Görüş Bildir
Haberler
Hazine Yardımı Hesabı Bloke Edilmişti: HDP, 2023 Seçimleri İçin Bağış Kampanyası Başlattı

Hazine Yardımı Hesabı Bloke Edilmişti: HDP, 2023 Seçimleri İçin Bağış Kampanyası Başlattı

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Hazine yardımı hesabına bloke konulmasına karşı 'Hazinemiz halkımız' adıyla bağış kampanyası başlattı. Anayasa Mahkemesi ise HDP'nin kapatılması istemli davada, partinin 'kapatma davasının seçim sonrasına bırakılması' başvurusunu reddetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Halkımızın gücü ve dayanışmasıyla tarihimizin en görkemli seçim kampanyasını yürüteceğiz'

'Halkımızın gücü ve dayanışmasıyla tarihimizin en görkemli seçim kampanyasını yürüteceğiz'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, partisinin Hazine yardımı hesabına bloke konulmasına karşı 'Hazinemiz halkımız' adıyla bağış kampanyası başlattıklarını açıkladı.

Ebru Günay, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Günay, partisine dönük kapatma davası kapsamında Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurulara değindi, Hazine yardımı yapılan hesaplarına bloke konulmasına karşı “Hazinemiz halkımız” kampanyasının başlatıldığını duyurdu.

Söz konusu kararla anayasal bir hak olan Hazine yardımının bloke edilerek HDP'nin seçim çalışması yürütemez hale getirilmek istendiğini belirten Günay, “Bugün, 'Hazinemiz halkımız' kampanyasını halkımızın yoğun destek ve dayanışma talepleri üzerine başlatıyoruz. Halkımızın gücü ve dayanışmasıyla tarihimizin en görkemli seçim kampanyasını yürüteceğiz” dedi.

'3 milyon kişiye daha ulaşmayı amaçlıyoruz'

'3 milyon kişiye daha ulaşmayı amaçlıyoruz'

Kampanyayı eş genel başkanlar ve milletvekillerinin bağışlarıyla başlattıklarını ifade eden Günay, ardından örgütlü bulundukları bütün il ve ilçelerde yaygınlaştıracaklarını söyledi. Günay, şunları kaydetti:

“Amacımız 3-4 ay boyunca sürdüreceğimiz bu kampanya boyunca en az 6 milyon seçmenimize ulaşmaktadır. İlçe ilçe köy köy bu çalışmaları yaygınlaştıracağız. 1 Şubat ile 21 Mart arası 3 milyon kişiye, 21 Mart'tan seçimlere kadar da en az bir 3 milyon kişiye daha ulaşmayı amaçlıyoruz.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
3
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Caner Bey

Keşke akp bir yanlışlık yapıp kapatsa da ilk turda seçimi kaybetseler.