Görüş Bildir
Haberler
'Dokunulmazlıklar Meselesini Süratle Neticelendirmeliyiz'

'Dokunulmazlıklar Meselesini Süratle Neticelendirmeliyiz'

Batuhan
16.03.2016 - 14:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Dokunulmazlıklar meselesini süratle neticelendirmeliyiz. Parlamento gerekli tavrı ortaya koymazsa bu millet ve bu tarih bu parlamentodan hesabını sorar' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 22'nci Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, 'Hala bunların savunmasını yapan medya organları var. Ülkemizdeki birtakım kifayetsiz muhterisler, Kızılay'daki elim hadiseyi kendi çıkarları için kullanmayı düşünecek kadar zavallıdır, ahlaksızdır, haysiyetsizdir' dedi.

'Hiçbir sıfat, terör örgütü yandaşlığının örtüsü olamaz' diye konuşan Erdoğan, 'Kızılay'da bomba patlatarak rastgele insanların ölümüne yol açan terör örgütünün demokrasiyle en küçük bir ilişkisi olabilir mi? Buna rağmen terör örgütü yöneticisiyle aynı dili kullanmaktan, aynı yaklaşımı sergilemekten çekinmeyenlere 'terörist' demeyeceğiz de ne diyeceğiz?' ifadelerini kullandı.

"Parlamento dokunulmazlıklar konusunda adımını süratle atmalı"

"Parlamento dokunulmazlıklar konusunda adımını süratle atmalı"

'Dokunulmazlıklar meselesini süratle neticelendirmeliyiz. Parlamento bu konuda adımını süratle atmalıdır' değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, 'Yani, bir kişi mi olsun, iki kişi mi olsun? Böyle bir şeyi konuşamayız. Biz, ortaya ilkeyi koymalıyız, ilkeyi. Nedir bu ilke? Benim Kürt kardeşlerimi, vatandaşlarımı sokağa dökmek suretiyle 50-52 kişinin ölümüne vesile olanlar bu ülkede teröre teşvik eden insanlar olarak yargılanmayacak da bu parlamentonun içerisinde gelip boy gösterecek ve bunları bu millet seyredecek öyle mi? Öbür tarafta, arkasında PKK'nın, PYD'nin, YPG'nin olduğunu çok açık net olarak söyleyenler bu ülkede temiz olacak öyle mi? Bunlara karşı parlamento eğer gerekli tavrı ortaya koymazsa bu millet ve bu tarih bu parlamentodan hesabını sorar. Şehitler hesabını sorar' şeklinde konuştu.

Teröre ve terör örgütlerine karşı tüm farklılıkları bir kenara bırakarak oluşturulacak bir 'millet koalisyonuna' ihtiyaç olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Gelin bu büyük mutabakatı, bu büyük birlikteliği hemen şimdi sağlayalım, canımıza ve istikbalimize kast edenlerin üzerine hep birlikte gidelim' dedi.

Erdoğan, 'Terör örgütünün yan kolu olarak faaliyet gösteren partinin mensuplarını ben artık meşru siyasi aktörler olarak görmüyorum, kusura bakmasınlar. Dolayısıyla bu çağrım onlara değil diğer partileredir' ifadelerini kullandı.

"İnlerinize girdik, bodrum, nereye kaçarsanız kaçın askerimiz, polisimiz gereğini yapacaktır"

"İnlerinize girdik, bodrum, nereye kaçarsanız kaçın askerimiz, polisimiz gereğini yapacaktır"
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Boşuna uğraşıyorsunuz, bak inlerinize girdik. Nereye kaçarsanız kaçın sizi askerimiz, polisimiz, korucumuz oralardan bulup çıkartacak gereğini yapacaktır' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Dağlardaki mağaralara nereye girerseniz girin, bırakın Cudi'yi, Gabar'ı, Kandil'e mi gidiyorsunuz, orada da güvenlik güçlerimiz arkanızda. Çünkü bu şehitlerin bedelini ödeyeceksiniz, bunun lamı cimi yok' ifadelerini kullandı.

'Tayyip Erdoğan gitsin demek, 'Bizim tüm siyasetimizi, tüm çalışmalarımızı, üzerine bina ettiğimiz milletimizin, bayrağımızın, vatanımızın, devletimizin tek olması anlayışı yıkılsın' demektir' şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Öyle paralel devlet, yok bilmem şu devlet bu devlet, yok hepsi. Bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti Devletinden başka bir devlet asla yoktur ve olamaz. Onun için de yok öz yönetimmiş yok şuymuş yok buymuş böyle bir şey yok. Tek devlet' şeklinde konuştu.

"Hepsinin de gerçek yüzleri, gerçek niyetleri ortaya çıktı"

"Hepsinin de gerçek yüzleri, gerçek niyetleri ortaya çıktı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ne kadar farklı isimler altında olan terör örgütleri varsa şimdi ortak hareket etme kararı aldılar. Bundan sonra hiç kimse, ölüm türküleri eşliğinde halay çekenleri bize demokrasi havarisi olarak gösteremez, dayatamaz. Çünkü hepsinin de gerçek yüzleri, gerçek niyetleri ortaya çıktı. Terör örgütünün pervasızlığı gücünden değil, acziyetinden kaynaklanıyor' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

'Suriye'de istediğini elde edemeyen, sınır ilçelerimizde başlattığı kalkışma teşebbüsü hüsranla sonuçlanan, bölge halkından yüz bulamayan terör örgütü, rastgele hedeflere yönelik saldırılarıyla son ve en ahlaksız kozunu oynuyor. İnşallah gerekli tedbirlerin süratle alınmasıyla bu oyunu da boşa çıkaracağız. Bu bombalarla onlar bizim canımızı yakıyor olabilir ama inanın biz onları tamamen imha ederek şehitlerimize, gazilerimize, onların geride kalan yakınlarına karşı mahçup olmayacağız.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Son saldırılardan sonra terör örgütüne karşı en küçük bir merhametimiz, en küçük bir müsamahamız olamaz. Aksi yönde mesajlar verenler olabilir ve bu verenleri de terör örgütüne hizmet edenlerin safında gördüğümü ayrıca belirtmek istiyorum. Efendim, (köşe yazarıymış, düşüncesini belirtiyor), ne olursan ol, beni bağlamaz. Eğer senin kalemin teröristin yanında yer alıyorsa sen benim karşımdasın. Gün, mücadele günüdür, gün zalimlerin üzerine en sert şekilde gitme günüdür' ifadelerini kullandı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
16
7
4
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
haylaz adam

CHP herzaman söylüyor zaten sadece hdp değil tüm vekillerin dokunulmazlıklarını mkaldıralım diye ama yanaşmıyorsunuz. neden. popotenüsünüz yemiyo

cnsfrd

elinde yetkisi yok iken böyle yasa tanımaz kafada takılan biri eline yetki geçerse ne yapar o nu düşünün. sonra konuşalım. Cb ülkeye terörden daha büyük zara... Devamını Gör

Sdfsdgad Dgdfg

hızla doksanlara dönüyoruz. bir ara dağdaki teröriste silahı bırakın gelin meclise, dertlerimizi konuşarak mecliste çözelim deniyordu şimdi tam ters istikame... Devamını Gör