü, kanundur, düzendir, nizamdır. Hiç kimse partimizi ve camiamızı bu çizginin dışına asla çekemeyecektir' demişti. 

MHP Erzurum İl Başkanı Ahmet Anatepe, olayların kendileriyle ilgisinin olmadığını belirterek, 'Bizimle alakası olmayan şeyler. Şu andaki olaylar halkın tepkisi. Yani Erzurumlu halkın tepkisi. Ülkücü camianın bu olaylarla hiç bir alakası yok. Ben çıkan olayları tasvip etmiyorum' diye konuştu.

Diri diri yakma girişimi 'Teröre sert tepki' oldu

Diri diri yakma girişimi 'Teröre sert tepki' oldu
Diri diri yakma girişimi 'Teröre sert tepki' oldu

Devlet kanalı TRT, seçim aracının şoförüyle birlikte yakılmak istenmesini ‘Terör örgütü propagandasına sert tepki’ ifadeleriyle duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

AA - DHA ve Evrensel

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
1
1
1
0
0
0