Görüş Bildir
Haberler
TBMM'de HDP'li Vekiler Hakkında 'Fezleke Sayısı 465'i Aşıyor'

TBMM'de HDP'li Vekiler Hakkında 'Fezleke Sayısı 465'i Aşıyor'

Onedio Medya
15.03.2016 - 19:00 Son Güncelleme: 16.03.2016 - 15:43

Adalet Bakanlığı geçtiğimiz hafta, aralarında HDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın bulunduğu 5 HDP'linin fezlekelerinin ardından, dün 8 HDP'li hakkında düzenlenen 9 fezlekeyi daha TBMM'ye iletilmek üzere Başbakanlığa göndermişti. Bugün ise HDP Van milletvekili Tuba Hezer hakkında hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı'ndan başbakanlığa gönderildi. Reuters'ın verdiği bilgiye göre HDP'liler hakkında halen TBMM'de 457 fezleke bulunuyor ve gönderilen son fezlekeler ile bu sayı 466'yı bulacak...

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekilleri Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü hakkında 'dokunulmazlıkların kaldırılması' istemiyle hazırlanan fezlekeler mart ayı başında TBMM'ye gönderilmişti.

İki tanesi Sarıyıldız hakkında olmak üzere 8 HDP'li hakkında 9 fezleke daha

İki tanesi Sarıyıldız hakkında olmak üzere 8 HDP'li hakkında 9 fezleke daha

Adalet Bakanlığı dün iki tanesi Sarıyıldız hakkında olmak üzere 8 HDP'li hakkında daha düzenlenen fezlekeleri TBMM'ye iletilmek üzere Başbakanlığa göndermişti. 

Fezlekeler, Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encü, Feleknas Uca, Çağlar Demirel, Adem Geveri, Gülser Yıldırım, İmam Taşçıer ve Aycan İrmez hakkında...

HDP'li Tuğba Hezer'in fezlekesi Meclis'e gönderildi

HDP'li Tuğba Hezer'in fezlekesi Meclis'e gönderildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün HDP Van milletvekili Tuba Hezer hakkında hazırlanan fezleke Başbakanlıktan Meclis'e gönderildi.

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in Ankara'daki 17 Şubat bombalı saldırısının sorumlusu için kurulan taziye çadırını ziyareti çeşitli soruşturmalardan dolayı HDP'liler hakkında hazırlanan ve TBMM'de bekleyen fezlekeleri bir kez daha gündeme getirmişti. 

Ercan Gürses'in Reuters'ta yer alan haberine göre HDP'liler hakkında halen TBMM'de 457 fezleke bulunuyor. Bu fezlekeler de Meclis'e gönderildiğinde HDP'liler hakkında TBMM'de bekleyen fezleke sayısı 466'ya çıkacak.

Süreç nasıl işliyor?

Süreç nasıl işliyor?

Normalde yasama dönemi sonuna kadar TBMM'de bekletilen fezlekelerin Adalet ve Anayasa Komisyonlarının oluşturduğu Karma Komisyon'da ele alınarak Genel Kurul'a indirilip indirilmeyeceği henüz tam netlik kazanmadı. 

Karma Komisyon bazı HDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde karar alırsa Genel Kurul'da yapılacak oylamada AKP HDP'lilere yargı yolunu açmak için tek başına yeterli çoğunluğa sahip durumda. 

Dokunulmazlıklarının kaldırılması durumunda, HDP milletvekilleri, 'terör örgütüne yardım ve yataklık', 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek' ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamalarıyla hakim karşısına çıkacak.

'Dokunulmazlıklar meselesini süratle neticelendirmeliyiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün 22'nci Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada 'Dokunulmazlıklar meselesini süratle neticelendirmeliyiz. Parlamento bu konuda adımını süratle atmalıdır' çağrısını yineledi.

'550 milletvekilinin de kaldırılmasına biz evet oyu vermeye hazırız'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise fezlekelerin TBMM Başkanlığı'na gönderilmesiyle ilgili olarak 'Prosedür zaten budur. Bugüne kadarki bütün fezlekeler bu şekilde Meclis'e gitti. Adalet Bakanlığı, Başbakanlık, oradan da parlamentoya gider' açıklamasında bulunmuştu. 'Gerçekten dokunulmazlıklardan rahatsızlarsa 550 milletvekilinin de kaldırılmasına biz evet oyu vermeye hazırız” diyen Demirtaş 'örgüt üyeliği' suçlamasına ilişkin ise şöyle konuşmuştu: 'Biz milletvekillerimizle bir tek örgüte üyeyiz, o da HDP.'

Investing, Reuters ve Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
EDGIR

şimdi bide adaletten bahsedenler olacak. bu piçlere adalette uygulanmaz umarım.

Tolgahan Hasanoğlu

Kesinlikle bunların vatandaşlıkları iptal edilmeli ve sınır dışı edilmeli ....

Ahmet Ziya Boz

Ülke de güzel şeyler de oluyor.