Görüş Bildir
Haberler
HDP İle Hükümet Arasında Siyasi Temaslar Başlıyor: İlk Görüşme Akdoğan'la

HDP İle Hükümet Arasında Siyasi Temaslar Başlıyor: İlk Görüşme Akdoğan'la

Fatih UZUN
13.11.2014 - 17:43

Çözüm süreci kaldığı yerden devam edecek” açıklamasının ardından HDP ile hükümet arasında siyasi temaslar başlıyor. HDP heyetinin ilk randevusu Pazartesi günü Yalçın Akdoğan ile.

Halkların Demokratik Partisi heyeti ile Çözüm Süreci Kurulu’ndan bazı isimlerin 11 Kasım Salı akşamı yaptığı görüşmeler sonucunda, “Çözüm sürecinin kaldığı yerden devam etmesi” kararlaştırıldı. Bu kararın ardından bir süredir ara verilen siyasi görüşmeler de yeniden başlayacak. HDP bu doğrultuda ilk görüşmesini 17 Kasım Pazartesi günü Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile yapacak.

Gündemde müzakere koşulları da var

Anadolu Ajansı’nın sorularını yanıtlayan HDP’li İdris Baluken, görüşmede müzakere koşullarının oluşturulmasının da gündeme geleceğini söyledi.

“Mevcut sorun alanlarının giderilmesi, çözüm sürecinin hızlanması konusunda yapılması gerekenleri tartışacağız. Hem çalışma, müzakere koşullarının oluşturulması hem de bahsettiğimiz müzakere mekanizmalarının hayata geçmesi ile ilgili taleplerdir. Müzakere mekanizmaları dediğimiz zaman sekretarya da onun içindedir. Sekretarya dışında izleme heyetinin oluşması, tarafsız hakem kurulunun oluşması meselesi var.”

“Biz de refleks gösteriyoruz, onlar da”

Bazı konuları kamuoyu önünde konuşmayı doğru bulmadıklarını da belirten Baluken, taraflar arasındaki diyaloğun önemine vurgu yaptı.

“Bir taraf şart dayatıyor, bir taraf bunu kabul etmek zorunda kalıyor gibi bir reflekse sebebiyet verebilir. Onların da şart koştuğu şeylerde biz o refleksi gösteriyoruz. Bizim de şart koştuğumuz şeylerde onlar refleks gösteriyor.”

Heyet üyelerinden Pervin Buldan ise, Ak Parti Sözcüsü Beşir Atalay’ın “Süreç şeffaf bir şekilde yürüyecek” sözlerini, bundan sonra somut ve pratik adımlar atılacağının göstergesi olarak değerlendirdiklerini söyledi.

AA

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/hdp-akd...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0