Görüş Bildir
Haberler
Hayatınızı Kurtaracak! İnsanlara Hayır Diyebilmek İçin Bilmeniz Gereken 10 Cümle

Hayatınızı Kurtaracak! İnsanlara Hayır Diyebilmek İçin Bilmeniz Gereken 10 Cümle

Begüm
11.08.2020 - 09:00

Bazen ''hayır'' demekte çok zorlanıyor ve kendimizi içinde olmak istemediğimiz bir şeyi yaparken buluyoruz. İşte bu durumlarda, artık biraz daha hayır diyebilmek için bilmemiz ve kullanmamız gereken hayat kurtarıcı şeylere bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. ''Ben haber veririm.''

Unutmayın, kesin bir cevap vermek zorunda değilsiniz. Sonrasında olumlu veya olumsuz dönüş yapabilirsiniz bu belki daha kolay olacaktır.

2. ''Şu anda bu önerin bana cazip gelmedi/hitap etmedi.''

Bu bir kaçış cümlesi gibi gelse de kulağa, aslında çok basit bir hayır cümlesi. Karşı tarafı kırmadan, sizin için uygun olmadığını belirtmenin bir yolu.

3. ''Şu an başka bir işim var, bunu yapamayacağım.''

Yoğun olmanız herkes tarafından normal karşılanır, eğer içinde bulunduğunuz durumu karşı tarafa söylerseniz teklifi/işi reddetmenize bozulmayacaktır. Eğer işiniz yoksa bile iyi bir kaçış cümlesi olduğunu unutmamak gerekir.

4. ''Ben biraz düşüneyim bunu.''

Erteleme sanatından yararlan ve düşünmek için zaman iste, emin ol bu çok işine yarayacak!

5. ''Kabul etmeyi isterdim ama'' diyerek sebebinizi açıklayın.

Hem direkt olarak reddetmemiş oluyorsunuz hem de sebebinizi açıklıyorsunuz. Bu cümlenin bir diğer anlamı ''Bu işim olmasa yapardım'' olduğu için çok da kötü değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. ''Başka bir zaman.''

Bu cümleyi genellikle bir yere davet edildiğinizde kullanabilirsiniz, direkt hayır demekten çok daha yumuşak.

7. ''Üzgünüm''

Evet tam olarak ''hayır'' anlamına gelen bu kelime hayatınızı kurtarıyor ve karşı tarafın da kırılmasını engelliyor. Çok basit bir şekilde üstünü kapatmadan hayır demek istiyorsanız sadece ''Üzgünüm.'' demeniz yeterli, karşı taraf anlayacaktır.

8. ''Bakarız''

Halk arasında bunun genelde hayır demek olduğu bilinir, bu yüzden birine bakarız dediğinizde karşı taraf olması için çok umutlanmayacaktır.

9. ''Denerim''

Size bir işi yapmanız istendiğinde değil de daha çok davet edildiğiniz etkinliklerde ve benzeri sorularda kullanabilirsiniz. Gelmeyi denerim, olabilir gibi bir anlam taşır.

10. Alternatif sunan cümleler kurun. ''Bunu şu kişiye sorabilir misin?'' / ''Bunun yerine .... yı yapabilirim.''

Gelen teklife göre alternatifinizi değiştirin. Sizden bir iş isteniyorsa ve yapamayacaksanız, başkasına yönlendirin ya da yapabileceğiniz başka bir şey sunun.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
32
9
8
7
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın