Görüş Bildir
Haberler
HDP'li Temel: 'Kılıçdaroğlu Dahil Adı Geçen Hiçbir Aday HDP ve Seçmenine Güven Vermiyor'

HDP'li Temel: 'Kılıçdaroğlu Dahil Adı Geçen Hiçbir Aday HDP ve Seçmenine Güven Vermiyor'

Emre Ordu
29.10.2022 - 10:59 Son Güncelleme: 29.10.2022 - 11:04

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, cumhurbaşkanlığı seçiminde birinci turda aday gösterme kararlarının henüz kesinleşmediğini söyledi. Temel, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda ise “Ne sayın Kılıçdaroğlu’nun ne de adı geçen diğer adayların söylemleri, değerlendirmeleri ve duruşu HDP ve HDP seçmenine ve HDP’nin öncülük ettiği ittifaka güven vermiş değil” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, Medyascope'tan Ferit Aslan'a konuştu.

HDP’nin cumhurbaşkanı adayını belirleme çalışmasıyla ilgili konuşan Tayip Temel, “Çağrımız karşılık bulmadı ya da çağrımız muhalefetçe benimsenmedi. O yüzden bu yaklaşımı ortaya koymuşuz gibi algılansa da esas mesele şu: Seçime doğru giderken bir ittifak çalışmamız var, şu anda o ittifakı büyütüyoruz. Yaptığımız görüşmelerde HDP ve ittifakın güçlü bir aday oluşturması kanaati oluştu. Bunu söylerken kendimizi Türkiye’nin demokrasi ve muhalefet güçlerinin önünde engel oluşturacak bir konsensüs yok, her blok ve her ittifak kendi adayını tartıştığı gibi biz de kendi adayımızı tartışmaya açtık ve bir çalışma grubu oluşturuldu. Belki de muhalefetin tümüyle etrafında bulaşacağı bir profil ortaya çıkarabiliriz. Temel hedefimiz budur, bu kadar iddialıyız” dedi.

"Aday çıkarıp çıkarmama konusunda kesin karar vermedik"

"Aday çıkarıp çıkarmama konusunda kesin karar vermedik"

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel

Temel, aday arayışını toplumun tümünü hedefleyen bir profilde tuttukları için Millet İttifakı ile müzakere, tartışma ve görüş alışverişine açık olduklarını belirtti:

“O açıdan birinci turda oluşturduğumuz çalışma gurubunun ortaya çıkacağı sonuçlar masaya gelecek, MYK ve ilgili kurullarımız değerlendirecek, ittifak güçlerimiz değerlendirecek, o zaman birinci turda kendi adayımız ile mi gireceğiz, demokrasi güçlerinin tümünün etrafından bulaşacağı bir adayın etrafında buluşacak mıyız diye bakacağız. Elbette orada şu devreye giriyor: Muhalefet güçlerinin tümünün üzerinde uzlaştığı ismin Türkiye toplumuna vaat ettikleri, Türkiye’nin bütün ötekilerine vaat ettiği ve belki de toplumsal sözleşme temelinde kamuoyunun önünde imzaladığı ilkeler devreye girer. Bu konu hiç tartışılmıyor, ‘Bir gelelim sonrasına bakırız’ gibi bir hava mevcut, bu tehlikeli bir hava. Bu topluma, Alevilere, işçilere, Kürtlere, gençlere ve kadınlara güven vermeyen bir tutumdur. Dolayısıyla bu tutum terk edilirse her türlü tartışma, müzakere temelinde yürür. O yüzden şu aşamada birinci turda adayımız ile çıkma tutumu ağırlık seçenek ama bu seçenek kesinleşmiş ve kurullarımızda karara bağlanmış değil.”

"Adı geçen isimler HDP ve seçmenine güven vermiyor"

"Adı geçen isimler HDP ve seçmenine güven vermiyor"

Reuters

İçeriğin Devamı Aşağıda

Temel, HDP ve seçmeninin, adı cumhurbaşkanlığı adaylığında geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bakışı ile ilgili de şunları söyledi:

“Açıkça şu cümleyi kurmak durumundayım: Ne Sayın Kılıçdaroğlu’nun, ne de adı geçen başka Millet İttifakı’nın aday aday listesinde yer alan adayların söylemleri, değerlendirmeleri ve duruşu HDP ve HDP seçmenine ve HDP’nin öncülük ettiği ittifaka güven vermiş değil. Yani hiçbiri şu dakikaya kadar vaat ettikleri, tutumu ve muhalefet güçlerine yaklaşımı ile Türkiye’nin kronikleşmiş sorunlarına dair cesur ve etkili bir tutum gösterebilmiş değil.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
18
15
11
8
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
paranoid

O zaman gidin Erdoğan'a oy verin zaten kripto Akepeli değil misin Akepenin her sıkıştğında yardımına koşan siz değil misiniz? CB refarandumunda Evet çıktığın... Devamını Gör

.....

Orada amaç Türk Silahlı kuvvetlerine parçalamaktI , PKK ve fetö iş birliği nde AKP - HDP destekli olarak elbirliğiyle TSK nin içinden geçtiler, şimdi, çıkarl... Devamını Gör

Trabuzeni

HDP her zaman AKP li dir. Çünkü AKP ile ortak olduklarında aklanacaklarını biliyorlar

Sevimsiz Tweety

size güven veren tek parti akp o yüzdendir....