Görüş Bildir
Haberler
HDP'den AK Parti'nin Ziyaretine İlişkin Açıklama!

HDP'den AK Parti'nin Ziyaretine İlişkin Açıklama!

Ulaş
08.11.2022 - 15:21

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında AK Parti'nin ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sancar AK Parti ile yapılan görüşmeye gelen tepkilere 'Bu iktidara; kurduğu ve yerleştirmeye çalıştığı rejime karşı en etkili muhalefeti biz yürütmüyor muyuz? Korunaklı sığınaklarda yer kaparak değil, bedel ödeyerek yürütüyoruz bu mücadeleyi' ifadeleriyle karşılık verdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti'nin HDP ziyareti, bir süredir gündemin önemli başlıkları arasında yer alıyor.

AK Parti'nin HDP ziyareti, bir süredir gündemin önemli başlıkları arasında yer alıyor.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da partisine yapılan eleştirilere grup toplantısında yanıt vererek şu ifadeleri kullandı: 

'AKP heyetinin ziyaretinden bizim AKP ile iş birliğine hazır olduğumuz yorumunu yapanlara gelelim. Bu iktidara; kurduğu ve yerleştirmeye çalıştığı rejime karşı en etkili muhalefeti biz yürütmüyor muyuz? Korunaklı sığınaklarda yer kaparak değil, bedel ödeyerek yürütüyoruz bu mücadeleyi... Eski Eş Genel Başkanlarımız, milletvekillerimiz, on binlerce yoldaşımız, belediye başkanlarımız bu mücadeleyi kararlılıkla yürüttükleri için bedel ödüyorlar. Korunaklı alanlara çekilerek, güvenli sığınaklardan HDP'ye ahkam kesecekseniz şu gerçeği görmeye çalışın!

Bu iktidar, bu rejimi yerleştirmek için en büyük engelin biz olduğumuzu biliyordu. O yüzden 4 Kasım operasyonlarını, Kobani kumpas davalarını, kapatma davalarını devreye soktu. Korktuğu güç biziz. Müzakerenin de değerini biliriz. Mücadeleden bağımsız bir şey değildir. Bir görüşmeyi iş birliği diye yorumlayanlara sözüm olacak. Biz mücadelemizden de siyasetimizden de taviz vermiyoruz. Bu iktidarla gerçek ve yıkıcı iş birliği, bu iktidarın varlığını dayandırdığı temel unsurlara, mesela Kürt sorununda inkarcı zihniyete, güvenlikçi anlayışa ve savaş politikalarına destek olmak değil midir? Bu politikalara destek olanlar, iktidarla gerçek iş birliğinde olan çevreler değil midir? İktidarın asıl destekçileri onun varlığını sürdürmesine yardımcı olanlar, temel konularda onun çizdiği oyun sahasından ayrılmayanlardır. İktidarla iş birliğinin hangi örneklerini sayayım, savaş tezkerelerini söyledim...'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
7
6
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
paranoid

Siz hep gizli Akepeliydiniz , Demirtaş'ı bile yalnız bıraktınız.

Resho

Ben bunlardan şu açıklamayı beklerdim: Hani biz Teröristtik, hani bizi kapatacaktınız? Ne oldu yapraaaaaaaaağım demelerini beklerdim.

Meriç Özden

müzakere de mücadele kadar etkili diyerek belli etmiş rengini... laf kalabalığı!