Görüş Bildir
Haberler
Hayatınızın En Önemli Kararlarından Evliliğe Hazır Olduğunuzu Gösteren İşaretler

Hayatınızın En Önemli Kararlarından Evliliğe Hazır Olduğunuzu Gösteren İşaretler

Rinascita
22.06.2018 - 12:27

Bugünün genç çiftleri söz konusu evlilik olduğunda ani kararlar alıyorlar. eHarmony isimli arkadaşlık sitesinin yayınladığı rapora göre 25-34 yaş aralığındaki Amerikalılar evlilik kararı almadan önce partnerlerini yaklaşık 6.5 yıl tanıyorlar. Bütün yaş gruplarında yapılan araştırmada ise ortalama 5 yıllık bir süreç gözlemlendi. 

Partnerinizin sizin için doğru insan olup olmadığına karar vermekle bütün bir hayatınızı geçirebilirsiniz. Ama kimsenin bu kadar beklemeye niyeti yoktur herhalde. 

İlişki uzmanı Syrtash, hayat boyu sürecek bu bağlılık yeminini etme kararını almaya hazır olduğunuzu gösteren işaretleri açıkladı. Biz de sizler için List'ten derledik.

Kaynak: http://www.thelist.com/38729/signs-re...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hayatınızdaki insanla beraberken her daim olabileceğiniz en iyi insan olursunuz.

'Karşımızdaki insana ve onun önerdiklerine odaklandığımızda, kendimize bakmıyoruz. Ama uzun süreli bir ilişki içindeyken, karşınızdaki kişinin en iyi halimizi ortaya çıkarıyor olmasına dikkat etmeliyiz. Bu insanla beraberken olabileceğiniz kadar iyi olduğunuzu bilmelisiniz.'

Syrtash, Ellen McCarthy'nin sözlerini hatırlattı. McCarthy çiftlerin ilişkilerini 'rahat' olarak tanımladığını söyledi. Ayrıca harika bir çiftin, 'iyi bir pijama takımı' gibi uyumlu olduğunu da belirtti. :)

2. Ortak değerleriniz ve hedefleriniz vardır.

2. Ortak değerleriniz ve hedefleriniz vardır.

'Umarım, gelecekteki hedefleriniz hakkında konuşmadan evlenmeyi veya evlilik yoluna giden ciddi adımlar atmayı düşünmüyorsunuzdur.'

Syrtash konuşulması gereken konular arasında çocuklar, din ve ekonominin de olduğunu belirtti. 

'Eğer gelecekteki hedeflerle ilgili önemli noktaları konuştuğunuzu, ortak bir noktada buluştuğunuzu düşünüyorsanız bu da iyiye işarettir.'

Cornell Üniversitesi profesörlerinden Karl Pillemer da ortak değerlerin öneminden bahsetti. 86 yaşındaki Pillemer, partnerlerin neyi önemsediklerinin, nelere önem verdiklerinin ve içinde yaşadıkları dünya hakkındaki görüşlerinin önemli olduğunu vurguladı.

3. Ekonomik durumunuz hakkında konuşursunuz.

3. Ekonomik durumunuz hakkında konuşursunuz.

Para evliliklerde çatışmanın temel kaynağıdır. 

'Yasal olarak birbirimize bağlanmadan evvel açıkça konuşmak isteriz.'

Mesela birinin öğrenci kredisi veya kredi kartı borcuyla karşımıza çıktığını düşünün. Bunun evlilik kararından sonra öğrenilip de sorun olmasından ziyade önceden konuşulması gerekir. Çiftler nasıl para harcadıklarını ve biriktirdiklerini, çocuklarının geleceğini nasıl göz önünde bulunduracaklarını ve evi almak/kiralamak gibi düşüncelerini paylaşmalılar.

4. Çocuk sahibi olmak ve olacaksa çocukları yetiştirmek konusunda aynı fikirdesinizdir.

4. Çocuk sahibi olmak ve olacaksa çocukları yetiştirmek konusunda aynı fikirdesinizdir.

Syrtash partnerinizle çocuk sahibi olma ve yetiştirme konusunda aynı fikirde olmanız gerektiğini söylüyor. Dahası çocukları belli dini kurallara yetiştirme düşünceleri hakkında da konuşmanız gerektiğini belirtiyor. 

'Bunu beraber çalıştığım birçok çiftten duyuyorum. Hepsinin dini inançları farklı ve bunu beraberken konuşmuyorlar. Sonrasında çocuk sahibi olduklarında belli konularda anlaşmaya varmak zorunda kalıyorlar.'

Partnerinizle beraber çocuk büyütme konusunu da konuşmak isteyebilirsiniz. Ebeveynlik tarzlarındaki farklılıklar ailede sorunlara hatta boşanmaya neden olabiliyor.

5. Cinsel sağlığınız ve cinsel ihtiyaçlarınız hakkında açıkça konuşursunuz.

5. Cinsel sağlığınız ve cinsel ihtiyaçlarınız hakkında açıkça konuşursunuz.

'Kulağa hiç de seksi gelmiyor ama seks hakkında konuşmak iyidir.'

Partnerinizin cinsel yollarla bulaşan bir hastalığı var mı mesela? Ayrıca seks konusundaki beklentilerinizi ve ihtiyaçlarınızı da konuşmak isteyebilirsiniz. 

İlişki terapisti Rachel Sussman gördüğü en yaygın cinsel problemin birbiriyle uyumsuz cinsel dürtüler olduğunu söyledi. Özellikle de çiftlerden birinin, diğerine göre daha fazla seks yapmak istemesi, birinin seksle mutlu olurken diğerini hiçbir şekilde tatmin etmemesi ciddi sorunlar haline gelebilir. 

Seks konusunda ne kadar erken konuşursanız, potansiyel sorunları o kadar erken belirlersiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yaşadığınız bu ilişkinin diğerlerinden farklı olduğunu hissedersiniz.

6. Yaşadığınız bu ilişkinin diğerlerinden farklı olduğunu hissedersiniz.

'Eğer aşırı derecede düşünmüyorsanız, bu iyi bir ilk adımdır. Eğer yalnızca içsel olarak bu ilişkinin hem iletişim açısından hem de yaşam tarzı, güven, saygı, ortak değerler ve amaçlar doğrultusunda diğerlerinden farklı olduğunu hissediyorsanız bunlar ileri düşünceli olduğunuzun bir göstergesidir.' 

Sonuç

Sonuç

'Bir kağıt parçası ile evlenmeyeceksiniz. Eğer karşınızdaki insan sizi olabileceğiniz en iyi hale getiriyorsa, size kendinizi rahat, saygı değer hissettiriyorsa, desteklendiğinizi hissediyorsanız bütün bunlar gerçekten önemlidir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
17
13
9
6
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın