Görüş Bildir
Haberler
HDP'li Altan Tan'dan 'Tecavüzcüleri Koruyor' Eleştirisine Baleli Yanıt

HDP'li Altan Tan'dan 'Tecavüzcüleri Koruyor' Eleştirisine Baleli Yanıt

Karaman'daki çocuklara istismar olayı ile ilgili daha önce 'Bir olaydan hareketle bütün kurumu suçlayamayız' diyen HDP Milletvekili Altan Tan bu kez de, ''Bale kursunda bir seks skandalı oldu diye bütün balerinleri suçlamak yanlış'' açıklamasında bulundu. Bu sözler sosyal medyada tartışma konusu olurken Tan'ın cinsel istismarı 'seks skandalı' ile karıştırdığı yorumları yapıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz hafta Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan Karaman’daki istismar skandalına ilişkin olarak; 'Bu olayın üzerinden İslami vakıfları, kuruluşları karalamak ve tümünü şamil etmek de yanlış. Bir olaydan hareketle bütün kurumu suçlamak, aynı görüşe sahip bütün bir camiayı töhmet altında bırakmak yanlış” demişti.

Bugün de Meclis'te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tan, Ensar Vakfı'ndaki cinsel istismar skandalıyla ilgili soruyu şöyle yanıtladı:

'Bale kursunda bir seks skandalı oldu diye bütün balerinleri suçlamak veya HDP'li belediyede buna benzer bir şey olduğu vakit tüm HDP camiasını suçlamak, MHP'yi, CHP'yi suçlamak yanlış. Bu açıklama kimseyi kesmiyor. Ya bütün vakıf cemaatlere küfredeceksin, hükümete küfredeceksin veya bütün bunları koruyacaksın, olayın üstünü örtmeye çalışacaksın. Ben ikisini de yapmıyorum. Geçen haftada söyledim. Belli bir kesim İslam düşmanlığını kendine siyaset edinmiş bir kesim bunu da laiklik modernlik solculuk olarak anlatan bir kesim 'Altan Tan tecavüzcüleri koruyor' dedi. Aile Bakanı bu olayı aydınlatmalı ve bunun uzantılarına girmeli. Ne kadar kanun dışı kurs varsa dini, laik ayırmadan ne varsa bunların hepsini araştırmalı. Ama kalkıp da bunun üzerinde töhmet altında bırakıp demeyecektin. Bütün yurtların kanuna, kontrole bağlanması lazım.'

Kadın Meclisi: Kabul edilemez

Tan'ın sözlerine parti içinden ilk tepki HDP Kadın Meclisi'nden geldi. Twitter üzerinden yapılan paylaşımdan, “Erkek kavgasına, erkek olarak kayıtsız(!) kalamayan Altan Tan’ın söylediklerini kabul etmiyoruz. Konu; seks, cinsellik değil ÇOCUK İSTİSMARI” ifadelerine yer verildi.

'Cuma günü MYK'da ele alınacak'

'Cuma günü MYK'da ele alınacak'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Konuyla ilgili diken.com.tr'ye konuşan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Altan Tan'ın bugünkü sözlerinin cuma günkü MYK toplantısında tartışılacağını, çıkacak karar doğrultusunda da bir açıklama yapılacağını söyledi.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ise Kadın Meclisi’nde bir toplantı yapılacağını ve ondan sonra bir açıklama yapılacağını söyledi.

Altan Tan'a Twitter'da da tepki vardı

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
15
15
10
4
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
elif_yelken

Seks mi ?? şuursuz herif çocuklar tecavüze uğradı tecavüze...!!!kanunsuz ve tabi ki denetimsiz bir yerde sapıkla aynı yere kondu bu çocuklar...ne balesi ne k... Devamını Gör

Ercan

pkk yandaşı üstüne şeriatçı bide bu çıktı...altan tan sen cidden ne ayaksın lan ?

DrWho

ne diyosun lan değişik